hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2018. június 7. csütörtök   04:42
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Volt egyszer egy Ifipark
Folytatódik a nagy sikerű koncertsorozat a Várkert Bazárban

  A Várkert Bazárban 1961 és 1984 között működött a Budai Ifjúsági Park, röviden Ifipark, amely zenés-táncos szórakozóhelynek indult, később a magyar rock fellegvárává vált. Fellépett itt mindenki, aki a hazai könnyűzenei életben számított: Omega, Metro, Illés, Sakk Matt, Mini, Kex, Syrius, Piramis, Korál, P. Mobil, Beatrice, Tűzkerék, Taurus, Hobo Blues Band, Karthago, Hungária, Bergendy, Beatrice és még sokan mások. Idén nyáron folytatódik a tavaly megkezdett koncertsorozat, és 34 év után ismét rocklegendáktól lesz hangos az Ifipark régi-új színpada.
  
  A Volt egyszer egy Ifipark 2018. június 29. és szeptember 7. közötti koncertsorozatán fellép az Omega, D. Nagy Lajos, Hobo, az Apostol és a Dinamit. A koncerteken nemcsak a beatgeneráció tagjai találkozhatnak ifjúkoruk kedvenc zenekaraival, hanem a fiatalabbak is átélhetik, milyen volt ez a kultikus szórakozóhely, megérthetik, miért is mesélnek szüleik csillogó szemmel az Ifiparkos bulikról.  
  
  Program:
  2018. június 29. – Omega
  2018. augusztus 8. – D. Nagy Lajos
  2018. augusztus 11. – Hobo
  2018. augusztus 23. – Apostol
  2018. szeptember 7. – Dinamit
  
  2018. június 29. – Omega- Volt egyszer egy vadkelet
  Az Omega több tekintetben is úttörőnek számít a magyar könnyűzene történetében. 1968-ban elsőként jelent meg önálló albuma Magyarországon, a Trombitás Frédi és a rettenetes emberek, egy évvel később a Tízezer lépés volt az első kinyitható lemezborító, az album zenei anyagából pedig elkészült az első önálló tévéshow, a Tízezer lépés - Omega Show. Az együttes elsőként jutott ki az Egyesült Királyságba, a hazai zenekarok közül nekik volt a legtöbb eladott lemezük Magyarországon (az 1979-es Gammapolis, 650 ezer eladott példánnyal) és külföldön (az 1977-es Time Robber, 1 millió eladott példánnyal). Az Omega volt az első együttes, melyet az Állami Hangversenyzenekar kísért (az 1973-as Omega 5 című albumon), valamint a magyar együttesek közül az Omegának volt először digitális stúdiója. Elsőként jelent meg CD-je és DVD-je. Tagjai elsőként léptek fel egységes színpadi ruhában és ők használtak elsőször füstgépet, lézershow-t, valamint a látványelemek kiegészítésére kivetítőt.
  A legendás zenekar a beat-korszakban több ízben is fellépett a Budai Ifjúsági Park színpadán. Petróleumlámpa, Gyöngyhajú lány, Addig élj, Tízezer lépés, Léna, Fekete pillangó… és még sorolhatnánk azokat a slágereket, amit három generáció ismer és énekel együtt a zenekarral a fellépéseiken. Nem lesz ez máshogy az idei Ifipark-koncerten sem!
  
  A Volt egyszer egy Ifipark koncerten fellép:
  Kóbor János
  Benkő László
  Molnár György
  Debreczeni Ferenc
  Szekeres Tamás
  Földi Albert
  Szöllőssy Katalin
  Csordás Levente
  Minya Vivien
  
  2018. augusztus 8. – D. Nagy Lajos – Maxi CD bemutató koncert
  D. Nagy Lajos énekes 1978-ben kezdte profi zenei pályafutását a Rolls Frakcióban, majd 1985-ben Nagy Feró helyére lépett a Bikini együttesben, melynek meghatározó hangja, arca lett. A Bikini feloszlása után 1992-ben szólókarrierbe kezdett, két önálló kislemezt adott ki Monokini és Az idő foglyai címmel. Az Ifiparkos koncerten D. Nagy Lajos nemcsak a Bikini legnagyobb slágereit énekeli, hanem szólókarrierjének legfontosabb dalai is felcsendülnek, mint az Adj helyet magad mellett, a Közeli helyeken, az Olcsó vigasz, a Ma éjszaka, Az idő foglyai vagy a Csak egy idegen.
  
