hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2004. június 24. csütörtök   13:50
nincsen hozzászólás

szerző: kishell
Világsztárok a VOLT Fesztiválon
2004 július 8-9-10, Sopron, Lővér kemping

  VOLT Fesztivál

  A Hűség Városában, Sopronban július 8-10-ig tizenkettedik alkalommal rendezik meg a VOLT Fesztivált. A város és a Lővérek szépségei mellett egy helybeli sör és a soproni kékfrankos is a környék meglátogatása mellett érvel. A gyönyörű helyszínre látogató turisták számát előreláthatólag jelentősen megnövelő esemény idén az eddigieknél is többet kínál, a szervezők igazán kitettek magukért: előbuli a Margitszigeten június 24-én, VOLT CD a fellépők dalaival, rengeteg meghívott zenekar és előadóművész, és még sorolhatnám. Annyit előzetesben, hogy a nagyobb testvérprodukció (Sziget 2004) minden előnyét igyekeznek átültetni egy jobban átlátható, családiasabb hangulatú, ám korántsem gyengébbnek nevezhető rendezvénysorozatba.
  
  Általánosságban elmondható, hogy a magyar zenei fesztiválok nem csak rendkívül erős külföldi és hazai mezőnyt vonultatnak fel, hanem kulturális téren is igyekeznek kitenni magukért. Igazán színes programok várják az idelátogatókat: rengeteg játék, filmvetítések tudományos kategóriában a Spektrum Zónában, a legújabb magyar filmek közül neves művészeink ajánlásával, eddig még be nem mutatott darabok a Magyar Televízió Kertmoziban, előadások, VOLT Rádió, teaház jazz zenével és chill-out programokkal, gasztronómiai különlegességek, zongoravirtuózok a Filmmúzeum teraszon. A sportolási lehetőség is adott, űzhetünk bármit versenyszerűen, de természetesen hobby szinten is, a lényeg a jó társaság, rengeteg csoportos megmérettetési lehetőség közül választhatunk. Megismerkedhetünk ma Magyarországon (is) tevékenykedő alapítványokkal, ökomenikus programokon vehetünk részt, segély jellegű szolgáltatásokat vehetünk igénybe, ha valaki csak annyit szeretne, hogy meghallgassák, beszélgessenek vele, itt biztosan alkalma lesz ilyen igényű vágyait is kielégíteni.
  
  Nézzük a fellépőket! A több színpadon párhuzamosan zajló koncerteknek köszönhetően mindenki kiválaszthatja a neki leginkább megfelelő fellépőket. A hazai sztárok közül elmaradhatatlan Tankcsapda, Kispál és a Borz, Anima Sound System sikerhármas mellett szinte minden stílus képviselteti magát. A rockzene rajongóinak jó hír, hogy immár külön színpadot kaptak, ám nem kell megijedni, ez nem jelenti azt, hogy kizárólag ott hódolhatnak kedvenc zenéjüknek, a többi színhely is kínál nekik csemegéket. Ismert könnyűzenei sztárok közül Dopeman, Ganxsta Zolee, Sub Bass Monster és az Animal Cannibals erőteljes nyitása mellett olyan előadókkal is találkozhatunk, mint az új albummal előállt Heaven Street Seven, az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Hiperkarma és Supernem, az Andante megjelenése óta minden eddiginél nagyobb népszerűségnek örvendő Ákos, a punk zenét képviselő Alvin és a mókusok. Sikeres zenekarjaink ajánlására olyan viszonylag frissen indult csapatokkal is találkozhatunk, mint a Cabare, a Szeg, a Beat Dis és Varga Livius nevével fémjelzett A kutya vacsorája. A Quimby zenekar tagjai közül érdemes még Szilárd előadását megemlíteni, de nem szabad megfeledkeznünk olyan alternatív fellépőkről sem, mint az egymást követő Másfél, Sziámi, Korai Öröm team vagy az Amorf Ördögök és az Emil Rulez! Hajós Andrással. Lesznek nagy visszatérők is, mint az R-Go és az Exotic, unplugged koncertek, elektronikusabb csodák, metalistenek, mint a Moby Dick, a keményebb rockot képviselő csapatok, emlékzenekarok, olyan örök kedvencek, mint a Bikini vagy a Beatrice, és még sokan mások. Külön színpadon mutatkoznak be a környékbeli együttesek, akik szintén nem elhanyagolható színfoltot jelentenek a palettán.
  
