hosting: Hunet
img_up/1611/bannerc96814ea.gif
  cikkekfotók        
kultúra [előadás]  2019. október 25. péntek   04:34
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
A Zongora-sorozat Budapesten a Festetics Palotában
Csalog Gábor, Hlavacsek Tihamér, Gyöngyösi Ivett és Balogh Ádám koncertjei

  Hétvégére átköltözik az MVM Koncertek – A Zongora-sorozat a budapesti patinás Festetics Palotába. A lelkes rajongók itt hallgathatnak meg négy koncertet október 26-án, szombaton és október 27-én, vasárnap délelőtt 11 órakor és este 7 órakor. Csalog Gábor nyitja meg a sorozatot szombat délelőtti koncertjével. Programját Ravel és Schumann művészetének szenteli. Az esti koncerten Hlavacsek Tihamér széles repertoárral örvendezteti meg közönségét. Programján Bach-, Brahms-, Chopin- és Liszt-műveket is megtalálhatunk. Vasárnap délelőtt a Virtuózok sorozatból ismert Gyöngyösi Ivett kínál egy Beethoven–Debussy-matinét a közönségnek. Vasárnap este Balogh Ádám, az idei Bartók Világverseny egyik győztesének koncertje zárja Brahms, Ravel és Bartók műveivel a különleges eseménysorozatot.
  
  2019. október 26. (szombat), 11 óra – Festetics Palota
  (1088 Budapest, Pollack M. tér 3.)
  Csalog Gábor hangversenye
  
  Schubert: a-moll szonáta, D 537, Schumann: fisz-moll novellette, op. 21 no. 8
  Ravel: Couperin emlékezete (Le Tombeau de Couperin) – Forlane, Menuet
  Ravel: Tükröződések (Miroirs) – Éjjeli lepkék, Bárka az óceánon, Harangok völgye
  
  Csalog Gábor a magyar hangversenyéletben jól ismert különleges műsor-összeállításairól, melyek a régi és új zenéket rendhagyó módon kapcsolják össze. Rendkívül széles repertoárja Frescobalditól és Couperintől kezdve a mai zenéig számos ritkaságot tartalmaz. Gyakran játszik kortárs zenét, számos magyar zeneszerzővel, köztük Sáry Lászlóval és Csapó Gyulával állandó munkakapcsolatban van. 1980 óta tanul és dolgozik Kurtág Györggyel, műveinek avatott előadója, több premier is fűződik nevéhez. Az utóbbi években Kurtág kamarazenei kurzusainak állandó asszisztense. Az ezredfordulótól kezdve fontos szerepet vállalt Ligeti György zongoraműveinek magyarországi bemutatásában – vele szintén munkakapcsolatba került. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára. 2003-ban Liszt-díjjal tüntették ki. Fontosabb lemezfelvételei: Chopin összes mazurkája, Schubert művei, Liszt és Ligeti etűdjei, Szkrjabin művei és a Kurtág György 80. születésnapjára elkészült Játékok sorozat, melyen a szerző is közreműködik.
  
  2019. október 26. (szombat), 19 óra – Festetics Palota
  Hlavacsek Tihamér zongoraestje
  
  Bach–Friedman: Siciliano a g-moll fuvola – zongora szonátából, Brahms: E-dúr intermezzo, op. 116 no. 6, Brahms: Esz-dúr intermezzo, op. 117 no. 1, Brahms: e-moll intermezzo, op. 119 no. 2, Schubert–Liszt: Du bist die Ruh, Chopin: a-moll mazurka, op. 67 no. 4, Chopin: b-moll mazurka, op. 24 no. 4,
   Chopin: cisz-moll etűd, op. 25 no. 7, Chopin: Desz-dúr nocturne, op. 27 no. 2, Liszt: Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen… Variációk Bach témájára, Liszt: 17. magyar rapszódia
   
  Hlavacsek Tihamér zongoraművész a New York-i Carnegie Hallban debütált. Fellépett Európában, Amerikában és Ázsiában, rangos fesztiválok szólistája.
  Nemzetközi zongoraversenyek első helyezettje. A Magyar Rádió szólistája, a Fischer Annie Ösztöndíj nyerteseként koncertezett külföldön. Kocsis Zoltán „a fiatal zongorista-generáció kiemelkedő képviselőjének” nevezte. A magyar zongorázás diadalmas 120 éve és A magyar iskola dokumentumfilmek szereplője. Felvételeit európai rádiócsatornák rendszeresen sugározzák.
  A Zeneakadémián Falvai Sándor, a Yale Universityn Frankl Péter növendéke volt. Schiff András, Rados Ferenc, Kocsis Zoltán, Dmitri Bashkirov, Boris Berman, Claude Frank, Menahem Pressler kurzusán képezte magát. Jelenleg a londoni Royal College of Music doktorandusza, ösztöndíjasa.
  
  2019. október 27. (vasárnap), 11 óra – Festetics Palota
  Gyöngyösi Ivett hangversenye
  
  Beethoven: Andante favori, WoO 57, E-dúr szonáta, op. 109, Debussy: L’isle joyeuse  ***  
  Debussy: Estampes, L. 100, Debussy: Pour le piano, L. 95
  
  Gyöngyösi Ivett a 2014. évben megrendezett Virtuózok című tehetségkutató műsor kategóriagyőztes versenyzője. Számtalan hazai és nemzetközi zongoraverseny győztese. 18 évesen Gyöngyösi Ivett lett az EuroRadio Nemzetközi Zenei Versenyének győztese, 2011 New Talentje és az UNESCO különdíjasa, 40 ország művészei közül. Junior Prima díjas. 2013 júliusában az Egyesült Államokban megrendezett Lancaster Nemzetközi Zongorafesztiválon szerzett első helyezést, októberben pedig elnyerte a X. Darmstadti Nemzetközi Chopin Zongoraverseny összes díját Németországban. 15 évesen debütált nagy sikerrel az Óbudai Danubia Zenekarral a Zeneakadémia Nagytermében, majd a Wiener Musikvereinban, a Laeiszhalle-Musikhalle-ben, a Művészetek Palotájában és számos koncertteremben Európában és Amerikában. Szólistaként gyakran játszik európai zenekarokkal, Vásáry Tamással több alkalommal eljátszotta Chopin e-moll zongoraversenyét és Schubert négykezes műveit.
  
