hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
magazin [program]  2019. március 4. hétfő   04:19
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Március a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban


  Időszaki kiállítások
  
  Fürdőélet a Nagy Háborúban
  2018. november 17. – 2019. március 31.
  
  A katonák és a polgárok fürdőélete ezer szállal fonódott össze békében és háborúban, a magas társadalmi presztízzsel rendelkező katonatisztek hozzátartoztak a fürdőhelyek mindennapjaihoz. Az időszaki kiállítás a boldog békeidők hangulatos fürdőéletének változását mutatja be az első világháború alatt.
  
  A Papp-dinasztia – Vendéglátás felsőfokon
  2019. február 12. – 2019. március 31.
  
  A Papp vendéglátós dinasztia tagjai, Papp Dénes és Papp Dániel, akik a Kaltenberg Sörház és Étterem tulajdonosai, de felmenőik Papp Endre a Mátyás Pince és a bécsi Mathiaskeller, valamint Papp József a kispesti Gödör és Halásztanya vitelével szintúgy örökre beírták nevüket a magyar vendéglátás nagykönyvébe. A kamarakiállításon kóstolót kapunk egy jeles dinasztia múltjából és jelenéből.
  
  FoodPlay / Gastro-játék
  2019. március 21. – május 12.
  
  A kiállításon szereplő alkotók az ételhez és az étkezéshez kapcsolódó folyamatosan változó ízlések és kapcsolódási referenciák ismeretében hozzák létre műveiket, alakítják ki saját stílusukat. Műveik közös nevezője egyrészt az étel mint eszköz, vagy szimbolikus jelentéssel bíró inspiráció, másrészt a képi megfogalmazás játékossága.
  A teamben dolgozó fotóművészek és stylistok a németalföldi festményeket idéző képi világtól a minimalista megfogalmazásokig nagyon tág stíluspalettáról dolgoznak. Ezt a változatos alkotói attitűdöt, a műfaj meghatározó alkotóit vonultatja fel a tárlat.
  Kiállító művészek: Anna Keville Yoice, Adorján Éva, Bela Borsodi, Barbay Csaba, Carl Warner, Caitlin Levin, Henry Hargraves, Dejana Vucicevic, Elise Mesner, Luke Kirwan and Aliki Kirmitsi, Mauricio Alejo, Mikkel Jul Hvilshoj, Milica Mrvic, Oliver Schwarzwald, Milutinovics Panka, Paloma Rincon and Pablo Alfieri, Studio Furious, Mitz po Flitz, Supermercat - Theis Bothmann and Malte Gaarde, Van Santen Bolleurs, Fragmento Universo
  Kurátor: Flanek Péter, art director, fotódesigner.
  
  Programok
  
  KONCERT
  
  Tandi Flóra és Sinha Róbert koncertje
  2019. március 7., csütörtök, 19.00
  
  Tandi Flóra és Sinha Róbert 2014-ben léptek fel először együtt. Azóta tartó együttműködésük két fontos állomása Hollandia és India volt, ezekben az országokban 2017 novemberében adtak koncerteket. Többek között két előadásuk volt India egyik legkiemelkedőbb művészeti fesztiválján, a Delhi International Arts Festival-on. 2017-es hollandiai koncertútjuk sikerének köszönhetően újra meghívást kaptak Hollandiába, 2018 májusában Hágában és Leidenben (utóbbi városban a “Leidse Hofjesconcerten” nevű rangos fesztiválon) voltak előadásaik. A duó idén márciusban amerikai turnéra indul, New Yorkban és Washingtonban lesznek koncertjeik, melyek műsorát a Kultea színpadán mutatják be a hazai közönségnek. Több zenei stíluson átívelő programjuk igényes könnyűzenei számokból, különleges magyar népdalfeldolgozásokból, és francia nyelvű dalokból áll.
  Regisztráció szükséges: mkvmuzeum@gmail.com; 1/375-6249
  Belépő: 1.000 Ft
  
  A Bohém Ragtime Jazz Band koncertje
  2019. március 14., csütörtök, 19.30
  
  Folytatódik a Bohém-klub a Kultea színpadán. Törzsvendégeinket és az új érdeklődőket egyaránt sok szeretettel és a régi jókedvvel várjuk a Bohém Ragtime Jazz Band koncertjére.
  Belépő: 2.000 Ft/teljes árú, ill. 1.500 Ft/kedvezményes (diák); 4 alkalmas bérlet az egész évadra: 6.000 Ft/fő, mely átruházható, 4 alkalmas kedvezményes bérlet diákoknak: 4.000 Ft/fő, mely átruházható.
  
