hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
beszámoló [buli]  2018. január 26. péntek   09:51
nincsen hozzászólás

szerző: Monyó
Accept, Night Demon
2018. január 21, Barba Negra klub

  2018. január 21-én ismét bekapcsolták az időgépet a Barba Negrában. Az 1971-ben alapított, tehát barátok között is 47 éve működő, 5 tagú, német metál banda: az Accept adott közel 2 órás koncertet.
  
  A csapatnak érthetően nagy múltja van. Alapító tagjai közül, Wolf Hoffmann gitáros a mai napig tépi a húrokat a zenekarban. A banda fénykorát a 80-as években, a metál hőskorában élte, amikor olyan nevekkel turnéztak együtt Amerikában, mint a Kiss és az Iron Maiden. Legendás első énekesük Udo Dirkschneider, akit 1987-ben elküldtek a zenekarból. Érdekesség, hogy U.D.O. nevű zenekarával, néhány hónappal ezelőtt, ugyanezen a színpadon, régi Accept dalokkal koncertezett. Volt szerencsém jelen lenni.
  A nagy klasszikus, Metal Heart, ami Für Elise betétet tartalmaz, és nagy közönség kedvenc, mind a két koncerten elhangzott. Az Accept rajongó közönség, szívesen lép kapcsolatba a bandával minden formációjában. Rengetegen csápoltak ismét, és spontán is többször eldúdolták a Für Elise-t „oooo” hanggal. Hoffmann és Udo is imádta. Hasonló érdekesség, hogy a csapat ex-gitárosa, Herman Frank - aki háromszor lépett ki a zenekarból, állítólag 2014-ben végleg – szintén tavaly járt nálunk új bandájával.
  
  Az estét a Night Demon nyitotta meg. A kaliforniai előzenekar nagy sikert aratott, a közönség már fél 9-kor tömörült a küzdőtéren. A színpad átrendezése után, poszt apokaliptikus díszletek közé megérkezett a Rise of Chaos World tour budapesti állomásaként az öttagú csapat. Christopher Williams ült a dobok mögé, aki külön magasítást is kapott a hátsó részben, ezért jól látható volt, ami nekem külön tetszett. Nem azért, mert félmeztelenül dobolt egy idő után, hanem mert nem volt elszeparálva.
  Uwe Lulis hosszú lobonccal, és gitárral érkezett. Igazából a bandában csak Hoffmann nem hozza a klasszikus metál frizura divatot, mivel teljesen kopasz. A basszeros Peter Baltes is tudott mit rázni bólogatás közben. Mark Tornillo énekes kecskeszakállal és baseball sapkában érkezett. Fellépése erőt sugárzott és dinamikus volt. Nem mondtam volna az előadása alapján, hogy hamarosan 64 éves lesz. Jobban meggondolva, a testalkata alapján sem.
  
  Az erő, a lelkesedés, és a jókedv kitartott egész estére. A dalok között voltak a turnéval azonos nevű új albumról is friss számok, amiket feltűnően sokan énekeltek. A közönség vegyes volt, de zömében azokból állt, akik már a 80-as években is csápoltak ezekre a dalokra. A banda lelkesedése hamar átragadt mindenkire. Ugrálás, tánc, éneklés, villázás, léggitár és bólogatás minden mennyiségben fellelhető volt, és nem csak az első sorokban.
  A Barba színpadán Hoffmannak volt lehetősége a szólóinál előre a jönni, és ezt rendszeresen meg is tette. Grimaszairól, átéléseiről igen jó fotók készültek. A közönségből két nevet hallottam ki, akikhez hasonlították őket. Az Iron Maiden, és az AC/DC, utóbbihoz Tornillo énekhangja miatt. Az tény, hogy minden dalban volt hangsúlyos a gitárszóló, amit a bandavezér nagyon élvezett. Más stílusnál meglepő lenne, de itt teljesen elfogadott módon, sokszor az énekesnek kellett háttérbe vonulnia, amíg Hoffmann a közönséget hergelte.
  
  Szuflájuk nem fogyott ki a koncert végére sem. A ráadásban még raktak rá egy lapáttal. Jó volt látni, hogy ennyi év után is szeretnek zenélni, jó karban vannak, és leszálkásított karokkal csápolnak vissza a közönségnek. A másik különleges élményem az volt, hogy végre a férfi mosdó előtt állt a sor. A hölgyek kevésbé rajonganak a metálért. Aki mégis elmerészkedett, alaposan szemügyre vették a banda pólós, bakancsos, láncokat viselő, kissé sörszagú, de szívemhez mégis közel álló srácok.


Kulcsszavak:
  accept     night demon 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó cikkek: 

Accept, The Iron Maidens

Accept + The Iron Maidens a Barba Negra Red Stage-en

Wolf Hoffmann: ´nincs terv a klasszikus Accept albumok 40 éves megünneplésére´

U.D.O.: miért játszanak még mindig Accept nótákat, az ígéretek ellenére?

Így játssza Udo Dirkschneider az Accept klasszikusokat

 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
Delain, Illumishade
Beast In Black, Gloryhammer
Az indie rock királyai, a The Sherlocks és a DOTE a Dürer kertben
Fear Factory, Butcher Babies, Ignea, Ghost Of Atlantis
Black Veil Brides az Arénában
 kapcsolódó fotók: 

ACCEPT - 2018. január 21. BARBA NEGRA - THE RISE OF CHAOS TOUR

ACCEPT - 2018.július 25-28. FEZEN

NIGHT DEMON - 2018. január 21. BARBA NEGRA - THE RISE OF CHAOS TOUR
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 hrutka róbert    mötley crüe    boston manor    m. night shyamalan    david byrne    skyclad     sam worthington    fergie    gyöngyössy bence    újságíró    power trip    blood    lúdbőr    james lomenzo    atticus    napra     anne hathaway    octahed    strike anywhere    emmure    amoral    hst stúdió    profane omen    helstar    shadowside  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!