hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
magazin [album]  2019. november 19. kedd   04:30
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Vadim Repin: „…öröm számomra, hogy a világ egyik legnagyobb zongoraművészének tiszteletére játszhatok.”
A neves hegedűművész februárban a Cziffra György Fesztivál vendége lesz

  Ötödik alkalommal várja a közönséget 2020. február 16-23. között a Cziffra György Fesztivál, amelyet a világhírű zongoraművész emlékének ápolására hozott létre Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész 2016-ban. A nagy sikerű sorozat a kezdetek óta elismert művészekkel, nyitott művészetszemlélettel és befogadó programstruktúrával várja közönségét. Kiemelt esemény minden évben a gálakoncert, amelyen eddig többek között olyan művészek működtek közre, mint José Cura, vagy Misha Maisky.
  
  A 2020. február 23-ai gálaeseményen Vadim Repin hegedűművész lép színpadra a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar és a fesztiválalapító, Balázs János zongoraművész kíséretében a Zeneakadémia nagytermében. A Cziffra György Fesztivál megvalósítását idén is főszponzorként segíti az MVM, amely vállalat hosszú évek óta komoly figyelmet fordít a kultúra, azon belül is az igényes zeneművészet támogatására.
  
  A hegedűművész a Cziffra Fesztiválnak küldött videóüzenetében többek között arról is beszél, hogy Cziffra Györgyöt a világ egyik legnagyobb művészének tartja ezért öröm számára a Fesztivál felkérése és alig várja, hogy Balázs Jánossal együtt játsszon.
  
  Vadim Repin tizennégy éves kora óta a koncerttermek ünnepelt fellépője, és máig a legfiatalabb győztese a rangos brüsszeli Erzsébet Királynő Versenynek. Amikor Vadim Repin először játszott Magyarországon, még egy Stradivari volt a kezében, azóta két Guarnerit is lecserélt, most a harmadikat – 1743 Bonjour – hozza el a Zeneakadémiára. Grieg, Csajkovszkij és Ravel – csupa jutalomjáték nemcsak neki, de kamarapartnerének is.
  
  2020. február 23. - CZF5 gálakoncert és díjátadó
  A hangverseny első felében átadják a Cziffra Fesztivál díjait
  Vadim Repin (hegedű), Balázs János (zongora),
  Budafoki Dohnányi Zenekar, Vezényel: Hollerung Gábor
  
  Műsor: E. Grieg: c-moll hegedű-zongora szonáta, op. 45 (V. Repin – Balázs J.)
  P.I. Tchaikovsky: Valse Scherzo, Lenszkij áriája (Anyegin) (V. Repin – BDZ)
  M. Ravel: Tzigane, E. Grieg: a-moll zongoraverseny, op. 16 (Balázs J. – BDZ)
  
  Az idei Cziffra Fesztivál koncertprogramjában fellép többek között Lendvay József hegedűművész, Liszt-díjas Érdemes művész, Oláh Kálmán Liszt- és Erkel-díjas zeneszerző, zongoraművész, valamin a fesztiválalapító, Balázs János zongoraművész. A Lóvasút különleges terében játszik Káel Norbert és a Jazzical trió. A Báresten a Kossuth-díjas Hot Jazz Band játszik, Tompos Kátya énekel, majd a cigányprímások egyik legjobbja, Sárközy Lajos és zenekara muzsikál. A Győztesek koncertjén a jövő generáció legtehetségesebb művészei kerülnek fókuszba, akik közül több ifjú művészt már ismerhet a közönség. Két – a művészet témája köré szervezett – előadással, beszélgetéssel is várja az érdeklődőket az 5. Cziffra Fesztivál: Bagdy Emőke a művészi lét egyedi kihívásaira keresi a válaszokat a tudatállapotok között kalandozva közérthető módon, míg Pál Feri Atya és Vizi E. Szilveszter a Lélek és logika című esten két remek művész, Balogh Kálmán és Lukács Miklós Cimbalomduójának zenei részletei között izgalmas eszmecserét folytat a művészet lelki és szellemi aspektusairól. Természetesen a gyerekeket idén is várja egy beavató program: Simon Izabella zongoraművész és Kőszeghy Csilla meseillusztrátor közös matinékoncertje.
  
  A fesztivál eseményeit megelőzik a mesterkurzusok. Idén a zongora és a cigányprímás mesterkurzus mellett Miklósa Erika ének mesterkurzusára is lehet jelentkezni.
  
   „Az elmúlt években sikerült alapvető missziónkat megvalósítani. Cziffra György szellemi és művészi hagyatéka hosszú idő után hazatalált. A mester személye és munkássága hazánkban is végérvényesen beírta nevét a legnagyobbak közé. Örülök, hogy ebből az örökségből táplálkozva, azt továbbépítve olyan jövőbe mutató programokat sikerült elindítanunk - támogatóink segítségével -, mint a mesterkurzusok, vagy a Cziffra Fesztivál díjai, amelynek keretében eddig több mint 10 millió forint összeggel volt lehetőségünk támogatni a pályájuk elején álló fiatal művészeket, valamint elismerni a legnagyobb kulturális értékeket felmutató emberi teljesítményeket.” (Balázs János)
  
  A fesztivál keretein belül 2020. február 23-án újra átadásra kerülnek a Cziffra Fesztivál Életműdíjai, a Cziffra Fesztivál Tehetség-díjai és Ifjú Tehetség-díjai, amelyek hazánk legkiemelkedőbb művészeinek és legtehetségesebb fiataljainak nyújtanak anyagi és erkölcsi támogatást. A díjak támogatását a XIII. kerületi Önkormányzat, a Kőbányai Önkormányzata biztosítja.
  
  Az előző években Cziffra Fesztivál Életműdíjat kapott Becht Erika zenepedagógus, zongoratanár és Jandó Jenő zongoraművész (2019), Vásáry Tamás zongoraművész és Jakobi László csellóművész, hangversenyrendező (2017), Ránki Dezső, Kétszeres Kossuth-díjas zongoraművész és Csonka András, a Zeneakadémia Kulturális Igazgatója (2018). Cziffra Fesztivál Tehetség-díjat kapott Szabó Marcell zongoraművész és Pusker Júlia hegedűművész (2019), Ránki Fülöp zongoraművész és Kállai Ernő hegedűművész (2017), Devich Gergely Junior Prima díjas gordonkaművész és Horti Lilla, Junior Prima díjas operaénekes (2018). Cziffra Fesztivál Ifjú Tehetség-díjat kapott Kokics Dorina Fanni, klarinét (2017), Naim Tichiti, hegedű és Antalóczy Máté, hegedű (2018), Báró Lili, hegedű, Sas Veronika, hegedű, Agárdi Balázs cselló(2019).



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
  jonathan liebesman    eye beyond sight    placidi    dr living dead    atlasz gábor    hó márton és a jégkorszak    robert downey jr.    the smurfs movie    balaton sound 2012    sworn enemy    silenus    primordial    your demise    masters of rock    gloryhammer    stereomilk    gary moore    nicole holofcener    nibutra    pigs might fly    mick jagger    shade empire    ryan phillippe    beyond the bridge    lovasi  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!