hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2004. augusztus 7. szombat   12:52
nincsen hozzászólás

szerző: Tobias
Indiai breakbeat, skandináv pop-metál-dark és a hagyományos tánchierarchia újragondolása Sziget 2004 - szombati ajánló
2004 augusztus 4-11, Óbudai-sziget

  A tegnapi nap érezhetően egy hétvégi nap volt, mivel sokszor fordult elő, hogy az ultra nagy tömegben képtelenségnek tűnt előrébb vergődni, mind az utakon, mind pediglen a sátrakban. Mivel ma szombat van, valószínűleg ugyanez lesz a helyzet. Hajnalban a fix tarifás (pl Móricz 2100 HUF) taxiknál sorbanállás van, amit amúgy gyorsan végig lehet állni, persze ha jönnek is folyamatosan a bérkocsik. Tegnap viszont előfordult az is, hogy elfogytak a taxik és csak a nagy sor volt. Mindenesetre ha négy ember összejön egy irányban, akkor elég jutányos áron lehet eljutni személyenként a város másik felére, és nem is kell nyomorogni a tömegközlekedési járműveken. Tegnap mégis a kétszázforintos Szigetbusszal mentem a Nyugatiig, és hovatovább még ültem is.
  
  Megérkezvén a szombati naphoz, mivel is folytathatnánk a hetet, mint koncertlátogatással. Mindjárt itt a Nagyszínpadon elsőként a német Reamonn, aki az angolszász, gitárcentrikus popzene egyik legismertebb németországi helytartója, s, hogy a helyzetet bonyolítsuk: egy angolszász gitárpopot játszó német zenekar ír születésű frontemberrel. Ezt követően irány a Pesti Est Színpad, ahol is tizennyolc órától a Fish!, Annabarbi, Galapagos, Heveny Szívlebeny négyes fogja szórakoztatni estébe nyúlóan a hazai hangokra éhes publikumot.
  
  A két Nagyon fél nyolc tájékán az In Flames (Nagyszínpad) és a Chumbawamba (Világzenei Színpad) fog esti bemelegítő mutatványokat kieszközölni egynémelyikünkből. Fél tízkor a szokásos programtömörülés: The Rasmus (NagySz), Amorphis (HammerW), Misty In Roots (VilágZ). Lassan harminc éve, hogy a legutóbbi név alatt rejtőző zenekar az angliai reggae-színtér egyik legnépszerűbb zenekara lett. Mégpedig abból a fajtából, amely a reggae afrikai gyökereit mindig is komolyan vette, így a nyolcvanas években hosszasan időzött Zambiában és Nyugat-Afrikában. A lemezfronton annál ritkábban hallatta a hangját, a bemutatkozó Live at Counter Eurovision és a ´89-es Forward után több mint tíz év kellett, hogy tavalyelőtt kijöjjön a Roots Controller. Mégsem az jellemző a Misty In Rootsra, hogy szűkszavú volna, inkább az, hogy minden szavának súlya van.
  
  A nagyszínpadokkal egyidőben (sajnos) a Bahián Marlboro Man, míg a Wan2-n Zagar fogja ottmaradásra csábítani a nézőseregletet. Huszonhárom órakkor az utóbbit az új együttesével először Magyarországra érkező angol ázsiai underground egyik kiemelkedő formációja, az indiai breakbeat-et játszó Talvin Singh Trio fogja követni. Talvin Singh egyidejűleg korunk egyik legtehetségesebb tablása és az angol ázsiai zenei élet egyik legtekintélyesebb producere, az ő nevéhez fűződik az Anokha című bhangra-válogatás, illetve tablajátékát megannyi lemezen hallgathatjuk a Dub Syndicate-től Bim Shermanig.
  
  Aki meg elfáradt már ilyenkorra, annak jó kikapcsolódást nyújthat a Spektrum Televízió Színház- és Táncsátor és Szabadtéri Színpad műsora, ahol is fél tizenegytől az angol Random Dance társulat fog ízelítőt adni az AtaXia darabja által a hagyományos tánchierarchia újragondolásából, mely által radikálisan új látványt kölcsönöz az emberi testnek.
  
  S ha már kipihente magát az aki, az visszaaraszolhat a Wan2-ra, ahol is hajnalba nyúlóan fog a Korai Öröm és a Tanu Tuva egymást követve hozzáadni pár gondolatot életünk tudatalatti regényéhez.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Sziget Fesztivál

Sziget.Hu

 programajánló: 
2024. szeptember 28.
Szerelemről szó sem volt- 25 éves a Zanzibar
2024. október 2.
Northlane (AUS), Novelists (FRA), Ten56 - metalcore elit a Durerben (Dürer Kert - Budapest)
2024. október 5.
Normandie + Our Last Night a Barba Negra Red Stage-en
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
Tycho új lemezével tér vissza Budapestre
IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
Within Temptation: látványos koncertet ígérve, vendégekkel érkezik októberben a zenekar
Vagyunk végig - az évad legerősebb hónapjára készül a Budapest Park
Frank Turner, a brit folk-punk ikon Budapesten
Őszköszöntő jazzkoncertek a Müpában
 kiemelt 
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
  
2022 után ismét Budapesten minden idők egyik leghatalmasabb heavy metal bandája, az Iron Maiden

IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 zoli band    billy idol    szántó faszi    katie holmes    magrudergrind    annihilator    the carbonfools    remorse    zorall    3 inches of blood    aerosmith    wovenwar    travolta    manökken proletarz    hooligans    panzer    vam design center    the devil wears prada    adam sandler    darkfall    joe lynn turner    the vices    vl45    night demon    stagediving  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!