hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2004. augusztus 28. szombat   16:42
nincsen hozzászólás

szerző: morzsa
Fergeteges tánc show és zenei fesztivál Biatorbágyon, a Viadukt lábánál
2004 szeptember 4, Biatorbágy

  Ha valaki még nem járt volna, e Budapesttől mindössze 12 km-re fekvő festői kis településen, szeptember 4-én feltétlenül látogasson el ide, mert minden bizonnyal páratlan élményben lesz része! A nagyszabásúra tervezett, egész napot betöltő Viadukt Fesztivál különlegességét nemcsak a rendkívül színvonalasnak ígérkező program jelenti, a színpadi hátteret nyújtó Viadukt már önmagában is lenyűgöző látvány. Aki tehát a szabadban, jó levegőn szeretne kikapcsolódni, jobb helyet és alkalmat nem is találhatna erre a célra.
  
  Az esemény az idén első alkalommal kerül megrendezésre, de a szervezők nem titkolt szándéka, hogy a kezdeményezéssel hagyományt teremtsenek. Mindenkit szeretettel várnak, aki fogékony a hagyományőrző kulturális értékek iránt, és valóban igényes zenei élményre vágyik. A színpadi produkciók mellett családi- és gyermekprogramok is várják az érdeklődőket. Lesz táncház, bábjáték, lovas program, és a gyerekek természetes anyagokból készíthetnek figurákat, képeket, ékszereket a kézműves foglalkozás keretében. Nézelődésre, vásárlásra lehetőséget nyújt a színes kézműves kirakodóvásár; fafaragók, fazekasok, játékkészítők, keramikusok, kézi szövők kínálják már reggel 10.00 órától portékáikat.
  
  ZENEI PRODUKCIÓK:
  20:30 Az ExperiDance táncegyüttes bemutatja Best of Experidance” című koreográfiai válogatását.
  
  19:00 After Crying: a külföldi szaksajtó által egyértelműen a világ elsőszámú szimfonikus-rock zenekarának minősített együttes, akik 2004-ben a hazai szakma egyik legnagyobb elismerését, az EMERTON díjat kapták meg, az év zenekara kategóriában. A világ 25 országában ismerik és szeretik zenéjüket.
  
  17:30 Kormorán: sajátos zenéjükkel amelyben a népzenét ötvözik a rock muzsikával hamar népszerűek lettek Magyarországon és Nyugat-Európában. Több színpadi mű, valamint filmzene jelzi sokszínűségüket.
  
  16:00 Kerekes együttes: gyimesi-moldvai autentikus népzenét játszó zenekar, akik fiatalon elnyerték a megtisztelő A Népművészet Ifjú Mesterei” címet. Nemcsak a zenében, hanem a hozzá kapcsolódó társművészetekben is jártasak, így a gyimesi-moldvai néptáncot tanítják, és táncházat is vezetnek.
  
  Miért éppen Biatorbágy?
  
  A szervezők figyelmét nem véletlenül ragadta meg ez a szép fekvésű település. Kedvező adottságai, tiszta levegője, zöld környezete, nyugodt, családias miliője, és a Viadukt tekintélyes jelenléte szinte kínálja a lehetőséget egy szabadtéri rendezvény megszervezéséhez.
  
  Természeti környezete sok kirándulót vonz, főképpen a Tétény-Sóskúti-fennsík (a középkori Torbágyerdő) nyugati peremének sziklavonulata, a Nyakaskő látványos alakzatával, az Iharos-erdő, vagy a Peca-tó. A település beépített területén, árnyas utcákon sétálva gyakran láthatunk szép épületeket, régi építésű, de a mai életvitelnek is megfelelő parasztházat, vagy modern, polgárias villaszerű házakat. A község az elmúlt években szinte robbanásszerű fejlődésnek indult, és a Talentis Programnak köszönhetően ez a régió egyre inkább felértékelődik. Az épülő Zöld Sziget Lakópark is egy komplex, koordinált falufejlesztés keretében valósul meg. A programnak éppúgy fontos része a faluközpont és a műemlékek felújítása, a parkosítás, füvesítés, mint a sportlétesítmények, valamint a lakosság számának növekedésével lépést tartva új oktatási és egészségügyi intézmények létesítése.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Periferic Records

 programajánló: 
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze, a SEMMI
Palaye Royale a Barba Negrában!
Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
 kiemelt 
Megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze, a SEMMI
  
A most megjelenő ötödik Elefánt nagylemez, a SEMMI az előző két albummal együtt alkot egy univerzumot, miközben zeneileg és szövegében is minden eddiginél jobban elrugaszkodik a zenekar “megszokott” világától

Palaye Royale a Barba Negrában!
Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 dr. melancholia    halflives    kill ferelli    kiss of the dolls    balázs elemér    taking back sunday    alice ricciardi    proghma-c    mechanical sound empire    depeche mode    the hellfreaks    bruce dickinson    peter watkins    heidenfest 2010    alcest    shades of grey    narnia    a kutya vacsorája    this gift is a curse    more than a thousand    werk akadémia    makám    uzipov    superego    our existence is punishment  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!