hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2018. január 31. szerda   08:32
nincsen hozzászólás

szerző: ma
Orphaned Land a Durer Kertben
2018. március 11, Dürer Kert



  Különleges, közel-keleti és kelet-európai ízekkel gazdagított rock és metal koncerteket hallgathatunk március 11-én a Dürer Kertben, ahol az új lemezét bemutató Orphaned Land mellett a Kjetil Nordhus-szal színpadra álló Subterranean Masquerade, továbbá az olasz Lunarsea és a romániai Dirty Shirt is játszik majd.
  
  Január 26-án jelent meg az Orphaned Land - Unsung Prophets and Dead Messiahs című friss lemeze a Century Media kiadónál, öt évvel az előző album után. A hangmérnöki feladatokat ezúttal Jens Bogren látta el, a zenekar pedig minden korábbinál nagyobb elszántsággal készítette a felvételeket. A lemezen vendégként játszik a Genesis egykori gitárosa, Steve Hackett, valamint Hansi Kürsch (Blind Guardian) és Tomas Lindberg (At The Gates) énekesek is szerepelnek. A borítót a francia grafikus, Valnoir tervezte, akinek munkáit láthattuk már az Amorphis, az Alcest és az As I Lay Dying kiadványain is.
  
  Kobi Farhi, az énekes nemrég így nyilatkozott a lemezről: „Ez egy dühös protest album, aminek kiindulópontja az ókori görög filozófus, Platón úgynevezett barlanghasonlata. A hasonlat egy emberi viselkedést mutat be, amit Platón azután írt le, hogy a görögök megölték a nyugati filozófia megalapítóját, Szókratészt - Platón nem tudta megérteni, hogy hogy tehettek ilyet egy olyan személlyel, aki ekkora tudással és bölcsességgel rendelkezett.
  A hasonlatban úgy mutatják be az embereket, mint akik egész életükben egy sötét barlangban élnek, és a világról alkotott képüket csak azok az árnyak alkotják, amiket a tárgyak vetnek a barlang falára. Mivel soha életükben nem látnak mást a világból, és nem hagyják el a barlangot, egy idő után már nem tudják, és nem is akarják elképzelni azt, hogy az igazi világ másmilyen is lehet, sőt: másokat sem hagynak kilépni ebből a sötét börtönből, és megölik azt, aki megpróbál távozni.”
  
  „Ezt a hasonlatot vetítettük rá a mai világra – folytatta Kobi. - Minden alkalommal, amikor valaki egy forradalmi elképzeléssel megpróbálja kihúzni az emberiséget a sötétségből, az elpusztítja ezt a személyt. Legyen szó Mahátma Gandhiról, Martin Luther Kingről vagy Che Guevaráról, számos forradalmár vesztette így életét.
  Platón évezredekkel ezelőtt írta meg ezt a hasonlatot, de a mai napig, egyfajta próféciaként működik. A forradalmian új ötletekkel előálló emberek halálukkal egyfajta halott messiássá válnak, ahogy az a lemez címében szerepel. Ez egyfajta tükör az emberiség számára, ami megmutatja, hogy bár mindig a politikusokat és a vallásokat hibáztatjuk, valójában az emberek azok, akik nem változnak. Az emberek azok, akik szeretnének továbbra is a sötétségben maradni. A lemezünkkel ez ellen tiltakozunk.”
  
  A Like Oprheus című dalhoz videóklip is készült, amiben Kobi elmondása szerint a Közel-Keleten élő metal rajongók mindennapjait mutatják be, Platón hasonlatára felfűzve: bár a hétköznapokban a saját, zsidó és arab kultúrájuk és vallásuk teremtette barlangban kell élniük, a heavy metal világában fel tudják fedni valódi énjüket, ami egyáltalán nem különbözik annyira egymástól. Erre azonban sosem jönnek rá, ha nem találkoznak egymással például egy koncerten.
  
  
  A tavaszi turnén az Orphaned Land mellett láthatjuk még az olasz Lunarsea zenekart, mely 2003 óta működik. A death metal együttes egy korábbi progresszív metal projekt tagjaiból állt össze, és ez a hatás máig érződik komplex zenéjükön. Legutóbbi, Hundred Light Years című lemezük 2013-ban jelent meg.
  
  Szintén a turnéval érkezik az izraeli Subterranean Masquerade, mely 1997-ben állt össze azzal a céllal, hogy progresszív rock és doom metal elemeket ötvözzenek a ‘70-es évek pszichedelikus hangulataival, valamint közel-keleti motívumokkal. A jelenlegi felállásban a Green Carnation-ből ismert Kjetil Nordhus az énekes, a dobok mögött pedig az Orphaned Land ütőse, Matan Shmuely ül. Vagabond című friss lemezük tavaly ősszel jelent meg, melyről a Nomad című dalt itt hallgathatjuk meg:
  
  
  A zenekarok március 11-én érkeznek Budapestre, ahol a Dürer Kertben játszanak. Az estét az egyik legsikeresebb romániai rockbanda, a Dirty Shirt nyitja. A Máramarosból származó csapat 1995 óta működik, 2014-ben pedig másodikak lettek a Wacken Metal Battle döntőjében. A kelet-európai népzenékből ihletet merítő folkcore brigád legutóbbi lemeze a Dirtylicious, mely 2015-ben jelent meg. Jelenleg egy élőfelvételes lemezen dolgoznak, amit az Ansamblul Transilvania népi együttessel közösen előadott koncerteken rögzítenek - itt láthatunk egy ízelítőt:
  
  
  A Concerto Music bemutatja:
  2018. március 11., vasárnap 18 óra
  Budapest, Dürer Kert
  Orphaned Land, Lunarsea, Subterranean Masquerade, Dirt Shirt koncertek
  Belépő: early bird jegyek 1900 Ft, normál elővételes jegyek 2900 Ft
  Jegyek kaphatók a Ticketportal hálózatában, a CD Pince, Headbanger üzletekben, valamint a Dürer Kertben, a www.concerto.hu és a www.tixa.hu weboldalakon.
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Dürer Kert - Budapest

 kapcsolódó szervező: 

Concerto Music

 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Válogatott zenei emlékek a Pink Floyd életművéből
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 darkest hour    hellfreaks    cseh tamás    buried in verona    kéknyúl hammond band    keith richard    run for power    crusted    long play 33 1/3    mortician    dóm tér    alice in chains    ocho macho    chimaira    fuck your pride    datarock    nemes nagy ágnes    bullet for my valentine    kampec dolores    kick/ass    tirpunk    lacuna coil    bergendy    wien    bullet for my valentine  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!