hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2019. február 1. péntek   04:42
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
III. Teátrum Neked! - Zentai Teátrumi Napok


  Öt napon keresztül szórakoztatják magyar nyelvű színházi programok a vajdasági magyar közönséget a III. Teátrum Neked! Fesztiválon, 2019. február 20-24-ig.
  
  A Magyar Teátrumi Társaság és a Zentai Magyar Kamaraszínház ingyenes rendezvénysorozata a személyes beszélgetéstől a mesejátékokon át a felnőtteknek szóló előadásokig minden korosztálynak tartalmas szórakozást kínál. A fesztivál azonban több, mint színházi esemény: az anyanyelvi programok, előadások a magyar nyelv ünnepévé is avatják ezeket a napokat a vajdasági közösség számára.
  Az idei, III. Teátrum Neked! Fesztivál az eddigi elveket követve ismét megszólít minden korosztályt. A gyerekek csütörtökön, pénteken és szombaton délelőtt is megnézhetnek egy-egy nekik szóló előadást. A Zentai Magyar Kamaraszínház, a Zenthe Ferenc Színház és a Békéscsabai Jókai Színház mesejátéka egyaránt a magyar népmesék világát idéző történeteket tesznek élővé és szerethetővé a kicsik számára éppúgy, mint az őket kísérő nagyok számára. A Fővárosi Nagycirkusz animátorai mindhárom napon bepillantást adnak a cirkusz csodálatos világába, a gyermekek pedig ki is próbálhatják az artista mesterség izgalmas kellékeit.
  
  A felnőtteknek szóló programok szerda este indulnak, egy izgalmasnak ígérkező beszélgetéssel. Cserhalmi György, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas és Balázs Béla-díjas Érdemes művész mesél életútjáról, beszélgetőtársa Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára lesz.
  
  Igazi csemegének ígérkezik csütörtök délután Verebes Linda és Pindroch Csaba színművészek játékos, önismereti színjátszó foglalkozása, ahol a vállalkozó kedvű érdeklődők önkifejezése, önbizalma, kommunikációs és előadói képessége garantáltan jó hangulatban fejlődhet. Este pedig Peter Quilter: Mr. és Mrs. című komédiájában mutatja be a színművész házaspár a mesteri szintre emelt színjátszás minden csínját-bínját.
  
  Péntek este a Fővárosi Nagycirkusz Radnóti szerelmi ciklusára épülő Férfi és Nő című előadását láthatja a közönség, amelyben egyedülállóan fonódik össze az artistaművészet a színművészettel, a szó és az ének a mozgással. A Békéscsabai Jókai Színház Hajnalban, délben, este című előadását szombat este láthatja a közönség. Dario Niccodemi vígjátéka két fiatal fordulatos, olykor hatalmas érzelmi hullámokat keltő szerelmi története. A fesztivál vasárnap este zárul a Nemzeti Színház Fodrásznő című előadásával. Az előadás minden korosztály érzékeny rétegét képes megszólítani, részvétre és életének újragondolására késztetni.
  
  „Tudjuk, hogy a közös élmény hatalmas közösségformáló erő is. Ezért is örültünk annyira, hogy a Zentai Magyar Kamaraszínház, amely egyébként is fontos magyar nyelvű intézménye és meghatározó kulturális színfoltja a térségnek, az első pillanattól örömmel működött együtt velünk – mondta el Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára. - Egyesületünk az elmúlt tíz évben közel 120 magyar nyelvű fesztiválprogramot vitt el Erdélybe és a Vajdaságba, de a közönség ugyanúgy szomjazza ma is ezeket az eseményeket, mint amikor elkezdtük.”



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 Óriás    poison    rob zombie    beyond    michael douglas    ghost    gorguts    eat me!    sőrés zsolt    truth and its burden    kaltenbach    másfél    il parto delle nuvole pesanti    crossholder    mole listenig pearls    iron maidens    radics béla    a life divided    bridge to solace    julie taymor    brainlust    pogues    bad wolves    jon hamm    az ördög benned lakozik  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!