  2019. október 27. (vasárnap), 19 óra – Festetics Palota
  (Kemenes András balesete miatt az alábbi koncert kerül megrendezésre.)
  Balogh Ádám zongoraestje
  
  Bartók: Improvizációk magyar parasztdalokra, op. 20, Ravel: Gaspard de la Nuit,
  Brahms: 4 ballada, op. 10, Bartók: 2 román tánc, op. 8/a
  
  Balogh Ádám a 2019-es Bartók Világverseny döntőjében hatalmas sikerrel 2. helyezést ért el. 1997. október 30-án született Pécsett. Hétéves korában kezdett zongorázni a pécsi Liszt Ferenc Zeneiskolában. Zeneiskolai tanulmányai alatt sorra nyerte az országos zenei versenyeket, többek között kétszer végzett az Országos Zeneiskolai Ferenczy György Zongoraverseny élén. 2010 őszén a Budapesti Fesztiválzenekar által hirdetett verseny egyik győzteseként debütálhatott a zenekarral, Fischer Iván vezényletével játszhatta Mozart d-moll zongoraversenyét Budapesten. Fellépett már többek között a Pannon Filharmonikusok, az Óbudai Danubia Zenekar, a NYCA szimfonikus zenekar, a Concerto Budapest és a Zuglói Filharmónia szólistájaként. Fischer Iván meghívására több alkalommal közreműködött a Fesztiválzenekar hazai és külföldi fellépésein. Szerepelt már New York, Philadelphia, Amsterdam, Milánó, Róma, Dortmund, Berlin, Prága, Oberlin, Fort Worth, Lagrasse és hazai városok jelentős koncerthelyszínein is. A Cliburn Junior, a budapesti Chopin, a hágai The Hague, a milánói PianoTalents, a grazi Takács Jenő, a zágrábi Young Virtuoso nemzetközi versenyek díjazottja. 2017-ben a New York International Debut Audition első három helyezettje között végzett és felléphetett a New York-i Kaufman Centerben, nem sokkal később az izraeli Tel Hai mesterkurzus concerto versenyén lett dobogós, így nyerve meghívást a következő évadra. Ádám, ha ideje engedi, zenét is szerez, illetve aktív kamarazenész. A Zeneakadémia előkészítő tagozatának elvégzése után jelenleg másodéves hallgató. Tanára Némethy Attila.
  
  A koncertekre a Zeneakadémia jegypénztárában is lehet jegyeket váltani! A Zongora-sorozat következő koncertjén Jevgenyij Kiszin világhírű sztárzongoraművész ad szólóestet a Müpában november 5-én.
  
  A koncertek rendezője a Jakobi Koncert Kft.
  Jegyvásárlás a Zeneakadémia jegypénztárában, a azongora.hu oldalon vagy a www.jakobikoncert.hu honlapon a Jegyvásárlás menüpontban.Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:
 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2019. november 21.
Annihilator: 2 albumot is bemutat a kanadai thrash metal legenda
2019. november 22.
Az „Improvizáció” a Zeneakadémia Nagytermében „A Zongora 1-ben”-sorozaton Balázs János és Szakcsi Lakatos Béla közös koncertje
2019. november 25.
Sonata Arctica: novemberben a Barba Negra klubban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Az „Improvizáció” a Zeneakadémia Nagytermében „A Zongora 1-ben”-sorozaton Balázs János és Szakcsi Lakatos Béla közös koncertje
Mit látunk ma Ady Endrében és Szabó Magdában?
Új bemutató készül- Kosztolányi pacsirta
Holger Schober: Apa anya fiú lány
Egyszer volt , Sokszor volt
Jonas Kaufmann újra a Müpában
Nagy János Yancha és a Free Style Chamber Orchestra
Rolando Villazón dalestje
 kiemelt 
Turilly és Lione Rhapsody-ja is beköszön tavasszal
  
Idén nyáron érkezett meg a Luca Turilli és Fabio Lione nevével fémjelzett Rhapsody első lemeze: a Zero Gravity - Rebirth and Evolution az egyik legnagyobb metal kiadó, a Nuclear Blast gondozásában jelent meg

2020-ban Joe Satriani a Barba Negra Track-ben
Nightwish: 2020-ban az Arenaban
Gotthard: tavasszal a Barba Negra klubban
Annihilator: 2 albumot is bemutat a kanadai thrash metal legenda
 friss hozzászólások 

Legéndy Jácint: Földalatti Oltár (Kalligram Kiadó, 2019) (1)
VII. Rogues Of The Seven Seas (Rumproof, Stetl, Zinfield, LochNesz, MegaHertz) (3)
A rock ötven árnyalta - The Dead Daisies (2)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto Music
Hammer Concerts
Livesound Productions
VilágVeleje Produkció

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 magna cum laude    szabó balázs    down    volt 2013    manowar    coheed and cambria    twister    vanderbuyst    slash    zakk wylde    építészet    black francis    faithless    dance or die    beady eye    structures    adam darski    a vadon törvényei    good charlotte    arany    love and other drugs    man in black iii    eric burdon & the animals    gackt    abbie cornish  

img_up/1611/bannerc96814ea.gif
Copyright 2000-2019 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!