  A külföldi előadók is végeláthatatlan sort alkotnak, ízelítőnek legyen elég annyi, hogy olyan sztárok fognak fellépni, mint a német N.O.H.A., a Switch, a Dark Globe, az E-Z Rollers, a The Frank Popp Ensemble, a drum and bass nagymesterei , LTJ Bukem és Konrad, Krust és Claude Young, Eliades Ochoa és a Cuban Grammys produkció világhírű sztárjai, míg déli szomszédainkat a Boban Markovic zenekara képviseli, akiket a magyar közönség a Macskajaj filmzenéjén keresztül ismert meg igazán. A legjobb hazai és külföldi Dj-k gondoskodnak a hajnalig tartó zenéről, olyan nagyágyúkkal az élen, mint a Chi zenéjéről híres Dj Naga és Dj Palotai, karaoke partik hangszakadásig és minden, ami szem szájnak ingere.
  
  Ilyen kínálat láttán csak egyet tudok javasolni: mindenki csomagoljon, és készítse a sátrát! Könnyen megközelíthető színhely, korrekt jegyárak, remek programok, jó társaság, mi kell még? A nyárnak ezt a néhány napját mindenképpen érdemes Sopron mellett tölteni, ott találkozunk!

  Cuban Grammys

  Eliades Ochoa, és a kubai Grammyzápor Sopronban
  
  Cuban Grammys címmel egy olyan produkciót lát vendégül július 9-én a soproni VOLT Fesztivál, amely három Grammy-díjas - valamint egy Grammy-díjra jelölt - muzsikus köré épül. Közülük alighanem a gitáros Eliades Ochoa (1998) a legismertebb Magyarországon, köszönhetően elsősorban a Buena Vista Social Clubban betöltött pótolhatatlan szerepének. Eliades Ochoa mellett a !Cubanismo! tagjaként a kongás Tata Güines (2001) is megfordult már nálunk. Az ütős Changuito neve talán kevesebbet mond, ugyan a közelmúltban ő két Grammyt zsebelt be (2001, 2002), s bár Haila Maria Mompié csak a jelölésig vitte (2001), cseppet sem tűnik hiteltelennek a rátapadt Kuba új hangja szlogen. Ami pedig a kíséretüket illeti, az tizennégy olyan zenészből áll, akik - együtt vagy kisebb formációkra osztva - alkalmasak a különféle latin stílusok bemutatására.
  
  A cowboykalapos Ochoa például a santiagoi, rusztikus guajira dalok mestere - tőle majd egy septet élén hallhatjuk a legendás El Carraterót. Changuito és Güines dobjai Afrikába repítenek, a rumba nyomában, de Changuito azt sem fogja elhallgatni, hogy mire képes egy latin dzsesszkvartettel. Ha pedig tánczene kell, akkor Hailára bízhatjuk magunkat, minden további nélkül.
  Egy olyan koncert előtt állunk hát, amely a legnagyobbak vezetésével kalauzol végig a kubai zene stílusain - és sikerén. Egy olyan koncert előtt, amely ugyanakkor akár egyetlen szóval is könnyen leírható
  Karnevál.
  
  Wim Wenders, Buena Vista Social Club című filmjével, és a vele egyidejűleg kiadott zenei anyaggal egy csapásra világhírűvé váltak azok a kubai zenészek, akik hazájukban már húsz-harminc éve töretlen népszerűségnek örvendtek. Közéjük tartozik Eliades Ochoa is, aki gitárjátékáért rajonganak milliók.
  
