hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
magazin [táncház]  2018. február 13. kedd   16:33
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Új lemezzel jön a Cimbaliband - Balkan Projekt lemezbemutató
2017. március 3. 20.00 óra- Fonó

  Felteszi a pontot az i-re a Cimbaliband legújabb lemezének bemutatójával, a Balkán Projekttel! Három a magyar igazság, még akkor is, ha a harmadik az országhatáron túlra tekint. A Cimbaliband idei repertoárjában három koncert található. Ezek közül kettővel már találkozhatott a fővárosi nagyérdemű, hiszen a Recycle lemez anyagát feldolgozó produkciót 2017 februárban mutatta be a zenekar a Fonó színpadán, a Cimbaliband Bio pedig több fővárosi fesztiválon örvendeztette meg az autentikus népzenére áhítozó közönséget. A harmadik és egyben legnagyobb szabású szuperprodukcióval kerül fel a pont az idei i-re, és természetesen a Fonóban, aki egyben az új lemez kiadója is, debütál a leghűségesebb és legkedvesebb rajongótábornak!
  
  A Balkán Projekt a Balkán népeinek habitusával, virtuozitásával közelíti a népzenét, és adja át annak pozitív mondanivalóját a hallgatóságnak. Unger Balázs zenekarvezető, cimbalmos és népzene-pedagógus gyűjtőútjai során lenyűgözve nyugtázta, hogy erről a vidékről származó zenészek egyedülálló módon bánnak saját népdalaikkal. Náluk nem állt meg a népzene fejlődése, az ezredforduló után is mindennapjaik részét képzi. Ez a példaértékű hozzáállás a legfőbb mondanivalója a Balkán Projektnek.
  
  És miért ne most venné elő ezt a tematikát a Cimbaliband, mikor az egész világ Balkán-lázban ég! Meghódította a szerb és román muzsika a legnagyobb fesztiválok színpadát, de még a kereskedelmi rádiók játszási listáit is! Európa már nem a nyugati sztárokkal, hanem az autentikus kelet-európai bandákkal foglalkozik. Nem is csoda, hiszen nem kell feltétlenül egy Kusturica filmekből ismerős cigány falucskában születni ahhoz, hogy megértsük és átérezzük a Balkáni zenét és életérzést. Az erőteljes ritmusokra és fergeteges táncdallamokra a mi szívünk is ugyanúgy dobban.
  A Cimbaliband a repertoárt képező szerb, román, bolgár és cigány dallamokat ízesen, dinamikusan, temperamentumosan és stílusosan tolmácsolja. A változatos összeállítású dalokban helyet kapnak virtuóz hangszerszólók is, a szokásos felállás mellé pedig most a harmonika (Barity Zorán), a szaxofon (Bede Péter) és a trombita (Kovács Ferenc) is csatlakozik. A balkáni muzsika az X-Faktorból ismert Danics Dóra énekesnőnek kislány kora óta nagy kedvence, talán ezért is és gyökereinek köszönhetően tud tökéletesen belesimulni ebbe a hallatlanul színes világba. Egyszóval, nem lesz leállás, pihenés, de gyanítjuk, hogy ha egész álló napig húzná a banda, akkor is többet akarna a közönség!
  
  A Cimbaliband az egyik legtermékenyebb zenekar a hazai világzenei palettán. lemezeik sorra sikert aratnak nemcsak itthon, hanem külföldön is. A World Musoc Charts Europe nemzetközi világzenei toplistájára rendre felkerült mind a Recycle (2016), mind pedig a Moldva (2015) cimű lemezük. A zenekar rendszeres vendége a külföldi nagyfesztiváloknak, csakúgy mint a hazaiaknak.
  A zenekar a Petőfi Rádió választott zenekaraként 2013 januárjában képviselte Magyarországot Hollandiában, az európai rádiók “eurovízióján” az EUROSONIC fesztiválon. Az eredményes szereplés után az együttes megkapta a MTVA-tól a “Petőfi Rádió 2013. év felfedezett zenekara“ titulust!
  A Cimbaliband és az újságírók által “a cimbalom Chuck Berryje”-nek titulált, Unger Balázs zenekarvezető utazásaik során számtalan országban jártak; mindenhonnan hoztak magukkal egy kis szuvenírt, zene formájában.
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Turnézáró Budapesten: Új lemezével érkezik Dan Patlansky
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar: Maiden feldolgozással és lendületes vendégzenekarral térnek vissza a paródia metal olasz mesterei
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
Áprilisban rendhagyó táncházi események és új táncházak a Fonóban
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
 kiemelt 
Nanowar: Maiden feldolgozással és lendületes vendégzenekarral térnek vissza a paródia metal olasz mesterei
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Turnézáró Budapesten: Új lemezével érkezik Dan Patlansky
40 éves születésnapi turnén érkezik a Portnoy-jal kiegészült Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Sting újra Budapesten
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 Árstíð    dave mustaine    Üvegtigris    she past away    the dead lay waiting    bognár szilvi    milkovics mátyás    odin    van még remény    kyuss lives!    gods tower    elvis jackson    contour    kampfar    peta    prosectura    battleship    hexis    the rev    metal hammer festival    tatu 18    evanescence    deviant    squash bowels    eleine  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!