hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
hírek   2017. július 3. hétfő   08:26
nincsen hozzászólás

szerző: ma
Rockmaraton: rohadjanak meg az állatkínzók!


  10 nap múlva startol a 27. Rockmaraton Fesztivál, ahol idén a megszokott zenei program mellett komolyabb hangsúlyt kap a társadalmi szerepvállalás. A tavaly szó szerint maratoni fesztivál idén fontos témák mellett foglal állást a színpadok névválasztásával.​
  
  „Sokat gondolkodtunk azon, hogy ebben az évben milyen neveket adjunk a színpadoknak, hiszen nálunk nem volt sosem divat, hogy szponzoroknak adjuk ezt a lehetőséget. A Hammerworld Magazin évek óta állja a sarat (szinte egyetlen ilyen témájú) nyomtatott sajtótermékként a változó piaci viszonyok között – tudjuk milyen nehéz talpon maradni, ezért idén a külföldi headlinereknek otthont adó nagyszínpadot róluk neveztük el.” – mesél Varga Zoltán, a Rockmaraton operatív szervezője a fesztivál színpadneveinek születéséről.
  
  Ha zenei magazin kiválasztása nem is túl meglepő, az, hogy a belső körökben csak magyar nagyszínpadként emlegetett helyszín a Tetovált Állatmentők Egyesülete után kapta a nevét, már nem annyira szokványos. „Szeretünk kiállni olyan ügyek mellett, amiket fontosnak tartunk. A szervezői stábból sokunknak van kutyája vagy épp mentett cicája, tetoválásokban sem szenvedünk hiányt – mondhatnám, hogy könnyen adta magát az ötlet. Igazából szeretnénk, ha ezzel a gesztussal az állatvédelem témaköre kicsit jobban bekerülne a fesztiválozóink tudatába – én egyébként vegán vagyok, magánemberként is foglalkoztat a téma.” – teszi hozzá Varga, akinek Eper nevű kutyája egyébként versenyben volt a Fishing on Orfű Nagyszínpadának névadói szerepéért (nem ő nyert). A Tetovált Állatmentők elsőre igent mondtak a felkérésre, az együttműködés keretében ráadásul egy „kutyanapközi” is helyet kap majd a fesztiválon, ahol napközben és a koncertek alatt szakszerűen vigyáznak az ebekre adomány fejében.
  
  A harmadik zenei helyszín neve a napokban dőlt el: július 4-én láthatja először a közönség a BP Underground című dokumentumfilmet, amely az 1989 utáni hazai underground közeg, a magyar hardcore/punk társadalmi hatása mellett annak közösségépítő erejét is bemutatja.
  A filmet jegyző Koltay Anna-Turán Eszter rendezőpáros számára ez az inspiratív közeg, amelyben felnőttek, a mai napig meghatározza gondolkodásmódját, ezért a bemutatás mellett ez egyfajta tisztelgés a város underground szubkultúrái előtt. Mindkét alkotó szorosan kötődött különböző underground mozgalmakhoz, ebből született ez a film, amely remélhetőleg egy sorozat első darabja.
  
  „A Rockmaratonnak ugyan nincs sok köze a fővároshoz, ez a film viszont egy fontos alkotás és egy hiánypótló kezdeményezés – üdvözöljük, ha az utókornak is megörökítenek valamit abból a közegből, amiben mi is évek óta létezünk.” –mondja a szervező – „A megszólaló egykori zenekarok közül megfordultak páran nálunk – a BP Underground Pit pedig egy olyan helyszín, ahol mindazok a bandák találkoznak, akik már megírták a saját történelmüket vagy még csak az út elején járnak.”
  
  A filmet a fesztivál szerdai napján levetítik, utána az alkotókkal lehet majd beszélgetni, sztorizni egyet.
  
  Július 10-16. között a 21 nemzetközi és több mint 80 hazai zenekar mellett szabadstranddal, kutyanapközivel és a megszokott off-programokkal készül a Rockmaraton Fesztivál – a hangulat és az étel-ital árak változatlanul barátiak maradnak.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ozzy robban a Crack Cocaine-nal. Új dal Billy Morrisonnal és Steve Stevensszel!
A brit doomgaze a Sugar Horse bejelentette új albumát: Grand Scheme Of Things-et
Blackened Rose sötét melankolikus himnusza az elveszett szerelemről
Foreign Hands- Új album, keményebb hangzás
Giga Totális Metal koncert - Pokolgép évek: Éjszakai bevetés 35! címmel - a Barba Negrában április 27-én
Vendetta- TX2 legkeményebb ütése
Naponta négy fiatal fontolgat öngyilkosságot, nekik is szól a Konyha új dala
Megjelent az Exodikon Chaosophilia című új nagylemeze - Klippremier: Untermensch - A manipulátorok lélektana
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 calico island    flash    mesevilág    new seed 55    new model army    kypck    krúbi    ana de la reguera    kajgün    morningdeer    utcazene fesztivál    bonobo    brittney jones    pókember    blur    the young punx    idoru    isten háta mögött    mole listenig pearls    the burning aces    ripper    sonisphere    don gatto    existance    gazember lászló  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!