hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
magazin [színház]  2018. szeptember 17. hétfő   17:28
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Budaörsi Latinovits Színház- Évadnyitó


  Hét bemutatóval tervezi első önálló évadát a frissen kinevezett igazgató, Berzsenyi Bellaagh Ádám a Budaörsi Latinovits Színház élén. A korábbi művészeti vezető az évadnyitó társulati ülésen elmondta, a szabadság és a bizalom, amit a színház a következő öt évre kapott, nagy felelősséggel jár, kemény munka vár a kis csapatra. A nyolc állandó tagot (Bohoczki Sára, Böröndi Bence, Bregyán Péter, Chován Gábor, Ilyés Róbert, Páder Petra, Spolarics Andrea és Takács Kati) számláló társulat, ahogy a rendező-igazgató elmondta, a vendégművészekkel kiegészülve folytatja a korábban megkezdett erős színházi műhelymunkát. Már augusztus óta folynak két előadás próbái.
  
  Október 6-án Roland Schimmelpfennig: Az arab éjszaka című felnőtt meséjét mutatják be Forgács Péter rendezésében. Az előadásban fontos szerep jut a tér különleges kialakításának és a budaörsi bemutatóhoz komponált zenei rétegnek, előbbi a helyben már jól ismert SOKI, utóbbi pedig Kéménczi Antal munkája. A szerepeket Bregyán Péter és Chován Gábor társulati tagok mellett Szabó Irén, Horváth Csenge és Brasch Bence alakítják.
  
  Még ugyanebben a hónapban kerül színpadra egy ősbemutó: Kolozsi Angéla Punktum! című óvodai dacparádéja a Városi Ifjúsági Klubban. Az előadást a szerző rendezi, a kisgyerekkori birtokviszonyok dinamikája áll a történet fókuszában, amelyet Bohoczki Sára, Szőts Orsi Farkas Ádám ad át rendkívüli bájjal és sok humorral a gyerekközönségnek.
  
  December 1-én Ion Luca Caragiale: Karnebál (Farsang) című komédiáját mutatják be Parti Nagy Lajos fordításában, Berzsenyi Bellaagh Ádám rendezésében. Az előadásban, amely a Gózon Gyula Kamaraszínházzal együttműködve jön létre, a főbb szerepekben Spolarics Andreát, Bregyán Pétert, Ilyés Róbertet és Böröndi Bencét láthatjuk.
  
  Az évad második felében, február 2-án a kortárs magyar irodalom egyik legemblematikusabb alkotását, Lázár Ervin Négyszögletű kerek erdő című művét állítják színpadra Simon Balázs rendezésében, akinek ez a bemutató a közel egy évtizedes független színházi munka után a kőszínházi alkotáshoz való visszatérése is egyben.
  
  Február 16-án Haniff Kureishi forgatókönyve alapján Török Tamara tollából Deák Krisztina rendezésében kerül színre a Vénusz című előadás, Bálint András, László Lili, Gyabronka József, Takács Kati és Brasch Bence szereplésével. Az előadás az Orlai Produkciós Iroda és a Budaörsi Latinovits Színház együttműködése.
  
  Március 30-án Euripidész Élektráját mutatják be Fodor Tamás átiratában, Alföldi Róbert rendezésében, Vörös Róbert dramaturg részvételével.
  A színház épületéhez közeli PostArt közösségi térben Enn Vetemaa kortárs észt szerző Vacsora öt személyre című darabja lesz az évad utolsó bemutatója májusban, Böröndi Bence rendezői debütálásaként.
  
  Meghívott gyerekelőadásokkal is színesítik a kicsik bérletsorozatait: Az Egri Harlekin Bábszínház Pán Péter és a Sohasziget titka valamint a Kecskeméti Kabóca Bábszínház Békakirály című produkcióival.
  Műsoron marad a korábbi évadokból a Liliomfi (rend. Ifj. Vidnyánszky Attila), A sötétség hatalma (rend. Alföldi Róbert) A házasságszerző (rend. Csizmadia Tibor), az Egerek és emberek (rend. Berzsenyi Bellaagh Ádám), a Godot-ra várva (rend. Kovács Kristóf) valamint több családi előadás is.
  Új helyszínen folytatódik a XX. század nagy magyar színházi alkotóira emlékező Szellemidézés sorozat. A Major kávézóban első alkalommal Major Tamás alakját idézik fel a vendégek: Ascher Tamás, Blaskó Péter és Sándor Erzsi, szeptember 19-én.
  
  Két új munkatárs, Széplaki Nóra és Szendrey Gitta drámainstruktorok vezetésével az eddiginél széleskörűbb színházi nevelési programot is indít a Budaörsi Latinovits Színház.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
A BFZ 2024–25-ös évada
Kétszázadik mesterkurzusát tartja meg szombaton a Fesztivál Akadémia Budapest
Rómában és Amszterdamban lép fel Kelemen Barnabás a világ legpatinásabb zenei intézményeiben
Felolvasás és kiállításmegnyitó a Cervantes Intézetben - A nők és a diplomácia
XXIV. Nemzetközi Tervezőgrafikai Biennálé A Képzőn
Legendás fellépők és izgalmas zenei felfedezések – idén is vár a Budapest Ritmo
Sci-fi világot teremtenek fényszobrász alkotások Budapesten
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 anchor    gorillaz sound system    nightmare    chuck schuldiner    hail of bullets    nőnap    kishúg    twin temple    turunen    phlegethon    kiskalász    rango    tim ries    anathema    diamond eyes    victor hugo    belphegor    csejtey    deep purple    abbie cornish    ashes you leave    parway drive (aus)    nemesis    psychotic waltz    krapulax & bellepomme  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!