hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2018. május 17. csütörtök   08:06
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Rockmaraton a Szalki-szigeten
2018. július 9-14, Dunaújváros, Szalki-sziget



  Ismét közeleg Magyarország legnagyobb, 100%-os rock/metal fesztiválja, a dunaújvárosi Rockmaraton. A rendezvény a szokásos helyen, a Szalki-szigeten lesz megtartva július 9-14 között. Ahogy már hosszú ideje megszokott, ezúttal is a legkomolyabb rock/metal sztárfellépőket sikerült megszerezniük, de a magyar színtér színe-java is tiszteletét teszi a fesztiválon. A teljesség igénye nélkül az alábbi koncertekre bulizhatnak a Dunaújvárosba látogatók:
  
  Fellép az amerikai power metal színtér legnagyobb neve, az Iced Earth és itt lesz a valaha volt talán legismertebb death metal banda, a Cannibal Corspe is. A magyar taggal is felálló, a kalózélet kalandjait megéneklő, alapvetően Skóciából származó folk metalos Alestorm ugyancsak a fellépők között lesz.
  A gothic metal vonalat több fellépő is képviseli, a legismertebbek közülük a The 69 Eyes és a Tiamat. A Magyarországon nagyon népszerű Powerwolf ismét tiszteletét teszi a rendezvényen és ugyanúgy a power metal műfajban nyomul az igen erős új lemezzel jelentkező Orden Ogan. Thrash metalból sincs hiány, a legkomolyabb név a műfajban az amerikai Overkill a fellépőlistában. Láthattuk már az orosz folk/black metalos Arkonát a Rockmaraton színpadán, most ismét megtehetjük.
  
  Erős lesz a hardcore vonal is, erről gondoskodik az amerikai színtér két leghitelesebb bandája, a Sick Of It All és a Madball. Aki viszont punkos ritmusokra vágyik, annak a Toy Dolls vagy a GBH lehet a megfelelő választás. Sokkal súlyosabb műfajt képvisel a deathcore-os Thy Art Is Murder Ausztráliából.
  
  A black metal műfaj két fontos neve is meghívást kapott. Épp hazai vonatkozású a legnagyobb exkluzivitásnak minősülő Tormentor koncertje, hiszen a banda hosszú évek után csak pár koncertre állt össze, és abból az egyik a Rockmaraton. A külföldi vonulatot pedig a norvég Carpathian Forest képviseli. Különleges hangulattal, a death és a doom metal stílusjegyeivel várja az érdeklődőket a holland Asphyx zenekar, a Dr. Living Dead pedig a thrash/hardcore őrület rajongóit szolgálja ki.
  Felfutóban a szemrevaló női énekessel kiálló, modern/extrém metalban utazó, egyébként Moldáviából származó Infected Rain. Szintén az egzotikus fellépők listáját gazdagítja a Lettországból származó folk metalos Skyforger, akik már sokszor belopták magukat a magyar közönség szívébe. A New Orleans-i Crowbar a végtelen súlyosság definíciója a maga sludge metaljával. Az őrült maszkos alakok, a Brujeria tagjai pedig el fogják szabadítani a káoszt a színpadon. Hasonlóan brutál bulival szolgál a Spasm gárdája. A speed/thrash metalos Evil Invaders pedig Belgiumból származik, többször adtak már őrületes koncertet Magyarországon.
  
  Nem maradhat ki a fellépőlistából az Ektomorf, akik számos alkalommal felléptek már a Rockmaratonon. De a hazai színtér számos további nevet szerzett formációja is egymásnak adja a stafétabotot. Az egyre komolyabb nemzetközi sikereket elérő Dalriada is visszatér Dunaújvárosban, és a hasonlóképpen folk metalos Niburta is a deszkákra kerül. A thrash metal egyik legnívósabb hazai formációja, a Remorse is fellép, ami azért számít exkluzivitásnak, mert a banda hivatalosan inaktív már pár éve.
  Eljön a Rockmaratonra a Nagy-Szín-Pad győztes Apey & The Pea és fellép az egészen friss lemezzel jelentkező Tales Of Evening. A fellépők sorát gazdagítja Rudán Joe bandája és a hölgy énekessel dolgozó Nova Prospect. Jelen lesz a Leander Kills és hazai punk színtér legfontosabb tagjai, mint a Prosectura és a Hétköznapi Csalódások.
  
  A veteránok sem maradhatnak ki, olyan nevekre kell gondolni, mint a Moby Dick, az Aurora, a Pokolgép, a Kalapács, az Omen, az Ossian, a Sex Action, a Lord, az Akela, vagy a Junkies. De itt lesz velünk az Eurovízióra kijutott AWS is, akiket pillanatok alatt felkapott a nemzetközi színtér. Fellép még a Blues Company és az Ismerős Arcok is. A hazai szinten legépszerűbb nevek sem hiányozhatnak, mint a Depresszió, a Road, a Zorall, a Paddy And The Rats, a Sear Bliss, a Cadaveres, a Don Gatto, az Omega Diatribe, vagy az Agregator.
  További nevekből is bőven lehet csemegézni a Rockmaraton fesztiválon, legyen az a durvább thrash/death/black metal műfaj vagy a könnyedebb rockos, punkos vonulat. Ahogy az eddigi évek során, most is biztos lehet benne a látogató, hogy nem egy és nem két kedvérevaló zenekar koncertjét tekintheti meg július 9-14 között. A koncertek mellett pedig számos, nem zenei programmal is várja a rendezvény az érdeklődőket.
  A napijegyek mellett teljes heti, illetve 3 napos bérletek is kaphatók, sőt a Fezen fesztivállal kombinált bérlet is vásárolható a rendezvény honlapján.
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 five finger death punch    agentea    turisas    scooter    mesevilág    natalie portman    city of echoes    tnt    fészer    korom attila    favreau    delfines kaland    trigger the bloodshed    verbunk-punk    arcadia    radiohead    tim ries    lord    the dark knight rises    blood sweat and tears    könyvtár    mark hoppus    dilis szerelem    etnoklub    dead poet society  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!