hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2004. augusztus 25. szerda   16:11
nincsen hozzászólás

szerző: Sziget.Hu
Budapest Parádé 2004 300 DJ 11 országból
2004 augusztus 28, 14 óra, Andrássy út-Hősök tere

  A budapesti nyári eseménynaptár az idei évben is a Budapest Parádéval zárul. Augusztus 28-án délután 2-kor ötödik alkalommal indul útjára a mozgó színpados konvoj az Andrássy út elejéről, majd a felvonulást követően a Hősök terén és a Felvonulási téren este 10-ig tart a buli, amelyet a város számos klubjában zárópartik követnek. A hivatalos afterpartynak, a Parádé Bónusznak a Népstadion és Intézményei területén idén már négy csarnok ad otthont.
  
  Néhány nemzetközi példával szemben a Budapest Parádé népszerűsége várhatóan az idei évben is növekedni fog. Lobenwein Norbert, a Budapest Parádé főszervezője szerint ennek oka, hogy a nemzetközileg is erősnek mondható elektronikus zenei felhozatal mellett a Parádén egyéb műfajok is nagy számban vannak jelen. A jelzések szerint több ezren érkeznek Budapestre vidékről és külföldről is. A szervezők idén is 600.000 vendéget várnak.
  
  Az idei évben a Budapest Parádéra a korábbi években megszokottnál is több, közel 120 jelentkező jelezte részvételi szándékát. Közülük választották ki a szervezők azt Az 55 mozgó járművet, amely részt vesz az eseményen. A résztvevők között elsősorban klubok, rendezvények és médiumok szerepelnek.
  
  A felvonulók zömét 2004-ben is az elektronikus zenei műfajok képviselői alkotják. A legismertebb hazai klubok közül sokan kamionnal vesznek részt a Budapest Parádén, ugyanez vonatkozik a budapesti és országos rádiókra és jónéhány televízióra. Összesen közel 300 DJ áll a lemezjátszók mögé augusztus 28-án. A résztvevők között a világ minden részéről, 11 országból üdvözölhetünk sztárokat. Németországból, Angliából és az Egyesült Államokból több mint 40 világsztár érkezik, akik a kamionos szereplés után éjjel afterpartikon is bemutatkoznak. Az idei Budapest Parádén Franciaország képviseletében a szervezők meghívására önálló kamionnal jelenik meg a párizsi Techno Parade rendezvény, amely 2003-ban több százezer látogatót vonzott a francia főváros utcáira. A meglepő és látványos kamionon ismert francia dj-k szerepelnek.
  
  A Budapest Parádé szervezői célul tűzték ki, hogy az eseményt a korábbi évek Budapest Parádéihoz képest is még színesebbé, karneválosabbá teszik. A Budapest Parádé kezdete óta cél, hogy az esemény kulturális- szórakoztató expóként a színes fővárost és a vidéki városok kulturális életét is bemutassa. Ehhez elengedhetetlen, hogy ne csak a szórakoztató intézmények és a rádiók- televíziók, hanem non profit szervezetek is nagy számban vegyenek részt az eseményen. Az idei évben 10 millió Ft-os keretből 15 olyan induló részvételét támogatja a Budapest Parádé, akiket a szervezők hívtak meg az eseményre. A budapesti színházak képviseletében 4 kamion indul. A Budapest Parádé alkalmából áll össze egy 100 tagú szaxofonos csapat, amelyet a végállomáson neves dj-k kísérnek, a Fesztiválközpont komolyzenei kamionján pedig ketrecbe zárt pantomimesek szerepelnek. Lesznek látványkamionok, amelyek stílusa a korabeli május elsejei felvonulások hangulatát idézi. A Parádén résztvevő zenei műfajok sokszínűségét jelzi, hogy az idei évben is elindul a népszerű hiphop kamion, valamint a tavaly debütáló nu metal színpad.
  
  A Budapest Parádét idén is afterpartik követik a város legtöbb klubjában. A hivatalos zárópartin, a Budapest Parádé Bónuszon tavaly közel húszezren vettek részt a Népstadion és Intézményei területén. A nagy érdeklődés indokolja, hogy idén már négy csarnokba, és megnövelt pihenőhelyekkel várják vendégeiket a Bónusz szervezői.
  
