hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
előzetes [előadás]  2018. február 6. kedd   15:56
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Hamarosan indul a Cziffra Fesztivál Mesterkurzusa


  Mesterkurzus 2018. február 10-12.
  Cziffra Fesztivál 2018. február 19-27.
  
  Fontos és hiánypótló feladat, hogy azok a mára világhírűvé vált zongoraművészek, akik tanulhattak Cziffra Györgytől, vagy a zongoraművész szellemi örökösei, átadják a következő zongorista generációnak mindazt, amit a mestertől elsajátítottak.
  
  Harmadszor is megrendezik a neves művészek által vezetett Mesterkurzust a Cziffra Fesztiválon. A jelentkezés januárban zárult, a hatalmas érdeklődést mi sem bizonyítja jobban, minthogy idén is többszörös túljelentkezés volt. Az érdeklődők öt különböző országból jelentkeztek. Előválogatás keretein belül, végül 15 fő vehet részt az idei háromnapos kurzuson, amelyet Vásáry Tamás, Bogányi Gergely, Balázs János, Dráfi Kálmán és Mocsári Károly zongoraművészek vezetnek. A mesterkurzus a Kőbányai Önkormányzat támogatásával valósul meg. A passziv részvétel, a Mesterkurzusok hallgatása minden érdeklődő számára nyitott.
  
  Balázs János Liszt-díjas zongoraművész 2016 februárjában hívta életre a Cziffra György Fesztivált a Nemzeti Kulturális Alap és a MOM Kulturális Központ támogatásával, amely 2018-ban harmadik alkalommal várja a közönséget. A Fesztivál alapküldetése, hogy Cziffra György magas művészi színvonalú életművét, zenei és szellemi hagyatékát méltóképpen megőrizze és ápolja, illetve folytassa azt a fiatal művészeket felkaroló munkát, amely a világhírű magyar zongoraművész életében oly nagy hangsúlyt kapott. Az a befogadó, műfajilag nyitott művészetszemlélet és innovatív munkamódszer, amellyel Cziffra György élt és dolgozott, jellemzi a Fesztivált is: a klasszikus zenei koncertek mellett minden évben improvizatív és jazz estek is helyet kapnak, a rendezvénysorozat kiemelt megjelenést biztosít a fiatal művészeknek és figyelmet fordít a gyerekek klasszikus zenei műveltségének fontosságára is.
  
  „…Hisszük, hogy Cziffra György a világ legnagyobbjainak járó sikereit kiemelkedő tehetségén túl a munkába vetett hitének, a megalkuvást nem tűrő, mindig a legmagasabb minőség elérésére való törekvésének, az öncélú csillogástól mentes ügy iránti szeretetének és elkötelezettségének köszönhette. Kilátástalan helyzetből induló és fordulatokban gazdag élete, kitartása és sikerei nemcsak a mai kor fiatal zeneművészei, hanem mindnyájunk számára példa értékű lehet....” (Balázs János)
  
  Idén a MOM Kulturális Központ, mint a fesztivál anyaintézménye mellett a Zeneakadémia Nagyterme és új helyszínként a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterme ad otthont a 2018. február 19. és 27. között zajló programoknak, ahol olyan művészek lépnek fel mint Pierre-Laurent Aimard, Arcadi Volodos, Gwendolyn Masin és Darko Brlek, Vásáry Tamás, Miklósa Erika, Presser Gábor, Szakcsi Lakatos Béla, a Hot Jazz Band, Eötvös József, Sárközy Lajos és a Kállai Ernő vezette CZF Kamarazenekar, valamint bemutatkoznak a Virtuózok fiatal tehetségei is. A Fesztivál főtámogatója a Nemzeti Kulturális Alap, legnagyobb magántámogatója pedig Várkonyi Attila (FastVentures).
  A fesztivált megelőző napokban, február 10. és 12. között zajlik a Mesterkurzus a X. kerületi Kroó György Zeneiskolában.
  
  A mesterkurzus alatt öt nemzetközileg elismert tanár oktatja a jelentkezőket három egymást követő napon egy-egy órában (a kurzusok időtartama 50 perc). A mesterkurzuson résztvevő jelentkezők Balázs János, Dráfi Kálmán és Mocsári Károly irányításával 1-1 órán vehetnek részt, Vásáry Tamás és Bogányi Gergely workshopjain pedig a kurzus legígéretesebb hallgatói részesülnek aktív részvételben, passzív részvétel mindenki számára lehetséges.
  
  A Kőbányai Önkormányzat támogatásával megvalósuló mesterkurzusra való jelentkezés díjtalan.
  
  TANÁROK
  Vásáry Tamás – Kossuth-díjas zongoraművész, a Nemzet Művésze
  Bogányi Gergely – Kossuth-díjas zongoraművész
  Balázs János – Liszt Ferenc- és Prima- díjas zongoraművész
  Dráfi Kálmán – Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, a Zeneakadémia tanszékvezetője
  Mocsári Károly – zongoraművész, Cziffra-ösztöndíjas, a francia Liszt Társaság művészeti vezetője
  
  A Mesterkurzus 2018: február 10-12. között, várhatóan 10:00-17:00 között rendezik meg:
  KROÓ GYÖRGY ZENEISKOLA (Budapest, Szent László tér 34, 1102)
  
  Repertoár megkötés:
  Klasszicista: BEETHOVEN, MOZART, HAYDN
  Romantikus: FRÉDÉRIC CHOPIN, LISZT FERENC, ROBERT SCHUMANN, JOHANNES BRAHMS, FELIX MENDELSSOHN-BARTHOLDY, SZERGEJ RAHMANYINOV, CLAUDE DEBUSSY
  20. századi zongorairodalom.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 kerekes band    the town    lou reed    edge of paradise    bathory    koós réka    agatha christie    guns n roses    a frankeinstein terv    jackie chan    csizmás    my small community    clubera    az igazi kaland    lamb of god    a diktátor    fesztiváljegy    little fockers    hó márton és a jégkorszak    subscribe    the kolin    a hobbit    the book of eli    necrophobic    shining  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!