hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
kultúra [színház]  2019. szeptember 17. kedd   04:36
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Négy új bemutató az új évadban a Centrál színházban


  Október 3-án Básti Juli és Stohl András párosának Love letters előadása nyitja a Centrál Színház 2019/2020-as évad bemutatóinak sorát. Az egész éven átívelő, rendhagyó felolvasó est-sorozat különlegessége, hogy minden előadást más páros ad elő, így mindegyik egyszeri lesz és megismételhetetlen! Novemberben Ujj Mészáros Károly rendezésében a Mi történt Vegasban című előadás kerül színpadra Balsai Mónival, László Zsolttal és Rada Bálinttal. Decemberben a nevettetés nagymestere, Neil Simon-Burt Bacharach Legénylakás című zenés vígjátékát tűzi műsorra a színház Puskás Tamás rendezésében, míg márciusban Básti Julit és Borbély Alexandrát láthatja majd egyetlen szerep megformálóiként a közönség Tracy Letts - az Augusztus Oklahomában szerzőjének - legújabb darabjában, a Mary Page Marlowe/Egy élet című előadásban. A társulat új tagja Fehér Tibor.
  
  Rendhagyó ötlettel indítja az új évadot a Centrál Színház. A Love letters című felolvasó est-sorozatban az ország legkiválóbb színészei és színésznői párban olvassák majd fel ezt a különös színművet, mely egy férfi és egy nő gyermekkortól a halálig tartó, viszontagságokkal teli kapcsolatát mutatja be a levelezésükön keresztül. Magyarországon először a Centrál Színházban szólal meg a mű a szerző, A. R. Gurney eredeti szándékai szerint: a leveleket minden alkalommal más-más színészpáros olvassa fel, így minden élmény spontán, egyszeri és megismételhetetlen lesz. Október 3-án Básti Juli és Stohl András nyitják az egész éven átívelő sorozatot, melyben 14 férfi és nő folyamatosan változó párosának előadását élvezheti estéről estére a közönség.
  
  Tavaly a Broadway-n hatalmas sikerrel bemutatott Mi történt Vegasban című darabot novemberben Ujj Mészáros Károly rendezésében, Balsai Mónival, László Zsolttal és Rada Bálinttal a főszerepben láthatja majd a hazai közönség, melyben egy világklasszis író hosszú hallgatás után egy zseniális oknyomozó írásművel jelentkezik. A pályakezdő újságíró azt a feladatot kapja, hogy ellenőrizze a dokumentarista esszében lévő adatokat. A magazin főszerkesztőnője végül nehéz döntés előtt áll, művészet vagy a szigorú tények, József Attilával szólva “Az igazat mond, ne csak a valódit”, mivel a cikkben egyre több tényről derül ki, hogy nem felel meg a valóságnak. Hármuk izgalmas, gondolatébresztő és humoros összecsapását követhetjük nyomon.
  
  Decemberben a nevettetés nagymestere, Neil Simon átiratában, Burt Bacharach zenéjével a Legénylakás című vígjátékot tűzi műsorára a színház Puskás Tamás rendezésében Tompos Kátya, Stohl András és Papp János főszereplésével. Ebben az előadásban a társulat új tagja, Fehér Tibor is színpadra lép majd. A darab eredetije, az Amerikában klasszikusnak számító, a maga idején öt Oscart nyert Billy Wilder-film, mely félrelépéssekkel és sok szerelemmel fűszerezve két fiatal megindító történetét meséli el, küzdelmüket a beilleszkedésért, az önazonosságukért, melyben mulatságos helyzetek sokasága követi egymást. Az egyik szemünk sír, a másik meg nevet. 
  
  Végül márciusban Básti Julit és Borbély Alexandrát láthatja majd színpadon a közönség a Mary Page Marlowe / Egy élet című előadásban, egy szerepben, Puskás Tamás rendezésében. Tracy Letts az Augusztus Oklahomában szerzőjének legújabb darabja egy asszony életét villantja fel 11 képben. Titkok nyomában járunk: válás, kollégium, kórház, szerető, ügyvéd, baleset, férj, férjek - puzzle, egy élet töredékei. Vajon összeáll a kép, megértjük, hogy miért?
  
  A Centrál Színház a 2018/2019-es évadban összesen 495 előadást tartott, melyek látogatottsága 100,63%-os volt, a teljes nézőszám így meghaladta a 162 ezer főt.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mi komolyan vesszük a könnyűzenét is - Áprilisban jazzel folytatódik a Semmi komoly, ősztől pedig új helyszínre is költözik
Európa egyik legjobbja Pannonhalmán – Nagyböjti koncertsorozat a Capella Savariával
Elfajzott művészet II.
Ritkán játszott hegedűversenyt szólaltat meg Kokas Katalin a Danubia Zenekarral
Szervátiusz Jenő-díjasok 2003-2013.
Gyermelyi Művésztelep 30. (1994 - 2024)
Várják a jelentkezéseket a Cziffra Fesztivál Mesterakadémiájára
Tavaszi műsor a füsziben
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 amberian dawn    alteriah    coliseum    scary guyz    Óriás    faithless    ironman 2    nightmare    turbo    oneheadedman    rakamaz    douglas mccarthy    kihajolni veszélyes    holy grail    joey jordison    kutyák És macskák    norma jean    kósza band    vészkijárat    emarosa    in-dock    atomic playboyz    blues revolver    she wants revenge    spacesh!t  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!