hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2018. január 2. kedd   11:32
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Kreator, Vader, Dagoba a Barba Negra klubban
2018. január 26, Barba Negra klub



  A thrash metal műfaj európai királyának ma már kétségbevonhatatlanul a Kreator-t kell tartanunk. Rajtuk kívül a másik két német ´thrash nagyság´, a Destruction és a Sodom is jelen volt a stílus európai alapjainak letételénél, de ma már egyértelmű, hogy közülük a Kreator tudott a legmagasabbra törni.
  Mille Petrozzáék újabb és újabb albumjaikkal bizonyítják, hogy nyoma sincs náluk elkényelmesedésnek, önismétlésnek, kreativitás hiányának. A friss kiadványok is annyira erőtől duzzadóak és még mindig képesek elsőligás, kiválóan megszerkesztett dalokat írni, amelyek a maguk műfaján belül bátran nevezhetők slágereknek. Ennyire egységes színvonalat képviselni nem volt képes egyik veterán pályatársuk sem.
  
  Persze a Kreator-nél sem mindig volt egyértelmű a siker receptje. A ´80-as évekbeli albumainak köszönhetően (Endless Pain, Pleasure To Kill, Terrible Certainty, Extreme Aggression) már nevet szereztek a színtéren, különösen az intenzív, agresszív zenéjük, és erőtől duzzadó koncertteljesítményük kapcsán. Aztán a ´90-es évek derekán elindult náluk egy erőteljes dallamosodási folyamat, a banda vezéregyénisége, Mille Petrozza nem nagyon találta a helyét, megpróbált új utakon járni, új fejezeteket nyitni a Kreator történetében. A régi rajongókat megosztotta ez az időszak, a legtöbben nem igazán tudták megérteni és elfogadni ezt az új stílust, pont a Kreator-től. Ennek az lett az eredménye, hogy a banda pozíciója és léte is veszélybe került, senki nem tudta, hogy lesz tovább.
  
  Aztán 2001-ben újra hallatott magáról a banda, Mille Petrozzaék újra összekapták magukat, és Violent Revolution című albumukkal megmutatták, hogy tudnak még vérbeli thrash-t játszani. Ezt a lemezt azonban már nem a korai, teperős germán vonal jellemezte, hanem egyre markánsabban jelentkeztek a dallamosabb göteborgi vonások. Ez a későbbi albumokon még nyilvánvalóbbá vált.
  A 2005-ös Enemy Of God lemez a 2000-es évek egyik legnagyobb thrash mesterműve lett, a rákövetkező Hordes Of Chaos és Phantom Antichrist pedig még tovább haladtak a göteborgias dallamosodásban. Ezt az iskolát képviseli a legutolsó Gods Of Violence című korongjuk is, ahol ismét sikerült egy egységes színvonalú, agresszív, gyors, de mégis számos dúdolható dallamot tartalmazó dalcsokrot összehozniuk.
  
  A Kreator tehát erősebb, mint valaha, a Gods Of Violence január 26-i lemezbemutatójára pedig két másik fajsúlyos turnétárssal érkeznek. A lengyel Vader a death metal egyik megkerülhetetlen formációjává vált, bár az ő zenéjükben a kezdetek óta jelen vannak thrash metalos elemek is. A csapatnak 2016-ban jelent meg a legutolsó lemeze, The Empire címmel, de életművük a ´90-es évek legelejéig visszanyúlik, koncertjeiken egyaránt szemezgetnek újabb és régi nótáikból is. A Dagoba pedig Franciaországot képviseli, ők a tavaly megjelent Black Nova lemezüket ismertetik meg a közönséggel, a korábbi hat mellett.
  Jegyek 6999 Ft-os árban kaphatók elővételben, a koncert napján pedig 7999 Ft-ért.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Barba Negra Music

 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Válogatott zenei emlékek a Pink Floyd életművéből
Republic 35
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 maurics andrás    from afar    martin scorsese    morcheeba    nouvelle vague    brutally deceased     hayley williams    ite missa est    troldhaugen    rezet    tűzvihar    álomháború    spread eagle    santa cruz    vágtató csodaszarvas    kiss of the dolls    vanderbuyst    artas    scott ian    ill nino    asian dub foundation    bouncing souls    mardi gras    lakatos róbert    black dahlia murder  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!