hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
magazin [pályázat]  2017. július 11. kedd   17:12
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Megjelentek a Cseh Tamás Program negyedik évadának első pályázatai


  A Nemzeti Kulturális Alap oldalán megjelentek a Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiumának friss pályázati felhívásai. A Program negyedik évadának első kiírásai a vidéki, a fővárosi és határon túli koncerthelyszíneknek, illetve induló előadóknak szólnak. A pályázatokat augusztus 4-ig lehet benyújtani.
  
  Az NKA Cseh Tamás Programja a 2017–2018-as évadban 625 millió forintból támogathatja a magyar könnyűzenét.
  A támogatás forrása az üres adathordozók után 2016-ban szedett jogdíjak NKA-hoz kerülő negyede.
  Az összeg egy részéből a Cseh Tamás Program július 4-én négy pályázatot írt ki, ezzel elkezdődött a program negyedik évada.
  A most kiírt pályázatok célja a fővárosi, fővároson kívüli és a határon túli magyarlakta területek klubjainak, élőzenei helyszíneinek, valamint induló zenekarok, produkciók támogatása.
  
  Újdonság, hogy a három klubtámogatási pályázat egyszerre jelenik meg és 2017. október 1. és 2018. szeptember 30. közötti időszakra vonatkoznak, tehát teljes évadokban gondolkozhatnak a pályázók.
  A négy pályázat együttes keretösszege 225 millió forint.
  A klubtámogatási pályázatok esetében a Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiuma (tagjai: Bajnai Zsolt, a kollégium vezetője, Dósa Richárd, Horváth Gergely, Tóth Tibor), az induló produkciókat támogató pályázat esetében a kollégium és az általa felkért szakmai zsűri dönt.
  A pályázatok beadási határideje 2017. augusztus 4.
  
  A Nemzeti Kulturális Alap Bizottsága júniusban döntött arról, hogy az úgynevezett üres adathordozók után szedett jogdíjak NKA-hoz kerülő negyedéből a Cseh Tamás Program a 2017–18-as évadban 625 millió forinttal gazdálkodhat. A fedezet rendelkezésre állásának köszönhetően július 4-én az NKA honlapján négy pályázati kiírást tett közzé a Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégium. Ez egyben azt is jelenti, hogy a 2014-ben indult Program negyedik évada is megkezdődik. A friss kiírások a fővárosi, a vidéki és a határon túli kluboknak, koncerthelyszíneknek, illetve induló előadóknak, zenekaroknak szólnak.
  
  A Cseh Tamás Program számára indulása óta fontos, hogy támogassa azokat a koncerthelyszíneket, ahol élőben, belépőjegyes koncerteken léphetnek fel magyar zenekarok. Éppen ezért évek óta jelentős összegekre lehet pályázni a vidéki, a fővárosi és a határon túli magyarlakta területek élőzenei helyszíneinek, klubjainak. A negyedik évadban egyszerre jelenik meg a három felhívás, így a pályázók évadokban gondolkodhatnak, hiszen a mostani felhívások 2017. október 1. és 2018. szeptember 30. közötti időszakban rendezendő koncertekre vonatkoznak. A fővárosi klubok egyenként 2 millió (koncertenként 250 ezer) forintra pályázhatnak, 35 millió forintos keretre. A magyarországi, nem fővárosi koncerthelyszínek támogatására összesen 135 millió forint jut, itt egy intézmény maximum 4 millió (koncertenként legfeljebb 250 ezer) forintot igényelhet. A Magyarországgal szomszédos országok magyarlakta területein működő intézmények 3 millió forintra pályázhatnak, összesen 15 millió forintos keretösszegig. A magyarországi klubok (fővárosi és vidéki helyszínek együtt) az elmúlt három évben több mint 300 millió forint támogatásban részesültek. A határon túli klubokat és zenei helyszíneket az elmúlt években összesen 50 millió forinttal támogatta a Cseh Tamás Program.
  
  A legnagyobb érdeklődés valószínűleg az induló zenekarok hang- és képfelvételeinek készítését és fellépéseinek megvalósítását támogató pályázatot kíséri majd. Ezt a célt az elmúlt három évben 160 millió forinttal támogatta a Cseh Tamás Program, a mostani kiírás keretösszege 40 millió forint. A jelentkezők közül a kollégium, illetve az általa felkért szakmai zsűri húsz produkciót választ ki, amelyek egyenként 2 millió forintos támogatásban részesülnek. A kiválasztásnak idén is fontos momentuma, hogy a kollégium tagjai által továbbjuttatott formációknak élő meghallgatáson, szakmai zsűri előtt is bizonyítaniuk kell. A szeptember végén zajló élő meghallgatás eredményétől függ a pályázat sikere. Bajnai Zsolt, a Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiumának vezetője elmondta: változás az előző három évhez képest, hogy a CSTP által támogatott megyei tehetségkutatók győztesei automatikusan bejutnak a meghallgatásra, amennyiben szabályos pályázatot nyújtanak be. A meghallgatás lebonyolítása is változik, idén ugyanis nem rotálódnak a zsűritagok, hanem a zsűri minden tagja meghallgat minden, a meghallgatásra bejutott előadót.
  
  Fontos megkötés, hogy az elmúlt három évben a CSTP induló előadói pályázatain nyertes produkciók nem indulhatnak újra. Továbbá a pályázat feltétele, hogy az indulóknak maximum egy nagylemeze jelenhetett meg, nem lehet érvényes lemezszerződésük, az elmúlt egy évben legfeljebb 20 koncertet adhattak, és maximum két dalukat játszották országos rádiók.
  
  A négy pályázat mindegyikének beadási határideje augusztus 4., éjfél. A pályázathoz a szokásos módon regisztrálni kell az NKA honlapján.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 suffokate    anaal nathrakh    alice cooper    v.iv fesztivál    black label society    mothica    beholder    szenteleki gábor    wolfsbane    wisdom    bővebb információk:    pet the preacher    Ízek    ulver    natalie portman    real lies        madrass    jon oliva    bedlam    metalcampsabaton    deftones    honey rock klub    keeper of dreams    szabó balázs  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!