hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2017. június 15. csütörtök   18:16
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Indul a 25. Telekom VOLT Fesztivál


  25 évvel ezelőtt 5 zenekarral és 800 vendéggel indult útjára a soproni Telekom VOLT Fesztivál története. Azóta több ezer hazai fellépő mellett százával fordultak meg világsztárok Magyarország egyik legnagyobb és legszerethetőbb fesztiválján, amelyet tavaly Európa legjobbjának választottak. A line-upban idén is világsztárok egész sora vonul fel: a Linkin Parktól Ellie Gouldingig, az Imagine Dragonstól Martin Garrixig. A nyitónapon második alkalommal adják át a Petőfi Zenei Díjakat.
  
  A VOLT mára egész Sopront belakta: a vendégszerető városban teraszokon, éttermekben, kávézókban programok, kedvességek várják a fesztiválozókat, de tovább bővül a fesztivál programja is. Idén először a világ számos pontjáról érkező látványos utcaszínházi műsor is várja a VOLTosokat, a zenei programok mellett pedig rengeteg előadás, beszélgetés, játékos vetélkedő részesei lehet a közönség. A városban a VOLT ART művész csoport, vagyis neves kortárs művészek alkotásai láthatóak egy hónapon át. A szervezők a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen egy köztéri SOPRON feliratot ajándékoznak a városnak, amelyet kortárs művészek a VOLT helyszínén dekorálnak, a “Csillagok Városa” produkció keretében pedig többek között a Linkin Park, az Imagine Dragons és Ellie Goulding székével gazdagodik Sopron.
  Az idén hatnapos Telekom VOLT Fesztiválra Európa számos pontjáról 170.000-nél is több vendéget várnak Sopronba június 26-tól.
  
  “Az első VOLTot nem lehet egy lapon említeni a maival. Amíg 1993-ban mindössze 800-an voltunk jelen, addig tavaly már 150.000-en és idén még több vendéget várunk. A fesztiválturizmus igazi húzóágazat lett idehaza, mi pedig büszkék vagyunk arra, hogy ennek egyik zászlóshajója lehet a Telekom VOLT Fesztivál. A legnagyobb érdeklődés a Linkin Park első magyarországi koncertjét kíséri, amelyre a napijegyek már elővételben elkeltek, de bérletek még a helyszínen is kaphatók. A VOLT ma már nemcsak a Lővéreket lakta be, de szerte a városban éttermekben, kávézókban, klubokban és teraszokon programok, kedvességek, látványosságok várják a látogatóinkat. De bővül a fesztivál kínálata is: a világ több pontjáról utcaszínházi produkciók érkeznek hozzánk.” – mondta el Lobenwein Norbert, a Telekom VOLT Fesztivál alapító-főszervezője.
  
  “Pár évvel ezelőtt úgy gondoltuk, hogy abból a hangulatból és abból a felfokozott figyelemből, amely a VOLT kapcsán Sopronra irányul, szeretnénk egy darabot konzerválni a városban. Ekkor indítottuk útjára a “Sopron, a Csillagok Városa” projektet, amely keretében évente 5 világsztárt Ef Zámbó István alkotásával, egy-egy közterületi székkel ajándékozunk meg. Idén már harmincnál is több világsztár székét próbálhatják ki és szelfizhetnek ott azok, akik Sopronban járnak – a napokban avatjuk fel az Iron Maiden, a Slayer, Wiz Khalifa és az Axwell Λ Ingrosso páros székeit, de természetesen a Linkin Park, Ellie Goulding, Martin Garrix, az Imagine Dragons és a Pendulum is számíthat idén az ajándékunkra” – tette hozzá Fülöp Zoltán, a VOLT másik alapító-főszervezője.
  
  Világsztárok a VOLTon
  Először ép fel hazai közönség előtt az amerikai Linkin Park legénysége és éppen a jubileumi Telekom VOLT Fesztiválon. Nem csoda, hogy a napijegyek már elővételben elkeltek, ezen a napon 45000 vendéget várnak Sopronba. Azok, akik nem jutottak jegyhez, ötnapos bérlettel még ezen a napon is jelen lehetnek. Előttük a Subscribe lép színpadra, akik csak a VOLTon szerepelnek idén, utánuk pedig a Brains-é a főszerep.
  Idén is két nagyszínpad épül egymás mellett a VOLTon, ahol kora délutántól éjszakáig egymást váltják a jobbnál-jobb koncertek, számos műfajban.
  
