hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2018. január 5. péntek   08:14
nincsen hozzászólás

szerző: ma
Rhapsody: 20. jubileumi koncert
2018. március 8. Barba Negra klub



  Fabio Lione, Luca Turilli, Dominique Leurquin, Patrice Guers és Alex Holzwarth örömmel jelentették be nemrég a hírt: közös zenekaruk, a Rhapsody ismét összeáll egy búcsúturné erejéig. A különleges, és vissza nem térő koncertsorozatnak egy hazai állomás is a része: Budapesten március 8-án, a Barba Negra Music Clubban láthatjuk a Rhapsody-t.
  
  Az olasz együttes a szimfonikus power metal egyik műfajteremtő képviselője, amely a bejelentés apropójául első stúdióalbumuk, a Legendary Tales megjelenésének 20. évfordulóját választotta. A 2018-as turnén a zenekar teljes egészében eljátssza a Symphony Of Enchanted Lands című lemezt, és más Rhapsody klasszikusok is elhangzanak majd. A zenészek különleges, érzelmes és vissza nem térő estét ígérnek minden rajongónak.
  
  Az 1997-es Legendary Tales megjelenése óta a Rhapsody világszerte elismert zenekarrá vált, köszönhetően egyedi, nagyívű és szimfonikus zenekarokat idéző hangzásvilágának. Eredetileg a Hollywood metal műfaji megjelöléssel jellemezték magukat, utalva a mozifilmekre jellemző témaválasztásra és a filmekhez hasonló, nagy hatású zenei megoldásokra. Második, hamar klasszissá érő lemezük, Symphony Of Enchanted Lands a szimfonikus power metal legismertebb képviselői közé repítette őket. Legfontosabb zenei hatásaik között megtaláljuk többek között Vivaldit, Bachot, Beethovent és Paganinit is – a The Wizard’s Last Rhymes című dalt például Antonín Dvorák Új világ szimfóniája ihlette.
  
  A zenészek teljesítményének és különleges zenei megoldásaiknak köszönhetően a Rhapsody kiemelkedett a heavy metal színtérről, és varázslatos hangulatú koncertjeikkel szerte a világon elkötelezett rajongótáboruk alakult ki; számos fiatal zenekart is megihlettek, saját kis világot alakítva ki maguk körül. Ebbe a világba léphetünk be most ismét, és egyben utoljára a búcsúturné koncertjein.
  
  Luca Turilli így nyilatkozott a közelgő turnéról: ´Igazán izgatottan készülök arra, hogy részese leszek ennek a különleges eseménysornak, együtt Fabióval és a többi barátommal. A tény, hogy élőben még sosem játszott számokat adhatunk mjad elő, mint a Wings Of Destiny, a Beyond The Gates Of Infinity és a The Dark Tower Of Abyss, igazán különlegessé teszi majd ezt a 20 éves évfordulót, és egyben jó alkalom lesz egy utolsó találkozásra is.
  Ez a búcsúturné azt is jelképezi a számomra, hogy lezárom zenei pályafutásom egy fontos szakaszát, hiszen a jövőben teljes egészében saját együttesemre, a Luca Turilli´s Rhapsody-ra koncentrálok majd. Addig is azonban készülünk a közös koncertekre, ne hagyjátok ki ti sem ezt a lehetőséget, nézzetek meg minket Fabióval és Alex-szel közösen a színpadon még egyszer utoljára, legyetek részesei ennek az élménynek!´

  
  Fabio Lione a következőket fűzte hozzá: ´Varázslat… ez volt az, amit mindig is kerestem a zenében.. és amikor arra gondolok, hogy Lucával, Holzyval, Dominique-kel és Patrice-szal közösen ünnepelhetem ezt az évfordulót… nos, azt gondolom, hogy ez igazán varázslatos lesz!
  Megemlékezünk majd nagyszerű barátunkról, Christopher Lee-ről, a közös történetekről, az újra előkerülő érzésekről. Annyi év és történés után most úgy érzem, hogy eljött az ideje, hogy lezárjuk ezt a fejezetet, méghozzá a legjobb módon: együtt a régi barátokkal, megosztva a varázst mindenkivel. Ezt a 20 évet együtt ünnepeljük mindannyiótokkal, kedves rajongóink, egy felejthetetlen és dicsőséges utolsó buli keretében. Gyertek el, és legyetek részesei!´

  
  A budapesti koncertre március 8-án kerül sor a Barba Negra Music Clubban, a két főhős videós meghívóját itt nézhetjük meg.
  
  Az este során két további zenekar is színpadra lép: a Battle Beast egykori gitárosa, Anton Kabanen Beast In Black nevű új zenekarával, és Berserker című friss lemezével érkezik, méghozzá Molnár Máté Wisdom gitárossal és Kasperi Heikkinnen egykori U.D.O. gitárossal a soraiban, előttük pedig egy bukaresti dallamos metal zenekar, a Scarlet Aura mutatkozik be, Aura Danciulescu énekesnővel az élen.
  
  a Concerto Music bemutatja: RHAPSODY 20th Anniversary Farewell Tour
  2018. március 8., csütörtök 19 óra
  Budapest, Barba Negra Music Club
  Rhapsody, Beast In Black, Scarlet Aura koncertek
  Belépő: február 28-ig 5900, március 1-től és a helyszínen 6900 Ft.
  Jegyek kaphatók a CD Pince, Headbanger üzletekben, a Barba Negra pénztárában, valamint a www.concerto.hu, a http://tixa.hu és a http://barbangera.hu weboldalakon.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Barba Negra Music

 kapcsolódó szervező: 

Concerto Music

 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Válogatott zenei emlékek a Pink Floyd életművéből
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 taking dawn    wolf shaped clouds    rio    guy ritchie    spectral voice    thyrfing    zoolander 2    heaven street seven    dead men tell no tales    alkonost    after rain    soundmirror    leecher    truth and its burden    snow patrol    sum 41    samiam    liberal youth    ned evett    omnivium    church of misery    riseoffate    the specials    nanny mcphee    natalie portman  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!