  Eliades Ochoa 1946-ban született Santiago de Cubában, abban a városban, amely a tradicionális kubai zene egyik központjának számít. A szerény anyagi körülmények között felcseperedő fiúcskáról nem tudni, pontosan mikor fogott először gitárt a kezében, annyi viszont biztos, hogy tizenegy évesen már beállt utcai zenésznek. Saját bevallása szerint akkoriban csak úgy zenélgetett a santiago de cuba-i utcasarkokon, tereken, s külön megtiszteltetésnek vette, ha némi kis aprópénz is hullott a földre letett kalapba
  1978- ban felkérték a legendás, a kubai son műfaj legautentikusabb előadójának számító Cuarteto Patria nevű zenekar vezetésére. Eliades Ochoa, aki akkorra már Kuba-szerte nevezetes volt egyedi, a tradicionális hangzást az újfajta trés-stílussal ötvöző gitárjátékáról, valamint elmaradhatatlan, fekete kalapjáról, amely a kubai vidéki emberek öltözetének jellemző darabja volt, boldogan vállalta a felkérést. Eliades Ochoa azóta vezéregyénisége az immár világhírű Cuarteto Patriának, de emellett rendszeres közreműködője különböző produkcióknak, és sokszor szerepel zenészkollégái nagylemezein is.
  
  Eliades Ochoa számára új lehetőségeket nyitott a Buena Vista-film és nagylemez. Miután teltházas koncertek során zenéjével meghódította az észak- amerikai és az európai közönséget, 1999-ben megjelent albuma, a Sublime Ilusión a rég megérdemelt Grammy-díjat is meghozta számára a legjobb tradicionális latin zene kategóriában. Bizton állíthatjuk, hogy az Eliades Ochoa név immáron egyet jelent a kubai son, és a santiago de cuba-i tradicionális zene fogalmával.
  
  A VOLT Fesztiválra meghívott Cuban Grammys nevű produkció a kubai zenészek együttműködésének gyümölcseként jött létre. A több mint 22 tagú zenészcsapatból kiemelkednek a Grammy-díjasok: a latin percussion-művész, Changuito, a kongás Tata Guines, a Kuba új női hangjának nevezett Haila Maria Mompie, valamint az immár élő zenetörténetnek számító gitáros, Eliades Ochoa. Nem kell különleges érzék ahhoz, hogy belássuk, felejthetetlen zenei élményben lehet részünk, ha meghallgatjuk ezeket a zenészeket, akik - higgyük el bátran - mindent tudnak a vérpezsdítő latin muzsikáról.

  Frank Popp Ensemble

  Európa legvidámabb csapata, a B 52s méltó követője, a Frank Popp Ensemble bizony erősen rányomja bélyegét a VOLT szombati napjára! A banda élőben csap a húrok közé a Soproni Ászok Nagyszínpadon, a grafikus-designer-zenész frontember pedig dj-ként is táncoltatja népes táborát éjszaka a VOLT Rádió színpad környékén! (letölthető dalok és videóklip a csapat honlapján)
  
  Frank Popp és csapata akkor vált ismertté a hazai buliközönség számára, amikor az egykori EstFM rádió beválogatta az utóbbi idők legkultikusabb dalait jegyző Klasszikusok című CD-jére. A Hip Teens (no wear blue jeans) igazi partihimnusz, olyannyira vidám életérzést sugároz, amilyenre csak egy háromnapos nyári fesztivál képes! Az teljes Frank Popp album leginkább a B 52s világát idézi: jó hangú csaj, jó hangulatú csapat, igazi fesztiválcsemege. Az Angliában és Németországban népszerű Popp-banda az idei nyáron tervezi magáévá tenni a teljes kontinenst. És erre minden esélyük adott!
  
  A névadó frontember, bizonyos Frank Popp, a zenekari tevékenység mellett lemezlovas, a neves Unique DJ-Team tagja, és grafikus-designer. Fanatikusan gyűjti a 60-as évek kultikus csecsebecséit, posztereit, szórólapjait és persze a bakeliteket. Innen ered egyedi zenei világa, melyet hívhatunk akár Sixties-Soul-nak, RareGroove-nak (ritkagroove) vagy Freakbeats-nek (kiakasztóütemek), mindegy. A lényeg, hogy ezt az alapot egzotikus hangmintákkal keveri minden héten élőben, a Thunderbirds estek keretében Düsseldorfban, a Unique Clubban, ahol őrületes beatek veszik le a tomboló hallgatóságot a lábáról.
  
  Apropó grafika: Frank Popp albumaihoz, posztereihez, honlapjához hihetetlen kedves képi világ kapcsolódik. Olyan profin kitalált minden, hogy közben érezhető: a művész maga bíbelődik az arculat teljes kialakításával. Ő találta ki saját magát.
  
