hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2019. május 9. csütörtök   03:47
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Nyáron rajtol az új „szuper” befektetés


  Június 3-án kerül forgalomba Nemzeti Kötvény néven egy új lakossági állampapír, amely nagyon jó befektetésnek tűnik. A kötvény az ötödik év végére 6 százalékos kamatot hoz, ráadásul a 15 százalékos kamatadót sem kell kifizetni utána. Iványi Ildikó befektetési szakember szerint ugyanakkor fontos azt is látni, hogy az új állampapírban nincs szó inflációról, ami egyfajta kockázatot jelent a befektető számára.
  
  A 2008-as válság és az azt követő pénzpiaci intézkedések arra késztették az embereket, hogy otthon vagy csak a bankszámlán tartsák a megtakarításaikat. A jelenlegi 0.9 százalékos magyarországi jegybanki alapkamat kimagasló az Európai Unióban, ugyanakkor ezzel együtt sem vonzó egy lakossági befektetőnek. Ma a kötvény- és az államkötvény piacon is, kevés olyan befektetés van, mellyel 3 százalék feletti kamatot lehet elérni , ehhez képest a június 3-án rajtoló szuperpapír a prémium kategóriába tartozik.
  
  Iványi Ildikó befektetési szakember szerint a kormányzatnak a nem titkolt szándéka az, hogy lakosságnál felhalmozott nagy mennyiségű készpénzt valamilyen formában visszapumpálja a gazdaságba. Erre lehet egy megoldás a Nemzeti Kötvény, amelynek már kézzel fogható és kiszámítható kamata van.
  
  „Az Államadósság Kezelő Központ szerint az a cél, hogy 2023-ra közel megduplázzák az államkötvény állományt 6 ezer milliárd forintról 11 ezer milliárd forintra. Azt valószínűsítik, hogy évente 800-1000 milliárd forintot tudnak mozgósítani, így a készpénzállomány egy jelentős részét vissza tudnák pumpálni a gazdaságba.
  
  Mint mondta, a június 3-től jegyezhető Nemzeti Kötvény vonzó lehet, mert az első fél évben 3,5 százalékos kamatot fizet, amit az első év végére 4 százalékra egészítenek ki. Ezt követően 50 bázisponttal, fél százalékkal emelkedik a kamat évente, így az ötödik esztendő végére hat százalék lesz. A lejárati időn belüli visszaváltás is kedvezőbb lesz, mint a többi forgalmazott államkötvény esetében.
  
  Iványi Ildikó arról is beszélt, hogy június 3-tól minden újonnan megvásárolt államkötvény kamatadó mentes lesz, így a 15 százalék adót már nem kell kifizetni a hozam után. Ez az intézkedés a többi államkötvényre is igaz lesz. Az inflációval ugyanakkor minden esetben számolni kell.
  
  „Sajnos a tapasztalataim szerint sokan nem is tudják, mit jelent az infláció, pedig gazdaságilag komoly jelentősége van. A prémium államkötvények inflációkövetők, de ebben az új állampapírban nincs erről szó. Az inflációs kockázatot az állam átteszi a befektetőre. Jelenlegi számítások szerint, ha az infláció a tavalyi 2,8 százalékról 3,17 százalék fölé emelkedik, akkor nem biztos, hogy 3-5 éves futamidővel kalkulálva az újonnan kibocsátott államkötvény lesz a nyerő. De ha lehetősége van egy ügyfélnek arra, hogy diverzifikálja a portfólióját, akkor érdemes különböző típusú államkötvényeket bevásárolni , nagyon rosszul egyikkel sem fog járni” – tette hozzá a szakértő.
  
  A szakértő azt is megjegyezte, hogy bankok, lakástakarékpénztárak és a kincstár fogják értékesíteni ezeket a kötvényeket is. Ha költségérzékenyek a befektetők, akkor ebből a szempontból is érdemes tájékozódni. Jelenleg a Magyar Kincstárnál költség mentesen nyithatunk letéti számlát.
  
  Iványi Ildikó szerint az ügyfeleknek mindig a céljaiknak, a kockázati profiljuknak és az anyagi lehetőségeinek megfelelően kell ajánlatot adni. A befektetési szakértő olyan információkkal tudja ellátni az ügyfeleket, amelyek a döntésben segítenek, és egy tudatosabb döntési pozicióba helyezik az ügyfelet.
  
  „Fontosnak tartom, hogy a befektetések kockázatairól őszintén beszéljünk az ügyfelekkel, mert az ő vagyonukról van szó. Mindig nyíltan kell beszélni arról, hogy az a megtakarítási forma mennyibe kerül majd nekik, és hogy ez a költség milyen mértékben fogja azt az eredményt befolyásolni, amit ő elvár az adott befektetéstől” – fogalmazott.
  
  Iványi Ildikó egy internetes felületen összegezi azokat a szakértői véleményeket, melyeket fontosnak tart. Kilenc éve tart rendszeresen ügyféltalálkozókat, ahol nemzetközi pénzügyi elemzőknek és befektetési alapkezelők portfóliómenedzsereinek tehetik fel kérdéseiket az érdeklődők. Fontosnak tartja az azonnali tájékoztatást az aktuális piaci helyzetről, a felmerülő aktuális kérdésekről, és arról is, ha olyan szabályok jelennek meg a pénzpiacon, amelyek hatással vannak a szolgáltató és az ügyfél viszonyára.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
  ripoff raskolnikov    amberian dawn    twilight of the gods - allstar bathory tribute    death to all    desultory    invader    another dawn comes    excrementory grindfuckers    dodheimsgard    crossfaith    rita ora    nitzer ebb    slipknot    bruce willis    brooklyn decker    weöres sándor    epica    death    a strom of light    eva longoria    stormraizer    jens bogren    idea implant    efott    tündérgyár  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!