hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2019. október 28. hétfő   20:36
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Sacred Reich, Grave, Night Demon a Durer Kertben
2019. november 15, Dürer Kert



  Számos olyan metal zenekar van, akik anno, a 80-as, 90-es évek környékén egész komoly nevet szereztek a maguk színterén, ha nem is elsővonalas, de megbízható másod-harmadvonalas képviselőként. Több olyan lemezt is kiadtak, amik ugyan a nagyközönség ingerküszöbét nem ütötték át, de a műfaj keményvonalas rajongói a mai napig magasztalják ezeket a korongokat – sőt, nem egyszer nagyobbra tartják az azokra préselt muzsikát, mint a mainstream-be jutó metal csapatok mindenki által körülrajongott albumait.
  Az ilyen zenekarok közül sok aztán a 90-es évek közepén-végén, a metal műfaj „fekete éveiben” feladta a harcot, feloszlottak vagy igencsak takaréklángra véve agonizáltak. Néhányan végül hosszú évek, évtizedek után újra aktiválták magukat, és még ha nem is világmegváltás a cél, de egy jófajta örömzenélésre, a kiéhezett rajongók kiszolgálására, sőt esetleg új album felvételére ismét csatasorba álltak.
  
  Ilyen az arizonai Sacred Reich, a 90-es évek fordulójának ígéretes thrash/speed metal csapata. A Phil Rind énekes/basszer által irányított csapat erőteljesen feszegetett politikai, szociális témákat, amely akkoriban sok figyelmet irányított rájuk. Első albumaik, az 1987-es Ignorance, az 1990-es The American Way, illetve a Surf Nicaragua című EP-jük jól illeszkedtek a kor thrash metal hullámába, a következő lemezeken, mint az 1993-as Independent-en és az 1996-os Heal-en már többféle zenei kalandozást is megengedtek maguknak. Ez után kifogyott a lendület és bár hébe-hóba összeállt a csapat néhány koncertre, egészen 2019-ig kellett várni, amíg ismét komolyan mozgolódni kezdett a csapat, mi több, új dalcsokrot is megjelentettek, Awakening címmel.
  Igaz, az új album megérkezéséig a tagságban is volt némi változás. 2018-ban kikerült a csapatból a meghatározó tagnak számító Greg Hall dobos, a helyére pedig az a Dave McClain érkezett, aki már tagja volt a Sacred Reich-nak a 90-es évek elején. Innen távozott a Machine Head-be, hogy mostanra újra a Sacred Reich soraiban találja meg a számítását. De nincs már a zenekarban Jason Rainey gitáros sem, helyette Joey Radziwill érkezett, aki annak a Tim Radziwill-nek a fia, aki rövid ideig kisegítette dobosként a zenekart.
  
  Mint látható, a Sacred Reich inkább egy nagy családhoz hasonlít, amelyben hol eltávolodnak egymástól az emberek, hol ismét közelebb kerülnek, de a kapcsolatok ettől még megmaradnak. Ezzel az új felállással veszik ismét nyakukba a világot, amit ugyan meghódítani már nem akarnak, de egy ütős, jó hangulatú thrash bulival mindenképpen örömmel szolgálnak, például a budapesti Dürer Kert közönségének november 15-én. A legfrissebb Awakening lemez tovább viszi a Sacred Reich-tól megszokott hangzást, így a visszatérő bulin a régi számok mellett pár új nóta is helyet kap.
  A Sacred Reich mellett a Dürer Kertben fellép még a svéd death metalos Grave is, akik szintén a 80-as évek végétől vannak jelen a színtéren, a death metal műfajban pedig megbízható ütemben szállítják az újabb és újabb albumokat. A Night Demon pedig egy kaliforniai heavy metal banda, akik égnek a bizonyítási vágytól, hogy bemutatkozhassanak Budapest közönségének.
  
  Jegyek:
  5900 ft - SOLD OUT!
  6900 ft - TIXA, Wave lemezbolt, limitált!
  7900 ft - TIXA, Wave lemezbolt



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Dürer Kert - Budapest

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 szilvási gipsy folk band    esa holopainen    szex és new york 2.    attack attack    the hated tomorrow    powerwolf    dj mike reem    tius norma    bartos erika    zach galifianikis    raunchy    slash    architect    my gift to you    choice with no voice    esa holopainen    aetarnam    warrel dane    monstrosity    the kooks    neurotic    jack    utolsó rapszódia    1killembrace    frozen crown  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!