hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2018. május 6. vasárnap   18:23
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Megint Budapesten az Exodus
2018. július 4, Dürer Kert



  Talán még sokan emlékeznek a 2016 egyik nagy durranására, amikor a Dürer Kertben lépett fel a fémzene két súlyos alakulata, az Obituary és az Exodus, a Prong-gal karöltve. Ezek a formációk szinte legyalulták az Ajtósi Dürer sor klubját, elképesztően intenzív koncertet adtak. A thrash metal egyik legfontosabb formációja címet birtokló Exodus idén július 4-én visszatér, helyszín pedig ismét a Dürer Kert.
  Az Exodus-szal kicsit mostohán bánt a sors. A csapat egyike volt a legkorábbi bay area thrash legendáknak, a Metallica, Slayer, Testament, stb. mellett. Kirk Hammett (Metallica) is ebben a bandában kezdte pályafutását. 1985-ös debütalbumuk, a Bonded By Blood a stílus egyik vitathatatlan alapköve. A Gary Holt - Rick Hunolt gitárosduó olyan legendás hírnevet vívott ki magának, mint Kerry King és Jeff Hanneman a Slayerből. A második lemez megjelenése előtt az énekes, Paul Baloff kivált a csapatból, a helyére Steve ´Zetro´ Souza érkezett. Vele jelentek meg sorra a Pleasure Of The Flesh, Fabulous Disaster, Impact Is Imminent, Force Of Habbit című albumok. Bár jó minőségű, és azóta is némileg alulértékelt felvételek ezek, a thrash hullám lecsillapodása és az új irányzatok fellendülése során az Exodusnak nem sikerült a felszínen maradnia, így 1992-ben feloszlottak.
  
  Később 1996-ban újra próbálkoztak Baloffal a mikrofonnál, amelynek nyomát egy koncertlemez viseli (Another Lesson In Violence), majd 2001-ben ismét, a Thrash Of The Titans koncerten, a szintén vegetáló Testament, Death Angel, Vio-lence, Anthrax, stb. társaságában, és amely esemény a nagy thrash újjáalakulások és újrakezdések talán legfontosabb sarokköve volt. Az Exodust ezúttal is pech kísérte - 2002-ben Paul Baloff ugyanis tragikus hirtelenséggel elhunyt. Az eddigi megpróbáltatások azonban megedzették a bandát: nem adták fel, és Zetroval elkészítették 2004 (és talán a zenekar történetének) egyik legjobb lemezét, a Tempo Of The Damned-et. Ezek után meglehetősen kicserélődött a tagság: távozott Rick Hunolt gitáros, Tom Hunting dobos, és Zetro Souza is. Az egyedüli alapítótagként megmaradt Gary Holt viszont ezúttal sem adta fel, és nem kevésbé ütős felállással reagált a történtekre: érkezett Lee Altus gitáros (ex-Heathen), Paul Bostaph dobos (ex-Testament, ex-Slayer), és Rob Dukes énekes. Ez a felállás alkotta meg 2005-ben a szintén kiváló Shovel Headed Kill Machine lemezt.
  Tom Hunting végül visszatért a dobok mögé és pár év ráhagyásokkal megjelent a The Atrocity Exhibition: Exhibit A és az Exhibit B: The Human Condition, mindegyik bivalyerős, jellegzetes Exodus thrash metallal. Még arra is volt idejük, hogy Rob Dukes-szal a mikrofon mögött újravették a stílusteremtőnek számító debütalbumukat, a Bonded By Blood-ot, ezúttal Let There Be Blood címmel. Sokak szemében szentségtörésnek számít hozzányúlni a zenetörténelem monolitjának számító kiadványokhoz - szólnak ahogy szólnak, produkciós szempontból sem hibátlanok, de mégis így szokta meg és szerette meg mindenki. Az Exodus azonban mai, vadbivaly hangzással felvértezve és a többek szemében kissé irritáló hangszínű Baloff helyett a acélosabb hangú Dukes-szal egyszerűen képtelen volt hibázni ezekkel a vérforraló dalokkal.
  
  Úgy tűnt tehát, töretlen a lelkesedés a csapaton belül, azonban egy elég váratlan húzással a zenekarvezető Gary Holt egyszer csak kirakta Dukes-t a csapatból. A mikrofon mögé pedig az a Zetro Sousa érkezett vissza, aki mindig is hozzátartozott az Exodus történelméhez. Ez a visszatérés a gyökerekhez eredményezte a Blood In, Blood Out lemezt 2014-ben, amit a fent említett 2016-os Düreres bulin be is mutatott nekünk a csapat.
  Talán nem mindenki szemében ideális a mostani helyzet úgy, hogy a banda kulcsembere, Gary Holt jórészt kihagyja az Exodus koncertjeit a Slayer-es kötelezettségei miatt, de az Exodus egyszerűen mészárol élőben, ezt 2 éve maximálisan bizonyították. Új albumot az év közepére ígérnek, így van rá esély, hogy új nóta is elhangzik július 4-én a Dürer Kertben.
  Az amerikai bandát a brit Savage Messiah kíséri a turnén, akik meglehetősen egyedi módon kombinálják a thrash metal és a dallamosabb heavy metal jellegzetességeit. A csapat 5 nagylemezzel rendelkezik és kifejezetten ígéretes felvezetésnek bizonyulnak az Exodus elé. A jegyár elővételben 5600, a helyszínen 6000 Ft-ot kóstál.
  
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Dürer Kert - Budapest

 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 egek ura    billie joe armstrong    pro-pain    táncoló talpak    dr. living dead    krist novoselic    zöld pardon    kukovecz gábor    petrás jános    rock története    the young punx    gwyneth paltrow    the black box revelation    ladytron    a papháború a vámpírok ellen    postmodern jukebox    rockélet    bankrupt    lo!    neochrome    the poster boy    johnny depp    queen    bullet for my valentine    existance  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!