hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2018. május 28. hétfő   09:49
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Il Divo - Timeless Tour
2018. szeptember 10. Papp László Sportaréna



  30 millió eladott album, 160 arany-, és platina-díj 33 országban. Nem rossz teljesítmény egy olyan csapattól, akik a megalakulásuk után azért aggódtak, hogy a nagyközönség nem feltétlenül igényli majd az egyedi zenei stílusukat…
  
  Az Il Divo pályafutása során már sokszor bebizonyította, hogy a zenének óriási hatalma van, legyen az pop-, klasszikus-, vagy egyházi, és ebben nagy szerepe van a karakteres hangoknak, amelyből a formáció négyet is magáénak tudhat. A csapat - különféle műfajú dalokban - kiállt az „operakeverék” mellett, így vált a klasszikus zene keresztmetszeteinek ikonjává.
  Az Il Divo az Amor & Pasion (2015) óriási sikere után, ismét egyedülálló anyaggal tér vissza, amely minden idők legszebb és legismertebb szerelmes dalait foglalja magába. A címe is sokat sejtet: Timeless. Az elmúlt 15 évben az Il Divo számos műfajból vett át dalokat, amelyek a feldolgozás után összetéveszthetetlenül a kvartett dalai lettek.
  
  „A Timeless számomra az egyik legkülönlegesebb lemez, amit eddig készítettünk a pályafutásunk során. Olyan dalokat választottunk ki, amelyek filmekben és csodálatos romantikus hangzásokban reprodukálódtak, kezdve a ’30-as évektől napjainkig, mint például a Smile című mitikus dal, amely az 1936-os Charlie Chaplin filmben használt hangszeres téma alapján készült.„ - meséli Carlos Marin.
  Így született meg az új és várva várt lemez, az Il Divo nyolcadik albuma, amelyet Alberto Quinteros rendezett és kevert Los Angelesben. Májusban kerül forgalomba, de a világ előtt április 18-án Mexikóban debütál, és a romantika örök himnuszainak élvezetével örvendeztet meg minket, és repítenek el a felejthetetlen emlékekhez.
  
  ”Nagyon büszke vagyok erre a lemezre és remélem, a rajongóink is annyira fogják élvezni, mint amilyen élvezettel mi alkottuk„ - mondta Sebastien Izambard.
  
  A TIMELESS TURNÉ„ Mexikóvárosban április 20-án kezdődik, és nyolc hónap után ér véget, érintve Ázsiát, Dél-Afrikát, Ausztráliát és Latin-Amerikát; az Egyesült Államokban 40 show-val 120 évet összefoglalva. Egy elegáns, romantikus, drámai és érzéki előadás, amelyben helyet kap a videó, a táncosok, az akrobatika, de mindenekelőtt a HANGOK!
  A Timeless egy izgalmas utazás, amilyenben még nem volt részük az Il Divo rajongóknak, és ha hinni lehet a kvartett tagjainak, márpedig sosem állítottak valótlant, az időutazás mellett, felejthetetlen élményekkel is gazdagodnak. Mondjuk, ez nem újdonság, mert hosszú évek óta varázsolják szebbé, felejthetetlenné a zenerajongók millióinak napjait.
  
  Urs Buhlert, Sebastien Izambardot, Carlos Marint és David Millert először Simon Cowell, angol televíziós producer hozta össze 2003-ban. Akkor még senki sem gondolta (kivéve talán Cowellt), hogy ekkora sikere lesz ennek a csapatnak.
  „Ez meg sem fordult a fejemben. Azt hittem, készítünk egy lemezt, majd visszamegyek az operába vagy a zenés színházba – emlékszik vissza Carlos Marin. Tizenkét évvel és négy világturnéval később Marin örömmel vallja be, hogy tévedett.
  
