hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2004. augusztus 9. hétfő   12:42
nincsen hozzászólás

szerző: Tobias
Manga, kelta-afrikai iránytű, Európa Kiadó Sziget 2004 - hétfői ajánló
2004 augusztus 4-11, Óbudai-sziget

  Vasárnap meteo bácsi nagyjából jól időzített - már ami az esőt illeti - mivel a jól jött kis frissítő csapadékfellegek a koncertek kezdetekor meggondolták magukat és azt követően máshol engedték ki nedveiket, megkímélve ezzel a szigetlakókat egy totális bőrig ázástól.
  
  A hétfő hajnalba kunkorodó éjszakát túlélve, és egy röpke pihenőt megejtve neki is rugaszkodhatunk az utolsó előtti nap koncertjeinek. Mindjárt a Nagyszínpadon elsőként a japán Electric Eel Shock mutatja be a misztikus és obskúrus japán zenei színtér metálját. A háromtagú, első albumát 1997-ben megjelentető zenekar a kritikusok szerint egyesíti a Black Sabbath-zsánerű rock energiáit a manga-képregények humoros világával. Akit az őket tizennyolc órakkor követő északír Ash nem tud maradásra késztetni, az elsétálhat tulajdonképpen minden irányba, mivel akármerre indul, talál alternatívát. Északra a Világzenei Nagyszínpadon az elsősorban gitáros-guruként ismert angol Justin Adams fog alapjáraton a Mississippi-Niger blues pszichedelikus hullámaként ütni, de az igazán vonzó mélységekbe inkább sötét-borús-álmodozó hangörvényeivel ránt majd. Nyugatra a Bahia Színpadon az átalakulófélben lévő Numb lesz a program, délre a Wan2-n Bankrupt és Üllői Úti Fuck, keletre pedig a csónakház kimérései nyújtanak megfelelő támpontot.
  
  Fél nyolckor a kötelező program, a nap egyik fénypontja, a kitudja legközelebb hol és mikor fellépő Európa Kiadó bonyolít le egy, a nyolcvanas évek magyar undergroundja és a jelen Nagyszínpadja közti nosztalgikus merengést. Este fél tízkor a Világzenei Nagyszínpadon az angol Afro Celt Sound System ad ízelítőt a technóba öntött parádés kelta és nyugat-afrikai időutazásból. A kilencvenes évek egyik legizgalmasabb projektjét létrehozó Simon Emerson Baaba Maal producereként kapott ihletet ahhoz a teóriához, hogy a kelták Afrikából érkeztek Írországba. Közben átellenesen a Rémember, picit még odébb az angol Saxon csábít majd egy kis láb-és fejmunkára.
  
  A tizenegykor a Wan2-n kezdődő nyolctagú francia La Ruda übereli az éjszakát, hogy aztán átadja helyét két hazai punkzenekarnak, nevezetesen az Alvin és a mókusok-nak és a HétköznaPI CSAlódások-nak. A Bahiá-n mindeközben a magyar alterélet kiválóságai, az Egy Kiss Erzsi Zene, Vidámpark és a Flash fogják megörvendeztetni az arra igényt tartókat.
  
  Éjféltől Ágens: Purcell piknolepszia című kortárs operáját is megtekintheti az, aki elslattyog a Spektrum Televízió Színház-és Táncsátrához. A piknolepszia jelenléthiányt, tudatkiesést jelent. A piknoleptikus célja kiszakadni az időből, megbillenteni a megélt világ egyensúlyát. Eredménye a távollétben töltött, megbontott idő. Az előadásban H. Purcell zenéje az, ami ezen kimaradt idő keresésére és vizsgálatára ösztönöz, operáiból azokat az áriákat kiragadva, melyek leginkább az angyalok nyelvén szólnak és a kortárs zenéhez közelítenek, összeillesztve Ágens a barokk opera ihlette, a transzcendenst célzó áriáival. A nézők belépnek a már megkezdett, vagy bizonytalan időktől így folyó történetbe, s mikor távoznak, akkor sem a konkrét történetet, hanem a történet érzetét, belső ideáját viszik ki a térből.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Sziget Fesztivál

Sziget.Hu

 programajánló: 
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
2024. május 19.
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Az Akvárium Klubba érkezik Loreen, az első nő, aki kétszer is megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált
3 nap · 29 zenekar · zéró szemét – jön az idei Alpárfeszt!
Megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze, a SEMMI
Palaye Royale a Barba Negrában!
Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
 kiemelt 
Megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze, a SEMMI
  
A most megjelenő ötödik Elefánt nagylemez, a SEMMI az előző két albummal együtt alkot egy univerzumot, miközben zeneileg és szövegében is minden eddiginél jobban elrugaszkodik a zenekar “megszokott” világától

Palaye Royale a Barba Negrában!
Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 specko jedno    unstoppable    dog eat dog    taking dawn    facebook    the koffin kats    masters of rock    karthago    i divine    kerecsen    disney    whispered    jeff bridges    jeff loomis    negativeart.hu    harm´s way    riki    the amity affliction    zinfield    afgrund    hang-súly    slates    living dead army    Éli könyve    akkezdet phiai  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!