hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
hírek   2018. december 4. kedd   04:24
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Szörnyekkel kollaborál a Freakin’ Disco a második nagylemezén!


  Kompromisszummentes, őszinte és bátor lemezt készített a Freakin’ Disco. Második nagylemezük, a Monster, november 30-án jelent meg.
  
  A 5 tételből álló lemezen a pörgős elektronikus dalok mellett az elszállósabb, meditatívabb szerzemények is helyet kaptak, így izgalmas utazásnak lehetünk részesei. A zenekar a dalok nagy részét már előre felépített váz alapján vette fel a stúdióban, de most sem maradhatott ki az improvizáció, amivel már az utóbbi időben a koncertjeiket is színesítik. A lemez végén található 20 perces track is egy improvizáció eredménye, Keresztes Gábor billentyűs állította össze a lemez hipnotikus lezárását.
  
  A lemezfelvételnél nem az volt a szempont, hogy minél eladhatóbb, a piacon jobban érvényesülő anyag készüljön, sokkal inkább az volt hangsúlyos, hogy minél önazonosabb, és őszinte legyen, hogy érezni lehessen, mi születik a közös munkából.
  
  Szabó Sipos Ágoston dobos a következő mondta a lemezről:
  
  „Nehéz elfogulatlanul nyilatkozni valamiről, amiben az ember ennyire szívvel-lélekkel és ennyi munkával benne van. Szóval nem is fogok. Szerintem ez egy kurvajó lemez lett. Nagyon minőségi, nagyon haladó és nagyon saját zene. És nagyon a négyünk zenéje. Mindannyian beletettük saját magunkat, az aktuális életünket, az elképzelésünket a zenéről, az elképzelésünket a Freakin´ Disco-ról. És hát sokadszorra hallgatva azért a világunk is eléggé benne van, ami sokszor elég nyomasztó, meg zsúfolt, meg hangos, meg gyors és átláthatatlan, de nem depressziós, sőt igazából nagyon sok humor van benne, csak fel kell fedezni. Szóval érdemes ezt a lemezt elejétől a végéig szépen végighallgatni, mert megéri.
  
  Keresztes Gábor (billyentű, sampler): „Amire nagyon büszke vagyok, hogy egy pillanatra sem gondolkodtunk el lemezkészítés közben, hogy mitől lehetne ez egy sikeres, piacilag minél jobban eladható, slágerekkel teletűzdelt lemez. Ez egyáltalán nem érdekelt minket, pedig egy második lemez készítésekor, úgy hogy még pénzt is kaptunk arra hogy megcsináljuk ezt az albumot, nagyon könnyen bele eshettünk volna ebbe a hibába. Ehelyett egy totálisan önazonos, őszinte, kompromisszum mentes 50 perc készült el, aminek minden pillanata azt tükrözi, hogy mi az a zene, ami ebből a négy emberből megszületik. Bátor lemez.
  
  A lemez felvételei a Supersize Recording stúdióban készültek, Fejér Dániel Dexter vezetésével, a masterelés Deutsch Gábor Anorganiknak köszönhető, a grafika pedig Nagy Gergő munkája. A Monster a Launching Gagarin Management & Records kiadásában jelenik meg. A lemez megjelenését az NKA Hangfoglaló program támogatta.
  
  A lemezbemutató december 27-én lesz a Toldiban, és ha valaki szeretné előcsalogatni magából a szörnyet, annak kötelező a megjelenés.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Együtt érkezik a Dürer-be a Hatebreed és a Crowbar
Megjelent Bognár Szilvia - Király Nóra - Kovács Zoltán: Parallel című albuma
Einstürzende Neubauten alien pop music az Akváriumban
Rifflord: Dél-Dakota metal titánjai visszatérnek
A Paraline új videoklippel tiszteleg Kurt Cobain előtt: „One Shot, One Kill”
2024. tavaszán: The Devil Wears Prada európai turné
Nu-metal invázió: a Profiler, The Gloom In The Corner és Vended koncertezik Európában
Az Early November kiadta a “The Fool” című dalát, a soron következő albumuk előtt
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 alan rickman    bécs    jude law    aetrigan    kirk hammett    the crown    the social network    posthum    megtorlás    rock tv    royal republic    marduk    eric burdon & the animals    merzbow    west-balkán    szakcsi    crown the lost    terror    ulver    kiss of the dolls    batman    sonar    cadaveres    how to train your dragon    cherokee  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!