  „Megállsz, és azt mondod: Wow! Királyi előkelőségeknek és elnököknek énekeltünk. Obama, Bush, és még Gorbacsov is eljött találkozni velünk. Amikor a Madison Square Garden-ben Barbara Streisand-dal léptünk fel, a szünetben kopogtak az ajtón és ott állt Hilary Clinton, majd kedvesen azt mondta: ’Hello, nagy rajongótok vagyok, készíthetünk egy közös fotót?’ De itt nem volt vége, mert megérkezett Bill Clinton és közölte: ’Szaxofonozok, csinálhatnánk egy közös produkciót!’. Hihetetlen élményekben volt részünk. Néha úgy érzem, mintha egy filmet néznék, mert nem igazán hiszem el, hogy ez velem megtörtént.”
  
  Az Il Divo kezdetben négy különböző nemzetiségű, kiemelkedő tehetségű, de különböző zenei hátterű énekesből állt. Az amerikai tenor, David, konzervatóriumi képzettségű operaénekes volt, akinek teljesítményét Baz Luhrman La Boheme-jében a Broadway-n is pozitív kritikával illették. Carlos tehetségét még gyerekkórusban felfedezték, Kis Carusónak becézték, majd következett a fesztiválszínpad és az opera-karrier. Urs, a svájci tenor, hegedűn, klarinéton, zongorán, gitáron és dobon játszott, klasszikus utat választott, holott még egy heavy metál zenekarban is énekelt tizenévesen. Sebastien tehetséges énekes-dalszerző volt, akinek Si Tu Savais kislemeze a francia listákon az első helyet is megcsípte.
  
  Kezdetben csak a zene iránti szenvedély volt közös bennük közös, de a kíváncsiság, hogy mi sülhet ki a produkciójukból, hajtotta őket. Ám az őket is meglepte, hogy, amikor együtt énekeltek, valami rendkívüli történt, amit a közönség reakciója mutatott meg a legjobban.
  
  Első albumuk, az Il Divo (2004), több mint egymillió példányban kelt el az Egyesült Királyságban az első hat hét alatt, és összesen 12 országban vette át a vezetést a slágerlistákon, ami előrevetítette, hogy ez a kvartett nem a zenei ipar hype-ja. A klasszikus-, és a popzene, a többnyelvűség, a crescendo és az opera ötvözete nagyon sikeres slágereket hozott, és a csapat nem ijedt meg azoktól az előítéletektől, amelyek szerint az ilyen stílus nem feltétlenül eladható. Szerencsére, mert megtalálták azt a lemezvásárló közönséget, akik nem eléggé kifinomultak az operához, de kedvelik a klasszikusokat, akik befogadták a három tenort és Andrea Bocellit; nos, ezek a rajongók örömmel üdvözölték a mélységeket, a textúrákat és az izgalmas érzékiséget, amit a négy nagyon különböző hangú Il Divo együtt létrehozott. De a rajongás a lemezvásárlásnál nem állt meg. Amikor a kvartett megjelent a színpadon, álló ováció kísérte a dalaikat és virágözön repült feléjük.
  A platina debütálása után a következő albumok - Ancora (2005), Siempre (2006), The Promise (2008) és Wicked Game (2011), a virtuozitás és a tömegcsábítás győztes kombinációjára épültek. A 2013-as felvételük, a Musical Affair, a Broadway és a West End klasszikusainak ünneplésévé vált.
  
  Az album spanyolországi promóciós turnéja során egy latin zenei album lehetősége is körvonalazódni kezdett.
  „Valaki megfogalmazta az ötletet, és mindannyian egyetértettünk abban, hogy ez egy nagyszerű ötlet! Számomra csodálatos a felismerés, hogy 11 év után mindig találunk valamit, ami igazán izgalomba hoz minket. Ez az album nagyon inspirált engem, pedig sok dal teljesen ismeretlen volt számomra azelőtt. Gyönyörű zene!” - Meséli Urs.
  