  A Parádé Bónusz nem szűkölködik világsztárokban, a több mint 30 fellépő közt üdvözölhetünk majd az Egyesült Államokból, Németországból, Ausztriából, Hollandiából, Portugáliából és Angliából érkező DJ-ket - a remek hazai felhozatal mellett. A VIVA elektro party helyszínén, a SYMA csarnokban lép fel például Anthony Rother(D), Monika Kruse(D), DJ Rush(USA). Ezen, a techno stílust egybefogó helyszínen lesz hallható Thomas Schumacher(D), Wla Garcia (P) és a műfaj hazai képviselői, a Hyperspace rendezvénysorozat ászai, Hot X, Jay Cortez és Igor Dourden, valamint a Bónuszokról immár kihagyhatatlan Budai. A helyszín ceremóniamesterei idén is az Ausztriából érkező MC Spot és MC Mars lesznek. A progresszív house és trance stílust tömöríti a Körcsarnokban a Red Pulse Aréna, ahol a felhozatalt Tom Stephan aka Superchumbo (USA) és Lucien Foort (NL), valamint a stílus elmaradhatatlan honi képviselői, Sterbinszky és Kühl erősítik. A Roxy Club Sandwich Party a Stadion körgyűrűn kap helyet, ahol az eurotrance-melotrance illetve trancecore nemzetközi képviselői, Pulsedriver (D), Bass-T (D), Pedro Del Mar (D) és DJ Shah , valamint a házigazda Náksi-Brunner páros adják a line-up-ot. Végül, de nem utolsó sorban, a VOLT Fesztivál party-n a tört ütemek hívei tölthetik a teszteket - többek mellett - Optical&MC Rymetyme (UK) és Matrix (UK) valamint Palotai, Cadik és Bladerunnaz kollektíva jeles képviselőinek zenéjére.
  
  A Parádé Bónuszra elővételben - augusztus 11-től - 3.300 Ft, a helyszínen és a rendezvény napján 3.800 Ft a belépő.
  
  Július végén jelenik meg a Budapest Parádé hivatalos albuma, amelyen 19 hazai fellépő 1-1, erre az alkalomra írt dala hallható. Szeptember közepén kerül a boltokba a Budapest Parádé DVD, amelyen az előző 4 év emlékezetes pillanatai mellett az idei Parádéról készülő összeállítás lesz látható. A Parádé ideje alatt 8 forgatócsoport forgatókönyv alapján 1-1 kamiont, illetve 1-1 fellépőt követ, ebből áll össze a 90 perces Parádé film, amelyben klipszerűen szerepelnek a fellépő dj-k és csapatok.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Budapest Parádé

Sziget.Hu

 programajánló: 
2024. szeptember 28.
Szerelemről szó sem volt- 25 éves a Zanzibar
2024. október 2.
Northlane (AUS), Novelists (FRA), Ten56 - metalcore elit a Durerben (Dürer Kert - Budapest)
2024. október 5.
Normandie + Our Last Night a Barba Negra Red Stage-en
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
Tycho új lemezével tér vissza Budapestre
IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
Within Temptation: látványos koncertet ígérve, vendégekkel érkezik októberben a zenekar
Vagyunk végig - az évad legerősebb hónapjára készül a Budapest Park
Frank Turner, a brit folk-punk ikon Budapesten
Őszköszöntő jazzkoncertek a Müpában
 kiemelt 
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
  
2022 után ismét Budapesten minden idők egyik leghatalmasabb heavy metal bandája, az Iron Maiden

IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 kowalsky meg a vega    karthago    ac/dc    mantra    proghma-c    roots of death    distorted impalement    dropout kings    rupert grint    mila kunis    állás    karácsony artúr    ashes you leave    papp lászló aréna    barba negra    architects    burst    ismeretlen férfi    sick room    denzel washington    amputated    aetherius obscuritas    ian gillan    both miklós    jake gyllenhaal  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!