  Nem árt tudni: a VOLT házigazdái Frank Popp-ot kérték fel, hogy a Fesztivál reklámjaihoz az idei évben zenei alapot biztosítson, és A DAL a júniusi WAN2 és a Freee magazinok mellékleteként megjelenő VOLT CD-n is hallható lesz.
  
  Frank Popp jókedve erősen rányomja majd bélyegét az idei VOLT Fesztiválra, hiszen amellett, hogy szombaton koraeste ők táncoltatják meg a Soproni Ászok Nagyszínpad közönségét, a frontember éjszaka a VOLT Rádió dj-pultja mögött pakolja kedvenc bakelitjeit!
  
  Nézd meg és hallgass bele
  http://www.frankpoppensemble.de
  http://www.frankpoppensemble.com/

  N.O.H.A.

  A VOLT középső napján, pénteken este a Soproni Ászok Nagyszínpadon látjuk vendégül a német N.O.H.A. legénységét. A N.O.H.A. a VOLT szervezői számára szerelem volt első hallásra. Olyannyira, hogy a WAN2 és a Freee Magazin júniusi számának mellékleteként megjelenő VOLT CD-re 2 dal is felkerült tőlük: a Kusturica-filmek zenei világát idéző Balkan Hot-Step, és a varázslatos, a Morcheeba és a Kosheen hangulatára hajazó Do You Know.
  Hallgass bele és szeress bele te is! Találkozunk a Nagyszínpad előtt!
  
  A Noise Of Human Art és a No Slack albumok után a Next Plateau a N.O.H.A. legújabb, sorban a 3. lemeze, mely 7 év tapasztalatainak összegződése.
  A Next Plateau c. album 2003-ban, a Unique Records gondozásában jelent meg. A hangzásuk még experimentálisabb és aktuálisabb, mint valaha, magába olvasztva a breakbeat, electric jazz, pop és 100% club groove lüktető elemeit.
  
  A N.O.H.A. nemzetközi egyveleg, igazi kozmopolita csapat: Sam Leigh-Brown Angliából, Manchesterből származik. Erőteljes vokáljai, finom, erotikus tónusokkal fűszerezve egyedülálló mélységgel és atmoszférával telítik a Next Plateau-t. A hangja tökéletes kontrasztot alkot a new york-i rapper, Chevy energikus, karizmatikus MC előadásával. A prágai születésű szaxofonos, Philip Noha elméjében született meg a nemzetközi csapat ötlete, ő a banda kreativitásának bázisa.
  
  A live fellépések során a német Denis Cosmar (billentyűs), Volker Kamp (nagybőgős) és Tobias Belker (dobos) teszik teljessé a live-band élményt. Élőben a N.O.H.A. mindig olyan csapatként áll ki, mint akik igazán tudják, hogyan kell összetett hangzásvilágukat a színpadon tolmácsolni, elmozdítva és újraalkotva a klubszcéna és az élő fellépések között húzódó határvonalakat. A N.O.H.A. számos rendezvényen bizonyította már, hogy élő előadásaival képes tartani a dinamikus DJ szettek iramát, akár olyan előadók mellett is, mint Armand van Helden, Goldie, J Majik, Malachi (Herbalizer) és Andy Smith (Portishead).
  
  A N.O.H.A. már az 1997-es debütáló albumával megalapozta előfutár szerepét az európai zenei szcénában, egyesítve a klasszikus zeneszerzést a klubhangzással. Eladott albumaik száma, a rengeteg előkelő helyezés különböző toplistákon, valamint a megszámolhatatlan klub- és fesztiválfellépéseik mind azt mutatják, hogy a N.O.H.A. rendkívül sikeres a stúdió munkában és a színpadon egyaránt. A VOLT szervezői egy német fesztiválon futottak össze a N.O.H.Á.-val. Őket meggyőzte arról, hogy nagyszínpadon a helyük. Egyet fogsz érteni velük, az tuti
  
