hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2018. május 29. kedd   17:23
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Még több kínai vásárolhat magyar ingatlant
Több mint háromezer EU-n kívüli külföldi vett lakást tavaly Magyarországon A múlt évben 3205 lakást adtak el EU-n kívül élő állampolgároknak, minden másod

  A múlt évben 3205 lakást adtak el EU-n kívül élő állampolgároknak, minden második ilyen vevő kínai állampolgár volt. Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa szerint ez a trend a következő időszakban tovább erősödhet.
  
  Az utóbbi három évben rengeteget változott a külföldi ingatlanvásárlók összetétele Magyarországon. Míg korábban a fővárosban inkább az angol állampolgárok, a Balatonnál és a nyugati országrészben a németajkúak érdeklődtek jelentős számban, mára színesebbé vált a paletta.
  
  Nagyot ugrott a francia vásárlók száma, jelentős számú kínai fektet ingatlanba és egyre több országból érkeznek érdeklődők a magyar ingatlanpiacra. Újdonság, hogy már nemcsak az V. kerületben, hanem a VI., VII., VIII., IX., XIII. és XIV. kerületben is keresnek ingatlanokat a külföldiek.
  
  Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa szerint ez azért van, mert a környező országokhoz képest még mindig kedvezőek az árak a magyar piacon.
  „Ami nagyon érdekes, hogy 2017-ben 3205 darab lakást adtak el összesen EU-n kívül élő külföldi állampolgároknak, akiknek a fele kínai. És ez a szám folyamatosan nő” – fogalmazott a szakember.
  
  A jelenséget Gadanecz azzal magyarázta, hogy a jól futó vállalkozásokat irányító kínaiak tőkeerősek, a pénzüket pedig ingatlanba fektetik, amit vagy kiadnak, vagy egyszerűen lezárják és várják a lehetőséget a hasznosításra.
  Egyre gyakrabban előfordul az is, hogy egyáltalán nincs vállalkozása Magyarországon a vásárlónak, mivel kínai ingatlanos cégek már nemzetközi szinten is értékesítenek portfoliókat, melyben szerepelnek hazai ingatlanok. Többek közt a GDN Ingatlanhálózat is kapcsolatban áll olyan kínai tulajdonosi körű vállalatokkal, amelyek jövedelmező befektetéseket kereső ügyfeleiknek ajánlják hazánkat.
  
  „Van egy mondás, hogy ha túl sok tojásod van, ne tartsd egy kosárban, mert ha leesik, eltörik az összes. Ezért szeretnek több országban ingatlant vásárolni. Az is szívesen jön ide, akinek nincs itt semmilyen üzleti érdekeltsége. Egyszerre akár két-három ingatlant is vásárolnak, ez lehet belvárosban, lehet agglomerációban, lehet Budán. Nem eszerint keresnek elsősorban, hanem azt nézik, hogy a megtérülése, az üzemeltetése milyen lehet” – mondta Gadanecz Zoltán.
  
  A GDN Ingatlanhálózat felkészült a nemzetközi érdeklődésre és már kínai és orosz nyelven is elérhetőek ajánlataik az angol és a német mellett. Terveik között szerepel, hogy nyitnak az egyelőre kevésbé jelentős, de növekvő számú, skandináv vásárlók felé is. Érezhetően nő a francia érdeklődők száma is, de ők egyelőre többnyire Romániában kötnek ki, ott vásárolnak nagy arányban ingatlant.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 simply red    a papháború a vámpírok ellen    egek ura    atreyu    hipno5e    animations    fassang lászló    frequency    fran palermo    cataract    absu    nibutra    gallows    exarsis    soulmirror    tolcsvay lászló    thy catafalque    efott    stan lee    hugo    the toy dolls    arkona    lion twin    necrophobic    enslaved  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!