hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2018. augusztus 10. péntek   04:32
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Dunapest Fesztivál – Összművészeti és urbanisztikai fesztivál a Dunán
2018. augusztus 31. – szeptember 2.

  Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre Budapest Főváros Önkormányzata által életre hívott és támogatott Dunapest Fesztivál. A Dunapest nyárzáró hétvégéjén a főváros folyó menti helyszínein száznál is több művész és előadó programjait élvezve kerülhetünk közelebb a Dunához. A város egyik legkülönlegesebb helyén, a Népszigeten lép fel a Szabó Benedek és a Galaxisok, a Dunapestet a Budapesti Fesztiválzenekar koncertje zárja a Várkert Bazárban.
  
  A Duna minden budapesti számára ikonikus városi jelkép. Szeretnénk hangsúlyozni a kulturális, turisztikai és a budapesti identitásban betöltött szerepét. Fontos, hogy új szerepben is gondoljunk a folyóra. Mind tudjuk, hogy a város pótolhatatlan természeti kincse a Duna, de urbanisztikai, kulturális szerepe lehetővé teszi, hogy megmutassa számunkra Budapest különleges arculatát, és part menti programjaival emlékeztessen minket, mennyire szerethető ez a város.” – nyilatkozta dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra, humán területért felelős főpolgármester-helyettes.
  A Dunapest Fesztivál egyszerre inspirálja a város lakosait és az idelátogatókat, hogy újra felfedezzék Budapestet, a Dunát és a természeti és művészeti kapcsolódást a Duna-menti országok és hagyományok között. A fesztivál célja a Dunára irányítani a figyelmet, és újraértelmezni a város és a víz kapcsolatát.
  “A Duna kultúrákat, nyelveket, embereket köt össze, szervezi az életünket. Nézhetjük a hídról vagy a rakodópart alsó kövén ülve, mindig másmilyen” - mondta Sápi Zsófia, a Dunapest Fesztivál főszervezője. Kiemelte, hogy az idei fesztivál programja ismét színes és sokoldalú lesz. Zene, színház, képzőművészet, film, irodalom, urbanisztika, gasztronómia, gyerekprogramok és vízi-, vízparti sportok egyaránt helyet kapnak a három nap alatt.
  
  A fesztivál területét a Duna alakítja: a Népszigettől a belvárosi Duna-parton és az A38 és Trip állóhajókon át a Valyo Kikötőig szervezünk programokat.
  A Népszigeten élvezheti a közönség Szabó Benedek és a Galaxisok, Antonia Vai, a Middlemist Red és a Dope Calypso előadásait. Az estébe nyúló délutáni koncertek mellett lesznek családi programok, Grillévnyitó, halfüstölés és filmvetítés is a Népszigeten, a Margitszigeten petanque- és frizbiversenyt rendezünk a városi sportok kedvelőinek, és a budai oldalon bonyolítjuk le az első Dunapest Evezős Regattát.
  Egyedi fejlesztésű színházi produkciókat valósítunk meg, a 2-es vonalán villamosszínházat indítunk a Budapesti Közlekedési Központtal együttműködve, a Ludwig Múzeumban pedig egyperces szobrokat hozunk létre egy improvizációs előadás keretében.
  
  A város és a folyó kapcsolatának urbanisztikai nézőpontjait szakmai workshopokon és a Duna tematikájú DANUrB konferencián tárgyaljuk meg. A Pecha Kuchán a legfrissebb építészeti és designtrendekről beszélnek az előadók, valamint számtalan tematikus sétát kínálunk a látogatóknak, a Vízivárosban, a Lupa-szigeten, a Népszigeten, de bemutatjuk a Duna-parton a 20. század elején működő gőzmalmokat is, ahogy Ybl Miklós építészetét is.
  
  A Dunapest alatt három helyszínen találkozhatnak az érdeklődők izgalmas és friss filmekkel: a Várkert Bazárban kerül levetítésre a Ruben Brandt című egész estés animációsfilm, a Népszigeten a Karlovy Varyban díjat nyert Virágvölgy, a Valyo Kikötőben pedig a Friss Hús nemzetközi kisfilmfesztivállal együttműködve a Duna menti országok kisfilm-válogatásával jelentkezünk.
  A Valyo Kikötőben a hazai hiphop kultúra is kap egy napot, szombaton az országos DMC dj- és breaktáncverseny mellett fellép a Slow Village és újra összeáll a Gimmeshot. A Capa Központ kihelyezett kiállítókonténerében a Duna által kettészelt Budapestet ismerhetjük meg fényképeken.
  Az Erzsébet hídnál, a Három Holló kávéházban a péntek az irodalomé lesz: három Duna-menti országból szerepelnek külföldi szerzők magyar pályatársakkal együtt, a Trip állóhajó vasárnap Duna-tematikus nemzetközi slam showcase-nek ad otthont.
  A Népszigeten szombaton egész napos családi programokat rendezünk gyerekfoglalkozással, közösségi grillezéssel, evezéssel és pecaversennyel.
  A Dunapest Fesztivál a Budapesti Fesztiválzenekar koncertjével zárul a Várkertben.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 crow 7    halestorm    nullus sum    arriba    superego    coroner    nina hagen    fatal error    scarlet aura    merzbow    kelet-nyugat    metalforce    spirits    christian epidemic    ghost    jennifer aniston    trollech    deals death    epica    aranyember fesztivál    cameron diaz    ridley scott    octopoly    amberian dawn    skindred  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!