  Hallgasd meg, nézz bele:
  
  www.planet-noha.com, www.unique-rec.com

  E-Z Rollers

  Az E-Z Rollers sem ma kezdte az ipart. Talán 1996-ban volt a legváltozatosabb a drum and bass, rengeteg újító ötlettel és sokat ígérő próbálkozással. Számos mai alstílus az akkori érában gyökerezik. Az E-Z Rollers is ebben az évben jelentette meg első albumát, de oszlopos tagjaik előtte is termékenyek voltak. Ott voltak már az angliai elektronikus zene hajnalán és amellett, hogy a hiphop, rare groove megszállottak voltak LTJ Bukem hatására kezdtek el zenét komponálni. A 90-es évek hajnalán már jungle és UK hardcore darabok megírásával szerves részeivé váltak a drum and bass történelemnek. Majd Jay Hurren és Alex Banks a korszak meghatározó labeljénél, a lágyabb, jazzesebb hangzást követő Moving Shadow-nél ismerkedtek meg és a hozzájuk csatlakozó énekes Kelly Richatds-szal kiegészülve úgy döntöttek együtt folytatják ténykedésüket E-Z Rollers néven.
  
  A rare groove elkötelezettségük ott csúcsosodott ki, hogy finom jazz és funk szöveteket varázsoltak a gyors, feszes tempójú drum and bass-hez. Így a darabok a klubokban is jól működtek, mégis zeneiségükkel és az extra élő hangzással gazdagodva kiemelkedtek kortársaik közül. A következő albumuk a Weekend World meghozta a világhírt, majd sok év turnézás és saját kiadójuk, az Intercom igazgatása után tavaly ismét jelentkeztek egy hosszanjátszóval. Az E-Z Rollers ismét gördült, vidám és változatos albumuk egy rakás elismerést bezsebelt. Tucatnyi megjelenésükkel, három albummal és válogatás lemezek összehozásával bizonyítják, hogy a drum and bass liga - ha nem is a legtermékenyebb, de - meghatározó alakjai. DJ szettjeik szintén a zenéjük által képviselt vidám vibe-ot adja vissza. Lady Roller csodás hangjával és MC Jakes karizmatikus irányításával a csapat lebontja a klubokat.
  
  Jay kiváló szelekciója a drum and bass több spektrumát is megvillantja a lágyabb, vokálos daraboktól egészen a parkettaszaggatóan energikus jungle lemezekig. Kiváló, hamisítatlan buli hangulatot teremtenek, igen nehéz mosoly nélkül ülve maradni, ha beindul az E-Z Rollers gépezet.

  LTJ Bukem & MC Conrad

  A vágtató dobokkal megáldott drum and bass stíluson belül az LTJ Bukem név szinte cégérnek számít. A tört ritmusú zenék közül a leggyorsabbnak kikiáltott irányzat minden energiatartalékunkat elégető, magával sodró tempójáról és furfangos ritmikáiról ismerhető fel. Bukem azért megy unikumszámba ezen a szcénán, mert egyrészt neki köszönhetjük a drum and bass dallamosabb, lassabb sodrású, több érzelmet és dallamosságot felvonultató atmoszférikus drum and bass-t. A zenéjében egyszerre van jelen az energikusság és a szellemet szárnyalni engedő könnyedség. Zene, mely miközben táncra sarkall, az elmét sem hagyja unatkozni. Danny Williamson 1984 óta pörgeti a lemezeket, majd a soul és jazz iránti rajongását a kilencvenes évek elején sikeresen fuzionálta az akkor még az evolúciója elején tartó drum and bass-szel.
  
  Mára Bukem MC Conrad utánozhatatlan kíséretével talán a drum and bass legnagyobb exportcikke, mivel évente száznál is többször lép fel a világ legtávolabb fekvő szegleteiben. Amit Conrad-dal karöltve nyújtanak, azt szinte senki nem tudja pótolni. A több, mint tíz éves kapcsolat során összeszokott duó mesterien utaztatja a hallgatóságot, felemelve őket a mindennapok szürkeségéből. Kiadója, a Good Looking Organisation több meghatározó kiadvány sorozattal vált népszerűvé (Logical Progression, Progression Sessions, Earth, Ingredients) melyek nem kizárólag a dnb hírnevét öregbítik.
  
