hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2019. április 4. csütörtök   17:14
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Már 250 zenekar jelentkezett a Fekete Zaj Fesztiválra
– itt vannak az első kiválasztottak!

  A pár héttel ezelőtti első headlinerek után most újabb fellépőket jelent be a Fekete Zaj: ezúttal az augusztus 16-19. között a Mátrában megtartott fesztiválra fellépőnek jelentkező, és már meghívott együttesek közül ismerhetünk hat hazai, és öt nemzetközi csapatot.
  
  A Fekete Zaj Fesztivállal kapcsolatban a legtöbb vendég fő élménye az összetartó, barátságos és nyitott közösség, a különleges helyszín, és a jó zenék, koncertek sora egymás után. Valószínűleg ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy nagyon sok hazai és nemzetközi csapat játszana szívesen a fesztiválon: eddig több mint 250-en jelentkeztek fellépőnek. Az első válogatás már megtörtént, így 10 zenekar máris meghívást nyert a fesztiválra.
  
  Köztük van a Satelles, akik mind hozzáállásban, mind zenei értelemben profi, gyorsan ható dallamos hardcore punk programmal készülnek, ráadásul egy kifejezetten a Fekete Zajra tervezett műsorral érkeznek a Mátrába: a Telihold nevű szettel utalnak második lemezük, a The Wolf You Feed dalaira, és arra, hogy augusztus 15-től, vagyis éppen a fesztivál előtt kezdődik majd az újhold.
  
  A TPSRPRT-tal már próbát tehettünk nemrég a Pack AD előtt a Robotban, de a mátrai Fekete Zajt sem hagyják ki. A csapat igazi odalépős, instrumentális cybergrunge-ot játszik, amire nagy hatást gyakoroltak a filmek is: a zenészek akciójelenetekbe képzelik magukat, felvezetik a zúzást, aztán manőverezgetnek, amíg végül el nem repíti őket egy képzeletbeli helikopter.
  
  Játszik majd az Idegen is, mely egy őszinte, eredeti elképzelésekkel és attitűddel zenélő együttes, ami egy olyan underground élményt nyújt, amitől nehezen kapsz levegőt, minden szorongásod a tánctérbe taposod és velük üvöltöd, hogy „nincsen több félelem”. Második lemezük, a Holdról indul Napra ér tavaly az Index zenerovatában debütált, de igazán az élő koncert adja át zenéjük erejét, ezt szeretnék megmutatni nekünk a Fekete Zajon is.
  
  Az Effrontery révén egy hibátlan death metal csapat is bekerült a fellépők közé. A 2001 óta működő együttes a progresszív death metal műfaján belül mozog: egyszerre zúzós, dallamos, fogós, technikás és dinamikus a zenéjük, amelyben nagy hangsúlyt kapnak a harmóniák, mind a riffeket mind a szólókat tekintve. Legutóbbi lemezük a 2017-es Seven Years of Agony album.
  
  A hazai csapatok közül meghívást kapott még a Fetish Section, mely a tradicionális dark, new wave, post-punk irányt képviseli majd, hiteles hangzással, egykori Hiteljugend és A Párt tagokkal. Jön majd a SeeN is; ők egy eredeti hangzású, pszichedelikus, kísérletezős banda, amelynek tagjai külön-külön már játszottak a fesztiválon. Zenéjüket a (f)artrock, csemegemetál, olajos pelikán hármassal írhatjuk le legjobban.
  
  A Fekete Zajra nem csak hazai, hanem jópár külföldi zenekar is szívesen eljönne, így az első 10 meghívott zenekar között öt nemzetközi csapat is található: egyikük a hat fős, Göteborgból érkező Tomma Intet, akik azonnal ható, a hippikorszak pszichedéliáját idéző énekdallamokkal és harmóniákkal írják dalaikat, melyekre jellemző a mély melankólia a remény sugaraival, nyers, tradícionális skandináv punk alapokon. 3 gitár- és 4 énekhang teszi átütővé a hangzásukat, amivel próbát tehetünk az ...And the Fallen Universe című debütalbumukat meghallgatva.
  
  
  
  Norvégiából, Oslóból érkezik a Mayflower Madame: post-punkos pszichedélia és pop-noir hangulatok keverednek eredeti eleggyé a 2011 óta működő csapat zenéjében, amire nagy hatással voltak a korai évek körülményei is: a zenekar első próbaterme egy leharcolt gyárépületben volt, közvetlenül egy autómosó szomszédságában.
  
  
  
  A DREDDUP személyében egy veterán szerb industrial banda is tiszteletét teszi a Zajon: 22 év, 8 album és számos Európa turné után van már mögöttük, idén pedig az új, Soyuz című albumot mutatják majd be. Nyers erőre, punkos lendületre és kegyetlen hangzásra számíthatunk tőlük.
  
  
  
  Ausztriából érkezik a Mala Herba, ami egy Bécsben hangművész és queer music aktivista, Zosia Hołubowska szólóprojektje. Tradicionális zenei gyökerek, hideg, szigorú és minimalista elektronikus alapok jellemzik a dalokat, melyek táncra bírnak, meghökkentenek, a mélybe sújtanak, majd kihozzák onnan a hallgatót.
  
  
  
  A szintén fellépő LATH tagjai Berlinben élnek, de valójában horvát és magyar gyökerekkel rendelkeznek. Komor, industrial és ambient hatásokat is mutató EBM zenével készülnek, és új lemezük dalait is elhozzák majd.
  
  
  
  A most bejelentett 10 bandával már 24-re bővült a 2019-es, idén 10 éves Fekete Zaj fellépőinek sora: az idén már négy napos, és egy új színpaddal is bővülő fesztiválon ott lesz többek között a Tribulation, a Repetitor, a Pink Turns Blue, az Agent Side Grinder és a Katla. is. Az összes fellépő neve megtalálható a www.feketezaj.hu oldalon, ahol a fesztivál hírlevelére is feliratkozhatunk, és így elsőként értesülhetünk majd a szállásjegyek hamarosan elinduló értékesítéséről is. A fesztivál bérletek már kaphatóak, március 31-ig kedvezményes áron.
  
  Fekete Zaj Fesztivál 2019
  2019. augusztus 16-19.
  Mátra, Sástó kemping
  Háromnapos bérlet: normál elővételes áron március végéig 12.990 Ft, június végéig 14.990 Ft, augusztus 15-ig 16.990 Ft, a helyszínen 17.990 Ft. A napijegyek, a 4. napi jegy és a szállások értékesítése később kezdődik.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 ac/dc    neurosis    apey    the fall and rise of herman brood    silent screams    expire     szelíd teremtés - a frankenstein-terv    tv manci    eternal flight    devilfire    blues juniors    a thousand suns    the sharon tate    morcheeba    wisdom    pankkk    sziget 2009    takács eszter    twilight of the gods    kisssonic boom    taylor swift    demoscene    sam worthington    from afar    -szeged  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!