hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
hírek   2019. április 23. kedd   04:35
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Ifj. Vidnyánszky Attilával a főszerepben jelent meg a Platon Karataev legújabb klipje


  A Platon Karataev idén ősszel adja ki második, Atoms című nagylemezét. Erről az első single az Ocean c. dal, melyhez klip is készült, Dobos Emőke rendezésében és ifj. Vidnyánszky Attila szereplésével. Az operatőri munkát Bartha Máté, Fuchs Máté és Kőrösi Máté végezték, míg az utómunka Szombath Máté nevéhez köthető.
  
  „Ezzel a dallal már ellépünk az első lemez hangzásától, és az Atoms számaira is inkább ez a hangszerelés lesz jellemző. Elég nagy váltás ez a For Her után, a két anyagban a mélység és a keresés mellett a dallamvilág a közös metszéspont talán. A dal maga egyfajta ürességet tükröz, az otthagyottságról és a lebegésről szól, egy szorongást old fel, mely az eddigi értékek megkérdőjelezéséből fakad. Egy birkózás a transzcendenssel.” – mondta az új klippel kapcsolatban Balla Gergely, a Platon Karataev egyik alapítója.
  
  A klip főszereplője ifj. Vidnyánszky Attila, a Vígszínház színésze: „Jómagam színházzal foglalkozom. Próbák, esték, szavak, pillanatok: minden játék a kiszámíthatatlanról szól, egy kézzel meg nem fogható tudást, egy megtervezhetetlen állapotot kergetünk. Ezzel szemben számomra a zene készen van, hallom, érzem, értem. Nagyon megtisztelő, felkavaró élmény volt a találkozás a Platon Karataev csapattal, mivel nem ismertük egymást, viszont egymást hallgatva, nézve, pontosan tudtuk, hogy ugyanazt keressük. Szavak, találkozók nélkül a zene eljátszotta helyettünk mindazt, amit sem színházban, sem máshol nem lehet. Láthatatlanul megismertük egymást. A Platon Karataev gondolatisága egyben zeneisége igazi kapaszkodó nekem huszonévesként.” mondta a zenekarral való találkozásáról és a klip forgatásáról a Sztalker csoport alapítója.
  
  A közös munka természetesen a zenekar számára is igen megtisztelő volt: „Óriási dolog és nagyon sokat jelent számomra, hogy Attila szerepel ebben a klipben. Még 5-6 évvel ezelőtt láttam őt az Ódry Színpadon egy Hamlet előadásban, ami hatalmas katarzis volt számomra. Sok mindent megváltoztatott bennem az a darab és alakítás, lehet, ha az nincs, akkor a Platon sem kezdődik el.”- tette hozzá Balla Gergely.
  
  A klipről a rendező, Dobos Emőke is elmesélte gondolatait: „Egy karmester munkája és szerepe borzasztóan összetett. Ő az, aki leginkább ismer, átlát, ért egy adott művet, ő határozza meg, hogy a közönség számára hogyan szólaltatja meg azt a zenekar által. Az arcán és mozdulatain minden gondolat megjelenik, de egy előadás alatt ez mind szinte láthatatlan. A közönség csak a hátát látja, a zenészek pedig csak jelzésekre, beintésekre figyelnek, nem magára a személyére. Tehát egy karmester egyfajta láthatatlan főszereplő. Érdekesnek találtam, hogy ez párhuzamba állítható Isten szerepével is. Mivel a dal központi témája az Isten-kapcsolatról szól, szerettem volna ezt a karmester ötlettel illusztrálni. Illetve továbbgondolva, ha Isten egy karmester, akkor mit vezényel ő ebben a klipben? Mindent? Semmit? Vagy magát a számot? Ha igen, akkor mit jelent ez? Azt a bizonytalanságot, amit a dalszöveg is sugall, szerettem volna képileg is feszegetni. Hol van ez a karmester valójában? Mindenhol vagy sehol? Kinek fordít hátat a klip végén és hova megy? Nincs közönsége vagy ő nincs a világban?
  
  A Platon Karataev 2016-ban alakult Budapesten. 2017-ben adták ki első, For Her c. nagylemezüket, mely Spotify-on külföldön az egyik leghallgatottabb magyar zenekarrá emelte őket. Az idén Fonogram-díjra is jelölt együttes ősszel adja ki második, Atoms című nagylemezét. Most április 21-én Berlinben lépnek fel, majd május 4-én az A38 Hajón a Hello Hurricane társaságában, ezt követően pedig a Liverpool Sound City-n koncerteznek, melyet több brit dátum is követ majd. A fesztiválszezonban többek között zenélnek a Szigeten, VOLTon, Bánkitón, Kolorádón, Művészetek Völgyén, Ördögkatlanon és a Campus-on is, majd ősszel a további showcase fesztivál fellépések mellett egy nagy németországi turné következik.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ozzy robban a Crack Cocaine-nal. Új dal Billy Morrisonnal és Steve Stevensszel!
A brit doomgaze a Sugar Horse bejelentette új albumát: Grand Scheme Of Things-et
Blackened Rose sötét melankolikus himnusza az elveszett szerelemről
Foreign Hands- Új album, keményebb hangzás
Giga Totális Metal koncert - Pokolgép évek: Éjszakai bevetés 35! címmel - a Barba Negrában április 27-én
Vendetta- TX2 legkeményebb ütése
Naponta négy fiatal fontolgat öngyilkosságot, nekik is szól a Konyha új dala
Megjelent az Exodikon Chaosophilia című új nagylemeze - Klippremier: Untermensch - A manipulátorok lélektana
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 vida rock band    halocene    mission: impossible 4    agalloch    sajnos batár    the trousers    arriba    silverstein    gru    -szeged    as i lay dying    white wizzard    marion cotillard    contour    larry hangman    herbaliser    valerian swing    quimby    rosa parks    3 inches of blood    nailed to obscurity    secret sphere    utódok    postmodern jukebox    maria brink  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!