  A Retroll zenekar koncertje
  2019. március 22., péntek, 19.00
  
  Igazi retro hangulattal, a ’60-as, ’70-es, ’80-as évek slágereivel és finom fröccsökkel várjuk táncos lábú vendégeinket. Zenél a Retroll zenekar.
  Belépő: 500 Ft
  
  WIZO Hungary jótékonysági rendezvény és koncert
  2019. március 29., péntek, 17.00-20.00
  
  Az Anonymus Retro Band jótékonysági koncertje a WIZO Hungary támogatottjai javára.
  Zene, tánc, büfé…
  Belépő: 1.000 Ft
  
  SZALON
  
  Üljünk le egy szóra! – vendéglátás felsőfokon
  Vendég: Garaczi János
  2019. március 12., kedd, 18.00
  
  Garaczi János a nagy vendéglős generáció tagja, akinek a neve elválaszthatatlan a Tanyacsárdától, ahol ma is éli mindennapjait, ha éppen nem a galambjaival foglalkozik. Mert szerencsére egy ilyen kiváló hobbi is belefér az életébe, amihez persze korán kell kelni. Pályáját elismerések sokasága fémjelzi, de talán mind közül a Gundel Károly-díj jellemzi leginkább azt a hivatástudatot és munkásságot, aminek a középpontjában mindig is a VENDÉG állott. Igen, csupa nagy betűvel, mert a Magyar vendéglátás évszázados hagyományainak és szellemiségének ez a mentalitás felel meg a legjobban. A mesterszakács ugyanis nem csak a konyhában remekel, hanem a vendégek között is úgy forog, mintha mindenkit személyen hívott volna meg. Hiába a több száz főkiszolgálására alkalmas vállalkozás, Garaczi úr igazi házigazdaként köszönti a legtöbb betérő vendéget, akikből aztán természetes, hogy törzsvendég válik.
  Regisztráció szükséges: mkvmuzeum@gmail.com; 1/375-6249
  Belépő: 1.000 Ft
  
  Különös tájakon sorozat
  2019. március 13., szerda, 18.30
  
  Úticél: Dél-Amerika a Tűzföldtől a Karib-tengerig
  Előadó: Székely István
  
  „11 évvel ezelőtt úgy döntöttem, itt az ideje, hogy valóra váltsam az álmomat, jelentkeztem egy útra Machu Picchuba. Sajnos az út végül nem indult, az álom pedig álom maradt. Közben egyre csak teltek az évek, de Machu Picchuban még mindig csak gondolatban jártam. Az egyik barátom állandó piszkálódásának köszönhetően kitűztem magamnak egy dátumot. Egy évvel ezelőtt nyitottam egy táblázatot, és elkezdtem beleírni, hogy merre akarok menni, és mit akarok megnézni. Az egyszeri utazás helyett viszont valami egészen más kerekedett ki. Az évek alatt megismerkedtem a backpacker, vagyis hátizsákos létformával, és úgy döntöttem, én is az leszek. A váratlan helyzetek és az extrém sportok egyébként sem álltak távol tőlem. Végül vettem egy egy irányba szóló repülőjegyet Buenos Airesbe. „A többi már történelem”, ahogy szokták mondani.
  Két hátizsák. Kilenc hónap. Átszelni Dél-Amerikát a Tűzföldtől a Karib-tengerig. Vajon milyen lehet majdnem egy teljes éven át egyedül utazni ezen a távoli, és legtöbbünk számára még mindig misztikus kontinensen? Az előadásból megtudhatjuk, milyen nehézségekkel kell szembenéznie egy hátizsákos utazónak, azaz backpackernek, és mégis miért éri meg vállalni a kényelmetlenségeket. Nem titok: valóban egyedülálló élményeket csak az utazási irodák ajánlatain túllépve lehet gyűjteni. Ezekből a helyenként vicces, helyenként elgondolkodtató kalandokból szemezgetünk, miközben csodálatos képeket nézhetünk Dél-Amerika lenyűgöző tájairól. Lesz itt Patagónia, az Atacama-sivatag az Andok magasföldjein, kalandos hajózás az Amazonason, Choquequirao inka romjai, amik még Machu Picchunál is nagyobb élményt nyújtanak, és még sok más.
  Az izgalmas szórakozás garantált.”
  Regisztráció szükséges: mkvmuzeum@gmail.com; 1/375-6249
  Belépő: 500 Ft
  
  Bacchus tölt poharat…
  2019. március 19., kedd, 19.00
  
  Múzeumunkba várjuk havonta egy alkalommal a bort kedvelő és élményre szomjazó barátainkat! Az esték során egy-egy pincészet mutatkozik be. Bepillanthatunk a műhelytitkokba, megkóstolhatjuk a borokat, melyeket maga a borász mutat be nekünk.
  Házigazda: Borvirág Zenekar
  Meghívott borászat: Bárdos és fia Pincészet, Mátrai Borvidék
  Előzetes bejelentkezés szükséges a bacchus.studio@gmail.com e-mail címen vagy a +36-30/954-9147-es telefonszámon.
  Belépő: előzetes bejelentkezéssel: 2.500 Ft/fő; a helyszínen: 3.000 Ft/fő. 5 alkalmas törzskártya: 10.000 Ft
  
  Kártya, lóverseny, kávéház – Palásthy Marcell szerencsejátékos hírlapíró cikksorozatai az 1920-as évekből
  könyvbemutató
  2019. március 20., szerda, 17.00
  
  Zeke Gyula Kellér Andornak a könyvben is közölt írása nyomán fedezte fel Palásthy Marcell cikksorozatait a címben szereplő témákból. Ezeket az írásokat adja közre bevezetővel, jegyzetekkel és korabeli illusztrációkkal ellátva.
  Zeke Gyulával Saly Noémi beszélget.
  A belépés díjtalan.
  