  A Volt egyszer egy Ifipark koncerten fellép:
  D. Nagy Lajos
  Trunkos András
  Bárány Attila
  Köböl Ákos
  Hernádi Zoltán
  Rohály Éva
  Erős Péter
  Turuczkai Imre
  D. Nagy Bálint Lajos
  
  2018. augusztus 11. – Hobo – Volt egyszer egy Ifipark Hobo koncertje
  Földes László, közismert becenevén Hobo, Kossuth-díjas bluesénekes, dalszerző, előadóművész, a Hobo Blues Band alapító tagja és énekese. „A zene szült engem s a nemzedékem. A zene az utolsó menedékem.” – az önmagát így definiáló művész Ifiparkos koncertjén találkozik a múlt és a jelen, Hobo a régi és új dalaiból válogat: a Hajtók dala, a Vadászok kivonulása, az Oly sokáig voltunk lenn, a Ki vagyok én? és a Mesél az erdő is a Hobo-repertoár része lesz.
  
  A Volt egyszer egy Ifipark koncerten fellép:
  Földes László Hobo
  Póka Egon
  Ifj. Tornóczky Ferenc
  Szakadáti Mátyás
  
  2018. augusztus 23. – Apostol – Best of Apostol
  Az Apostol együttes 1970-ben alakult fiatal zeneakadémistásokból. Miután egy évvel később egy országos könnyűzenei fesztiválon aranydiplomát szereztek, karrierjük felfelé ívelt. Hamar kialakult a stílusuk: jazz-rockot játszottak, példaképük pedig a Chicago és a Blood, Sweat and Tears voltak, igyekeztek ezek hangzását és stílusát átvenni. Az 1973-ban a zenekarba lépett Meződi József hamar az együttes frontembere lett, és a zenekar a jazz helyett inkább a szórakoztató műfaj felé fordult. 1975-ben a Made in Hungary című táncdalversenyen robbantak be a Nehéz a boldogságtól búcsút venni című dalukkal, melyet azóta is játszanak a fővárosi és vidéki fellépéseiken. Nemcsak Európában turnéztak, hanem 1980-ban eljutottak az Egyesült Arab Emirátusokba is, majdnem húsz évvel később pedig Demis Roussos-szal közösen zenéltek a Budapest Sportcsarnokban, amit búcsúkoncertnek szántak. A közönség szeretete nem engedte le őket a színpadról, melyen továbbra is sorra elhangoznak a Nem tudok élni nélküled, az Eladó, kiadó most a szívem, a Jobb úgy, a Ne bántsd a tangót vagy az Okosabban kéne élni című örökzöldek.
  
  A Volt egyszer egy Ifipark koncerten fellép:
  Meződi József
  Baranski László
  Németh Zoltán
  Pete László
  Szabó Ferenc
  Muck Ferenc
  Berecz Bea
  Demjén Noémi
  
  2018. szeptember 7. – Dinamit – Szezonzáró Dinamit koncert
  A Dinamit rockegyüttes 1979-ben alakult supergroupként: Vikidál Gyula a P. Mobilból, Németh Alajos a Miniből, Szűcs Antal Gábor, Papp Gyula és Németh Gábor a Skorpióból érkezett. Bár tehetséges zenészek alkották, megítélésére rányomta a bélyeget, hogy sokan „állami rockzenekarnak” titulálták. Két albumot készítettek, továbbá a népszerű Tinédzser-dal kislemezt. 1981 végén a Dinamit feloszlott. 28 év hallgatás után 2009-ben bejelentették az együttes újjáalakulását, új énekessel és basszusgitárossal. Visszatérő koncertjüket Szombathelyen tartották. Dinamit a vérem, Tűzkatonák, Megszökök, Játszd, ahogy akarod, Neked adnám a világot, Engem ne sajnáljatok, Dzsungelharc, Aluljárók fia – slágerek, melyek nélkül elképzelhetetlen a Dinamit fellépése. Ahogyan az idei Ifipark-koncerten is.
  
  A Volt egyszer egy Ifipark koncerten fellép:
  Rudán Joe
  Szűcs Antal Gábor
  Németh Gábor
  Zselencz László
  Hornok István
  
  A koncertekre jegyek válthatók a Várkert Bazár jegypénztáraiban, a varkertbazar.hu és a jegy.hu oldalon.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 alvin lee    macabre    dörner györgy    cherokee    odett és a go girlz    joy division    premonition 13    szerelmek    három kismalac    tűzmadár    tommy lee jones    b.b. king    stagediving    ticketportal    arkona    coen    easy a    blasted mechanism    leander rising    hellyeah    social free face    biters    textures    stian westerhus    motörhand  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!