hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2018. március 2. péntek   04:37
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Satyricon, Suicidal Angels + Insomnium, Tribulation a Durer Kertben
2018. március 20., kedd 18 óra



  Pályafutásának újabb mérföldkövéhez érkezett a black metal meghatározó zenekara, a Satyricon: tavaly ősszel jelent meg kilencedik stúdiólemezük, Deep Calleth Upon Deep címmel. Az albumot március 20-án mutatják be a Dürer Kertben, egy görög thrash metal csapat, a Suicidal Angels kíséretében. Ugyanezen a napon a Dürer Kert Room 041 termében a finn melodikus death metal különösen izgalmas atmoszférát sugárzó társulata, az Insomnium lép fel, a svéd eklektikus stílusú Tribulation társaságában. A két esemény programja összehangolva fut és kombinált belépőjegy is váltható
  
  A Satyricon két tagra épül: Sigurd ´Satyr´ Wongraven énekes-gitárosra és Kjetil-Vidar ´Frost´ Haraldstad dobosra. Új lemezük Oslóban és a kanadai Vancouverben készült, Anders Odden turné-basszusgitáros, valamint az Oslói Filharmonikusok néhány tagjának közreműködésével. Mike Fraser hangmérnök is besegített, aki a 2006-os Now, Diabolical című lemeznél is szerepet kapott. Az új lemezen található To Your Brethren In The Dark című tétel videója itt látható:
  
  
  
  A Deep Calleth Deep Upon borítója Edvard Munch, a világhírű norvég expresszionista festő 1989-es alkotása - ő készítette A sikoly című képet is. Satyr elmondása szerint úgy tekintett erre az albumra, hogy az vagy valami új kezdete lesz, vagy az utolsó lemeze. „Ha ez lesz az utolsó, akkor különlegesnek kell lennie, ha pedig lesznek még lemezek, akkor jobban teszem, ha gondoskodom róla, hogy ez különbözzék a korábbiaktól, és érződjön rajta, hogy egy új kezdet. Azt gondolom, hogy sikerült egy erőteljes, igazán sötét és spirituális hangulatú lemezt készíteni, ami magabiztosan szólal meg, és tele van energiával.”
  
  A stúdiólemez készítése előtti években a Satyricon egy koncert-DVD-t adott ki: az Oslói Operaházban, annak kórusával még 2013-ban rögzített egy közös fellépést a zenekar, amit fennállásuk 25. évfordulóján, 2015-ben adtak ki Live at the Opera címmel. 2016-ban az akkor 20 éves Nemesis Divina album újrakevert változata jelent meg. Az ezt követő években több kihívás érte a Satyricon tagjait, Satyrnak többek között egy - végül jóindulatúként diagnosztizált - agydaganat lehetséges következményeivel is szembe kellett néznie. Ezek a történések is hatottak a zenészekre a friss lemez elkészítése során.
  
  A turnén egy magyar gitáros, Vörös Attila játszik a Satyriconnal, így a budapesti állomás a zenekarnak és a közönségnek is különleges lesz. Az este folyamán a Suicidal Angels is fellép a Dürer Kert nagytermében: a görög thrash metal banda Magyarországon is jól ismert, hiszen többször szerepeltek Budapesten is, többek között a Death Angel vendégeként.
  
  A Nick Melissourgos énekes-gitáros által 2001-ben alakított csapat legutóbbi lemeze a 2016-os Division Of Blood: az Ed Repka borítójával kiadott album eredeti, bevállalós és egyáltalán nem alkudozó gitárfutamokkal támadja le a hallgatót, és a dalok is nagyobbnál nagyobbat ütnek rajtunk a thrash-kalapáccsal. A különösebb kísérletezés nélküli, szögegyenes megoldásokkal dolgozó lemez kilenc dalt tartalmaz, 35 percben, a címadó klipjét itt láthatjuk:
  
  
  
  a Concerto Music bemutatja:
  2018. március 20., kedd 18 óra
  Budapest Dürer Kert, Nagyterem
  Satyricon, Suicidal Angels koncertek
  
  Belépő: 5900 Ft, a koncert napján 6500 Ft
  
  Jegyek kaphatók a CD Pince, Headbanger üzletekben, valamint a Dürer Kertben, a concerto.hu és a www.tixa.hu weboldalakon.
  
  Az 1997-ben alakult Insomnium-nak 2002-ben jött ki az első lemeze, In The Halls Of Awaiting címmel. Az azóta öt továbbival bővült diszkográfiájával a finn zenekar kialakított egy sajátos, atmoszférikus, kicsit borongós, szomorkás, de mégis súlyos és erőteljes zenei irányt, amely a melodic death metal, a doom metal hatásaitól sem mentes. Több alkalommal is fellépett már nálunk a csapat és mindig lehengerlő, magával ragadó élmény fűződött a nevükhöz.
  Legutolsó nagylemezük, a 2016-ban megjelent Winter´s Gate egy monumentális konceptalbum, 7 egybefüggő tétellel. A változatos, magával ragadó hangulatú zene sokakat megérintett, a március 20-i koncertjükön a Room 041-ben bizonyára erről a korongról is elhangzik néhány tétel.
  
  
  Az Insomnium vendége lesz a Tribulation Svédországból, akik furcsa zenei egyveleget alkotnak, a heavy metal, gothic, black, death különféle kombinációival és a különleges színpadi megjelenésükkel. A zenekar az idén megjelent negyedik lemezét, a Down Below-t promotálja.
  
  Insomnium - Winter´s Gate European Tour Part 2
  vendég: Tribulation
  2018. március 20., Dürer Kert - Room 041
  jegyár: 3.900.-
  KOMBINÁLT JEGY A KÉT TEREM PROGRAMJÁRA: 7.900.-
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 korai Öröm    antonio banderas    daniel craig    ghost of atlantis    apokalipszis    fields of the nephilim    volt 2013    akela    kung fu panda    volbeat    ihm    xerosun    mark hoppus    blind guardian    murderdolls    crescendo    mia wasikowska    stealing axion    suicidal angels    steve lukather    abandon all hope    tom cruis    o´sullivan    brutality will prevail    septicmen   

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!