hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2017. december 15. péntek   04:20
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
II. Sea of Sorrow Fesztivál


  Május közepén debütált a Sea of Sorrow Fesztivál. A hagyományteremtő klubfesztiválon akkor a magyar színtér öt jelentős underground zenekara lépett fel, és a folytatásra sem kell sokáig várni: december 28-án, csütörtökön következik a második felvonás, ezúttal a Dürer Kert középső termében, a Room 041-ben. A főzenekar ismét az Arkhē lesz, de második alkalommal is sokszínű program várja a közönséget: fellép a nemrég negyedik lemezével jelentkezett Agregator, az épp friss albumán dolgozó Dharma, közelmúltban alaposan megváltozott zenei világú Svoid, valamint a magyar underground egyik legformabontóbb produkciója, az Ueum.
  
  Az experimentális, eklektikus zenét jásztó Arkhē egyedi látványvilágú vetítésekkel kísért élő fellépései mindig eseményszámba mennek, már csak azért is, mert a zenekar, amely eredetileg a Sear Bliss frontembereként is ismert Nagy András szólóprojektjeként indult, nem koncertezik túl gyakran. Az Arkhé néhány napja nyilvánosan meghallgatóvá tette Λ című debütáló albumát, így aki még nem hallotta volna a tavaly megjelent lemez dalait, most pótolhatja a lemaradást, hogy a koncerten már ismerősként köszönjenek vissza a metálos, indusztriális, elektronikus stílusjegyeket vegyítő dalok. A zenekar a tervek szerint tavasszal kezdi majd az új számok írását.
  
  Az elektro / indusztriál hatásokkal kevert metált játszó Dharma idén már tizedik éve létezik. Jelenlegi felállásuk első albuma 2012-ben jelent meg Dharmageddon címmel, majd 2015-ben egy EP-t adtak ki, a tíz dalt tartalmazó új lemez pedig 2018 februárjában érkezik a Hammer Records gondozásában, a HammerWorld mellékleteként. A koncerten erről az anyagról is eljátszanak már néhány dalt, úgyhogy aki szeretne újdonságot hallani a zenekartól, semmiképp ne hagyja ki őket!
  
  A kimerült bányák és bezárt gyárak árnyékában született komor, dallamos death metalt játszó Agregator szintén régi motoros a magyar metáléletben. Október közepén jelent meg negyedik nagylemezük, mely a „Semmiből - a semmin át” címet kapta. A friss dalok az északi death metal dallamosan súlyos vonalát képviselik a szokásos Agregator-hangulatban, a lemez vastag és modern hangzása Köteles Leander munkáját dicséri. A zenekar a Dalriada vendégeként januártól országos turnéra indul, így tavaszig most játsszák majd utoljára Budapesten önpusztító dekadenciától fűtött dalaikat. Ahogy ők mondják, gyere, hogy lásd mi az, amit nem ad meg a fény!
  
  Az Ueum egy viszonylag új formáció, decemberben lesz két éve, hogy harsonán játszó Kiss András és az elektronikáért felelős Szilágyi Rudolf megalapították a duót. Hangzásviláguk meglehetősen radikális, egyaránt merítenek az ambient, a noise, a doom, és az experimental világából. Koncertjeiken soha nem játszanak semmit kétszer ugyanúgy, hiszen zenéjük egyik legfontosabb eleme az improvizáció. Lemezeik próbatermi jammelésekből születnek, utólagos szerkesztéssel, ezekbe a zenekar Soundcloud-oldalán bele is lehet hallgatni. Az Ueum kuriózumnak tekinthető a magyar színtéren, koncertjük mindenkinek ajánlott, akik nem riadnak vissza a gátlástalan kísérletezéstől.
  
  A miskolci Svoid koncertje sokaknak meglepetést okozhat majd, zenéjük ugyanis komoly változásokon esett át a közelmúltban: elhagyták az extrém éneket, a black metalos zenei megoldásokat, régi dalaikat is ebben az új formában játsszák már élőben. Nem előzmény nélküli ez náluk, hiszen korábban is előálltak formabontó feldolgozásokkal, mint egy Watain-dal post-punk átirata, vagy az Editors-feldolgozás, de mostanra tudatos lépéssé összpontosult, hogy kicsavarták sarkaiból zenéjüket, és mondhatni post punk zenekarrá váltak. A Storming Voices of Inner Devotion lemez dalai már előkészítették azt, hogy saját megfogalmazásuk szerint kapcsolatot tudjanak teremteni a black metal eredeti forrása, és az attól még régebbi zenei világok között. December 28-án a koncert látogatói is megtudhatják, mit értenek ez alatt!
  
  A II. Sea of Sorrow fesztiválon az Arkhē, a Dharma és az Ueum mellett még két zenekar lép majd fel, hamarosan az ő nevük is kiderül. A rendezvény kedvező jegyárakkal várja a látogatókat, tehát ha valaki egyedi hangzásvilágú underground zenékre vágyik karácsony és szilveszter között, annak december 28-án mindenképpen ott a helye Dürerben!
  
  II. Sea of Sorrow Fesztivál
  2017. december 28., csütörtök
  Budapest, Dürer Kert, Room 041 – 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.
  Kapunyitás: 19:30
  Jegyárak:
  Elővételben: 1500,-Ft, a helyszínen: 1800,-Ft
  
  Elővételes jegyek a Tixánál



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Válogatott zenei emlékek a Pink Floyd életművéből
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 edda    csík    silver church    mad sin    el pollo loco    stereotone    pankkk    beyond    tintás barnes    mezumm    jon favreau    balatoni boli    igor    turmion kätilöt    harvester    dörner györgy    special providence    dropout kings    jeordie white    suhanj! alapítvány    mighty boosh    jack black    therion     ivan &the parazol    forgotten tales  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!