  Kortárs cukrászat sorozat – terefere kóstolóval
  2019. március 27., szerda, 18.00
  
  Folytatódik az MKVM és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete közös programsorozata. Kóstolóval egybekötött beszélgetés a magyar cukrászatról.
  Az ínycsiklandó kérdések felelősei: Kiss Imre múzeumigazgató és Vojtek Éva, a Cukrászmester magazin főszerkesztője
  Regisztráció szükséges: mkvmuzeum@gmail.com; 1/375-6249
  Belépő: 1.000 Ft, mellyel 17 órától a múzeum kiállításai is megtekinthetők.
  
  SZÍNHÁZ
  
  Szindbád-szalon – versszínház
  2019. március 6., szerda, 18.00
  
  Arany János: A nagyidai cigányok
  Előadja:  Gál Tamás
  A nagyidai cigányok című mű a magyar irodalom egyik legnagyszerűbb alkotása, mely Arany lenyűgöző, felülmúlhatatlan humoráról árulkodik. A magyar katonák már nem bírván tartani Nagyida várát a helyi cigányságra bízzák , hogy őrizzék, védjék míg ők élelmet szerezvén vissza nem térnek. Csóri vajda azonban túljár mind  a magyar mind  a labancok eszén, s megteremti „Cigányországot”. Vagy mégsem?
  Kiderül ez Gál Tamás legújabb feldolgozásából. A fergeteges humorú, interaktív, játékos előadásban elhangzó autentikus cigány zenét Bodonyi András gyűjtötte Szepsi környékéről. A dalok eredeti cigány nyelven, illetve magyarul hangzanak el.
  Időtartam: 60 perc
  Gál Tamás ezzel az előadással 2010 júniusában megkapta a XXII. Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján Kisvárda Polgármesterének díját,  illetve nominálva volt a Magyar Szinikritikusok Díja 2010-re, illetve megkapta 2011-ben  a 6. Gyermek- és Színházi Szemle Fődíját 2017-ben az előadás megkapta a Kaleidoszkóp fődíjat (Budapesti Nemzeti Színházzal karöltve kapták meg a díjat).
  Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!
  Regisztráció szükséges: mkvmuzeum@gmail.com; 1/375-6249
  Belépő: 500 Ft
  
  FILMKLUB
  
  2019. március 5., 12., 19., 26., kedd, 11.00 órakor és 14.00 órakor
  Válogatás a Magyar Nemzeti Filmarchívum emlékezetes filmsikereiből.
  
  márc. 5. Göre Gábor visszatér /magyar, 1940, 76’/
  márc. 12. 5 óra 40 /magyar, 1939, 85’/
  márc. 19. A nagyrozsdási eset /magyar, 1957, 93’/
  márc. 26. Gyimesi vadvirág /magyar, 1938, 82’/
  Belépő: 500 Ft; 4 alkalmas bérlet: 1.500 Ft
  
  MÁRCIUS 15.
  
  1849 – Kémjáték a Múzeumban
  2019. március 15., péntek, 10:00-12:00 és 13:00-15:00 között
  Élő szereplős kalandpálya. Vissza kell szerezned a titkos üzenetet. Utazz az Osztrákok által megszállt Pestre! Hallgasd ki a tanúkat! Találd meg az árulót!
  10 beöltözött szereplő, 4 helyszín, 2 titok, de csak 1 főszereplő: TE!
  Időtartam: kb. 40 perc; érkezés folyamatosan. 12 éven felülieknek ajánlott program.
  A múzeum és a Mare Temporis közös programja.
  A belépés díjtalan.
  
  Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
  Cím: 1036 Budapest, Korona tér 1.
  Tel.: 1/375-6249
  E-mail: mkvm@iif.hu
  Web: www.mkvm.hu
  Facebook: www.facebook.com/mkvmuzeum
  
  Nyitva: keddtől vasárnapig, 10.00-18.00
  Múzeumi belépőjegy:
  1000 Ft/teljes árú
  500 Ft/diák és nyugdíjas
  2000 Ft/család



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 fesztivál    reason-x    anna&thebarbies    dragonforce    guns n roses    kispál attila    embers    jonah hill    mortal sin    bruital orgasme    expire    conan´s first date    josh brolin    tim ries    ministry    underground magazin    dead end path    god dethroned    throwdown    fit for a king    dust bolt    mitch lucker    carnivore diprosopus    merzbow    zenés-táncos  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!