hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2018. március 30. péntek   20:33
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Ensiferum, Ex Deo, Wind Rose a Barba Negra Trackben
2018. május 8., kedd 18h, Budapest, Barba Negra Track



  Sose látott szövetségbe állnak össze május 8-án a portyázó viking hordák, fenséges római légiók, és Középfölde harcias törpéi: ezen az estén ugyanis az Ensiferum, az Ex Deo és a Wind Rose zenekarok lépnek fel a Barba Negra Track színpadán, szélsebes és súlyos folk, power és death metal opusokat előadva.
  
  Nehéz lenne úgy beszélni a népzenébe oltott dallamos death metalról, hogy ne említsük meg az Ensiferum nevét. A Two Paths című hetedik, új lemezével az öttagú finn zenekar megerősíti helyét a színtéren. A basszusgitáros-énekes feladatokat ellátó Sami Hinkka így nyilatkozott a készítésről: “A 2015-ös One Man Army idején az volt a célkitűzés, hogy egy, az élő felvételekhez hasonló hangzású albumot készítsünk. A Two Paths esetében még tovább léptünk, és teljesen analóg rögzítési technikával dolgoztunk, vagyis a dalok megörökítése során egyetlen egérkattintásnyi digitális technika sem lett bevonva. Ennek köszönhetően egészen más benyomást kelt az anyag, mint a legtöbb mai metal album. A végén persze csak egy dolog számít: az, hogy olyan zenét írjunk, ami jól hangzik és élvezettel lehet játszani – azt mondanám, hogy e tekintetben a Two Paths az eddigi legjobb teljesítményünk.“
  
  
  
  Az új lemezen helyett kapott néhány, 7-8 évvel ezelőtt született demó ötlete is, amelyeket a zenekar jelenkori saját elvárásainak megfelelően dolgozott át és vett fel. A témaválasztást tekintve ezúttal is a megszokott, hősies csatákat megéneklő dalokra készülhetünk, a Two Paths (Két út) cím pedig egy érdekes énekesi megoldásra utal: az album két dalát ugyanis két változatban: tiszta énekes és hörgős vokállal is rögzítették, így mindenki kedvére választhat, és persze reménykedhet abban, hogy a koncerten is az általa preferált változat hangzik majd el.
  
  A zenekar szokása szerint kiadós turnézással támogatja meg az új lemezt, így a 2018-as év elsősorban a koncertekről szól, melyeken régi, új és ritkán hallható Ensiferum dalok is előkerülnek majd. “Azt hiszem, hogy aki zenélni kezd, az titkon mindig arról álmodik, hogy egyszer majd nagy tömegek előtt adhatja elő a dalait – sosem hittem volna, hogy ez az álom az én esetemben is beteljesedhet – mondta el Sami. – Nagyon sok mindent elértünk, és remélem újabb eredmények várnak minket. Nem lennénk itt, ha nem segítenek a minket körülvevő emberek, az intenzív turnézás, és mindenek előtt a rengeteg örült rajongó szerte a világon. Ti teszitek lehetővé mindezt, és ezért tisztelgünk előttetek!
  
  A turné vendége a kanadai Ex Deo, mely Maurizio Iacono, azaz a Kataklysm frontemberének projektzenekara. Az együttes februárban adta ki The Immortal Wars című új lemezét, amely a 2012-es, Caligvla című albumhoz hasonlóan az ókori Római Birodalom történeteiből merít ihletet. A Napalm Records által kiadott album borítóját Eliran Kantor készítette, aki korábban a Testament, a Hatebreed, a Soulfly és a Kataklysm számára is készített grafikákat.
  
  Az új lemez elsősorban a pun háborúkat dolgozza fel, melyek keretében Róma és Karthágó küzdött a nyugati Mediterráneum feletti uralomért. A több mint egy évszázadon át tartó, több szakaszban lezajlott küzdelmek két legismertebb hadvezére Hannibal és Scipio Africanus: az ő cselekedeteik máig hadtörténeti jelentőségűek. A lemez produceri tevékenységeit a Kataklysm gitáros, Jean-Francois Dagenais látta el, a keverési munkálatokat pedig a jól ismert Jens Bogren végezte.
  
  
  
  
  A turnéval kapcsolatban Maurizio elmondta, hogy örömmel fogadták el az Ensiferum felkérését, és az európai koncerteken terveik szerint teljes egészében eljátsszák majd az új albumot, de a régebbi lemezekről is válogatnak, megünnepelve ezzel a zenekar fennállásának 10. évfordulóját.
  
  Az este nyitózenekara az olasz Wind Rose lesz, mely 2009 óta működik, és három lemezt adott ki eddig; ezek közül a tavaly májusi Stonehymn a legfrissebb. A zenekar pörgős folk / power metal dalokat játszik, melyeket saját bevallásuk szerint Középfölde kovácsműhelyeiben kalapálnak végleges formára.. a csapat ugyanis a Gyűrűk urából ismert Durin dinasztia harcos törpe népének történeteit idézi fel.
  
  
  
  a Concerto Music bemutatja: Path To Glory Tour
  2018. május 8., kedd 18 óra
  Budapest, Barba Negra Track
  Ensiferum, Ex Deo, Wind Rose koncertek
  
  Belépő: 5500 Ft, a koncert napján 6500 Ft
  Jegyek kaphatók a CD Pince, Headbanger üzletekben, a Barba Negra pénztárában, valamint a href=http://www.concerto.hu>concerto.hu, tixa.hués a http://rock1.hu/ weboldalakon.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Válogatott zenei emlékek a Pink Floyd életművéből
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 orden organ    salma hayek    myrath    timur bekmambetov    the arusha accord    sziget 2012    satyr    biorobot    nick mccarthy    dan patlansky    tosca    malice mizer    the clash of the titans    vicious rumors    cadaveres    novembers doom    boros lajos    burden    danny barker    pigs might fly    extrema    mark wahlberg    satyricon    kiss    tracer  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!