  Ha még mindig nem tiszta, hogy mire számíthatunk egy fellépésén, csak tegyünk be néhány Progression Sessions korongot a lejátszóba, ugyanis ezek a lemezek a legjobb élő fellépésein kerültek rögzítésre. A tapintható örömöt a felemelő zenék hibátlan tálalásának köszönheti. Mintha minden egyes fellépését stúdió körülmények között vinné véghez és mindig ugyanolyan magas színvonalon. Tökéletes és egyedi mixtechnikája is világhírű, valószínű hibázni még senki nem hallotta. A DJ pulton kívül komponálással is foglalkozik és egy induló magyar Good Looking divízióról is csivitelnek a madarak. Marcel évekkel ezelőtt leszerződött már Bukemhez, de az elmúlt egy évben több magyar név is követni látszik, minimum egy megjelenés erejéig. Aki tudja mire számíthat, nem fog csalódni Danny játékában, aki viszont nem tudja miről van szó, azoknak melegen ajánlott, hogy legalább egyszer személyesen is meghallgassák LTJ Bukem és MC Conrad legendás párosát.

  Dj Krust & MC Dynamite

  Krust, Roni Size és társaik egy egész várost jelölt ki a drum and bass térképén. Szülővárosuk egy új stílus meghatározójává, a bristol sound-dá vált. Tricky, Portishead és a Massive Attack mellett volt még elég potenciál a városban, hogy egy gyorsabb ritmusközegben is adjanak valamit az utókornak. Krust hiphop DJ-ként kezdett a 80-as évek közepén, majd ahogy ez szokott lenni az évtized vége felé őt is elkapta az acid house hullám. Belekóstolt a producerkedésbe is, de visszatért a DJ pulthoz. 1990-ben találkozott Roni Size-zal és ismét belevágott a zeneírásba. Suv-val és DJ Die-al kiegészülve a tandem már sokkal erősebb lett, mivel mindnyájan ugyanúgy gondolkodtak. Ennek örömére amellett, hogy Jumping Jack Frost és Brian G kiadójánál, a V-nél ténykedtek, 1992-ben megalapították saját, Full Cycle címkéjüket is. A hamisítatlan, basszusorientált vidám és egyszerű jump up drum and bass-ek után egy-két kiadványukra már egy nagy label is felkapta a fejét. 1997-ben jelent meg a drum and bass mérföldköveként számon tartott New Forms album, melyet Roni Size jegyzett barátaival Reprazent néven (Krust nem keveset tett hozzá produceri oldalról a lemezhez). A szcéna három legfontosabb albuma között biztos helyen áll. Rá is egy major kiadó, a Polygram csapott le. Ők gondozták már a következő True Stories és az 1999-es Coded Language albumjait. Krust is alkotott maradandót. A Warhead a mai napig előkerül a lemeztáskákból, pedig közel 8 éves szerzemény.
  
  A Full Cycle-ön megjelenő Kloakin Device és talán a legjobb albuma, a Thrugh The Eyes (2000) után a Kloaking King következett 2002-ben. A mérsékelt siker után 2003-ban Krust ismét a lovak közé csapott. Die-al egyesítik erőiket és összehozzák az I Kamanchi projektet. A táncparketteken tekegolyóként tarol a két nagyágyú projektje. Krust eddig is az egyik legdinamikusabb zenét exportálta Bristolból, de Die segedelmével a jungle történelem újabb mérföldkövét alkották meg. Természetesen nem volt akkora visszhangja, mint a Reprazent-es New Forms-nak, talán még a Through The Eyes is picit jobb, de a táncparketteken kétség kívül viharként söpört végig.
  
  Krust DJ-ként is rászolgál a nevére. Hihetetlen szubbasszusokat és pattogó ritmusokat várhatunk el a bristol sound jegyében, mely nem enged pihenni egy pillanatra sem. A vidám hasfalsorozó basszusrúgások közepette is mókás hangulatot teremt és energikus játéka nem hagy kívánnivalót maga után.