  Amor & Pasion – az érzékiség, a vérforraló ritmus és a szerelem keveréke, amely új színt hozott az amúgy is színes és rendkívüli Il Divo-sztoriba, és azt is megmutatta, hogy ugyan több mint egy évtizede ott vannak a slágerlistákon világszerte, mégis megunhatatlanok, és ma is hasonló szenvedéllyel szivárognak be az életünkbe. Ez a kvartett hetedik stúdióalbuma, amely egyben a legambiciózusabb is. Spanyolország, Kuba, Argentína és Mexikó szédítő ritmusa és dallamvilága elevenedik meg benne, ami egyben új fejezetet nyit a karrierjükben. A kolumbiai producer és többszörös latin Grammy-díjas Julio Reyes Copelloval és Sony Latin Divisionnal történt együttműködés során az Il Divo 12 dalt vett lemezre, amely egy évszázadnyi hagyományos tangót, parázsló bolerót és klasszikus mambát ölelt fel. A lejátszási listán ismerős slágerek, például Julio Iglesias ikonikus a Las Mujeres Que Yo Ame-ja, Gloria Estefan rezonáns Si Voy A Perderte-je, a Himno De La Alegria-val együtt egy izgalmas latin kezelése Beethoven Örömódájának, amelyről Carlos úgy érzi, hogy ez az ő saját Nessun Dorma-juk. Néhány szám újként hat a nem spanyol közönség számára, mások meg ismerősek lesznek - Por Una Cabeza a tangó, amelyre a vak Al Pacino táncol az Egy nő illatában. A Besame Mucho talán minden idők legemlékezetesebb bolerója. A Volver című tangó, ugyanolyan klasszikus spanyol nyelvterületen, mint a My Way az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban. A csoport tagjai egyetértenek abban, hogy a zene ritmusa és szenvedélye ajándék a hangjuk számára. Sebastien a következőképen írja le az album készítését:
  
  „A legjobb élmény az Il Divo-val. Nagyon büszke vagyok erre az albumra. Szeretem és azt hiszem, a rajongók meglepődnek majd, mert másképp éneklünk. A nagy befejezéseinkről vagyunk ismertek, de itt sok hang egyedül van. A stúdióban, a dalokat énekelve, folyton táncolni akartam. Ez egy szuper lemez és boldogak vagyunk, hogy az AMOR & PASION, ez a hihetetlen zene az utunkba akadt, amikor 2016-ban ötödik világturnénkra indulunk. Talán végül mind táncolni fogunk!”
  A zene latin érzékiségét alátámasztja a spanyol nyelvhasználat a dalok esetében. David szerint ez a tökéletes nyelv az Il Divo számára: „Amikor 11 évvel ezelőtt elkezdtük, az irányelvünk az volt, hogy ezt a maroknyi dalt felvesszük, majd ötvözzük a latin karizmával, szenvedéllyel, és romantikával. Vettük ezeket a jól ismert dalokat, mint az Unbreak My Heart és a My Way, és lefordítottuk őket spanyolra vagy olaszra. Mindegyikünknek különböző zenei háttere és különböző nemzeti érzékenysége van. A spanyol volt az a nyelv, amely mindannyiunk számára könnyedén áramlani tudott. Ez lehetővé tette a sebességváltást. Tehát itt vagyunk és csináltunk egy különleges zenei albumot
”.
  
  A közönség sem gondolta másképp, hiszen a Latin Albumok Listáján már a megjelenése után az első helyen debütált, és az Egyesült Államokban az első héten 5 ezer példányban kelt el.
  Nem csoda, hiszen túlzás nélkül állíthatjuk, hogy egy tűzzel, szenvedéllyel, érzékiséggel és szerelemmel teli lemez lett. Pont olyan, amilyen az Il Divo négy énekese.
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Papp László Budapest Sportaréna

 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Válogatott zenei emlékek a Pink Floyd életművéből
Republic 35
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 megaagy    csempészek    harlem gospel choir     badacsony    steve morse    coldplay    kálloy molnár péter    antillectual    brutally deceased    tintin kalandjai    deftones    cold snap    james l. brooks    eros ramazotti    élek és szeretek    no strings    richie sambora    vinnie moore    velvet revorver    chalaban    kistehén    chris evans    cannibal corpse    pannonia allstars ska orchestra    depp  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!