  Hyperspace / Claude Young

  Immár három éve annak, hogy a Hyperspace, a VIVA Színpadnak is otthont adó hatalmas, oldalt nyitott, felül fedett sátorban masszív főszereplője a VOLT Fesztivál elektronikus zenei kínálatának. Akárcsak eddig minden évben, a szervezők most is teltházra számítanak a soproni Lővérek erdejében megrendezésre kerülő technobulin, ahol ez alkalommal a detroiti grand-master Claude Young (USA), a szlovák techno-diktátor, Toky, valamint a Deadcode-gárda: Hot, Igor DoUrden és Jay Cortez táncoltatja meg a Hyperspace rajongótáborát.
  
  A három Deadcode-dj stílusa jól ismert a hazai - és a soproni - közönség előtt, Toky nevét is számtalanszor áldották már a techno-fanatikusok, Claude Young (USA) jelenléte azonban minden várakozást felülmúl! A techno őshazájának tekintett Detroit-ból induló művész negyedszer fordul meg hazánkban, de jöhetne akár tucatszor, akkor is újat, meglepőt, feledhetetlent kapnánk tőle: évek óta ő az egyik legkeresettebb, legnagyobb tudású lemezlovasa-producere a globális techno-szcénának. Saját kiadói a prominens 7th City és a Frictional mellett olyan elsőosztályú labelek jelentették meg sokszínű munkáit, mint a Hardwax, a Djax Up Beats vagy épp az Acacia, a Tresor, a Studio K7, az InnerCity, vagy a Harthouse. Trackjei, szettjei mindenkit elkápráztatnak; hallgassa akár szakmabéli vagy csupán amatőr zenekedvelő.
  
  Claude Young messzemenően változatos, electro-tól és house-tól a minimálon át a futurisztikus technoig terjedő, erőteljes zenéje bárkit egyformán levesz a lábáról. S ha mindehhez hozzátesszük pályatársait egyértelműen felülmúló akrobatikus keverési stílusát és madman-scratch-eit, nos, akkor ez a júliusi éjszaka már most megnyert mindenkit, aki a zenében hisz, nem pedig a zene körüli felhajtásban. Sopron, Lővérek, Hyperspace. Több nem is kell.

  Ákos

  A május végi, óriási sikerű Kisstadion-koncertet követően, első vidéki koncertjeként és a VOLT Fesztivál történetében is először kétórás nagykoncerttel mutatkozik be a VOLT közönsége előtt Ákos!Vitathatatlan, hogy Ákoshoz hasonló karriertörténet a legendás Nagy Generáció zenekarait leszámítva talán senki nevéhez sem fűződik idehaza. A Bonanza Banzai óta valamennyi koncertje teltházas, lemezei rendszerint minimum bearanyozódnak. Élő produkcióit ritkán látott igényesség és profizmus jellemzi.
  
  A soproni koncerten Ákos vendégül látja egykori bonanzás társait, Hauber Zsoltot és Menczel Gábort is, így számíthatunk egy, a Bonanza-korszakot bemutató blokkra is. Ákos „magánemberként” 2001-ben járt először a VOLT Fesztiválon, akkor a VOLT TALK névre hallgató beszélgetős helyszín vendége volt. A VOLT Fesztiválos fellépést félnapos technikai előkészület előzi meg. A hajnali órákban két kamion szállítja azt a speciális díszletet és fénytechnikát, amely július 10-én este 10-kor kápráztatja majd el a VOLT Fesztivál közönségét.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

VOLT Fesztivál

 a rovat legfrissebb cikkei: 
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
Tycho új lemezével tér vissza Budapestre
IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
Within Temptation: látványos koncertet ígérve, vendégekkel érkezik októberben a zenekar
Vagyunk végig - az évad legerősebb hónapjára készül a Budapest Park
Frank Turner, a brit folk-punk ikon Budapesten
Őszköszöntő jazzkoncertek a Müpában
DES ROCS, az alternatív rock fenegyereke, Budapestre érkezik
 kiemelt 
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
  
2022 után ismét Budapesten minden idők egyik leghatalmasabb heavy metal bandája, az Iron Maiden

IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 rise against    kings of leon    babits mihály    valentin nap    zöld pardon    falcongate    etnoklub    stain the canvas    dark wave    a38 hajó    csak szexre kellesz    szelíd teremtés    tudósok    egy színésznő lánya    kitty in a casket    blood sweat and tears    arany    pál utcai fiúk    the melvins    salvus    utódok    shape of despair    aerodrome    admiral’s arms    sadist  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!