  A hétfői, nulladik napon a II. Petőfi Zenei Díj rendkívül látványos díjátadó showján a legnépszerűbb magyar előadók adják egymásnak a színpadot, majd a show végeztével az az egyik legzseniálisabb elektro-titán, Fatboy Slim tér vissza Sopronba.
  
  A szerda a VOLTra jellemző éles váltásoké a Telekom Nagyszínpadon, hiszen az amerikai metalcore banda, az Of Mice & Men után az angol pop-szupersztár, Ellie Goulding ad koncertet, végül a Wellhello zárja az #elnöki napot. Az OTP Junior - Petőfi Rádió Nagyszínpadra Daytonból érkezik a The Devil Wears Prada.
  Csütörtökön a 25. Telekom VOLT fesztiválon ünnepi 25. születésnapját a Rapülők. Gesztiék után a magyar fesztiválok egyik legnagyobb kedvence, az idei VOLT-himnusz szerző-előadója, a Punnany Massif játszik, utánuk pedig a 2016-os év Nr.1. DJ-jének választott 21 éves holland DJ-producer, Martin Garrix tol egy ultraerős és igencsak látványosnak ígérkező szettet. Akik könnyedebb, modern popra vágynak, azoknak a Grammy-díjas brit énekesnő, Jess Glynne és a Years & Years koncertjét ajánljuk.
  
  Pénteken az angol post-hardcore/electronicore négyes Enter Shikari zúz, a négy év után új albummal jelentkező, Grammy-díjas Paramore-t pedig az ausztrál drum and bass - elektro trió, a Pendulum végre újra egy élő show-val váltja, míg a másik nagyszínpadnál Rúzsa Magdi, a Kiscsillag, és a Tankcsapda dalaira telik majd meg a küzdőtér.
  
  Az utolsó nap legalább annyira eklektikusan alakul, mint a korábbiak, hiszen ekkor lép színpadra a kultikus brit hard rock csapat, a The Cult, utánuk a szintén Grammy- és ötszörös Billboard Awards győztes Las Vegas-i rockzenekar, az Imagine Dragons zenél, az idei VOLT Telekom Nagyszínpadának programját pedig az ausztrál EDM duó, a Knife Party programja zárja. Biztosra vehető, hogy hozzájuk hasonlóan sokan várják a Halott Pénz, a Quimby és Majka nagyszínpados koncertjét, ugyancsak a zárónapon.
  
  VOLT ART
  
  A VOLT negyed évszázados jubileumát egy különleges, nagyszabású kiállítással ünnepli a soproni belvárosban, a Liszt Ferenc Kulturális és Konferencia Központ Munkácsy-termében. A tárlat a VOLT ART GROUP művészeinek munkáját tömöríti, közöttük azokat, amelyek az elmúlt években a VOLTon születtek. A tárlaton Bada Dada, Bukta Imre, drMáriás, ef Zámbó István, Fehér László, feLugossy László, Győri Márton, Kiss Tibor, Magyarósi Éva, a Nem mi voltunk! crew, Sinkovics Ede, Soós Nóra, Szurcsik József, Töttös Kata, Verebélyi Diána és Wahorn András alkotásait tekintheti meg a közönség. A VOLT-on született munkákra a kiállítás ideje alatt lehet licitálni, a bevételt pedig a soproni Erzsébet Kórháznak ajánlják fel a VOLT szervezői.
  
  Utcaszínházak a nagyvilágból
  
  Igen látványos programelemekkel bővül az idei VOLT kínálata. A világ számos pontjáról érkeznek azok az utcaszínházi produkciók, amelyek a fesztivál több helyszínén, naponta több alkalommal lepik meg a közönséget.
  Akrobatikus és színházi elemek keverednek az Acrojou látványos kortárs cirkuszi előadásában.  Spanyol ritmusok, fúvósok és dobosok is forrósítják a Volt Fesztivál hangulatát az Always Drinking Marching Band The Street Is Ours című produkciójában. A Dynamogène társulatának előadását igencsak kár lenne kihagyni: öt munkásnak öltözött akrobata, akik egy utópisztikus hangulatú felvonulással kezdik az estét, egy hibrid szerkezeten. Érkezik a VOLTra a Karzat Színház is, hazánk legnagyobb utazó játéktársulása. A lengyel gólyalábasok Steampunk Parade című műsorukkal jönnek Sopronba. A Tűzfészek Társulat Képzett cirkuszi művészekből álló csoport, mely egyedülálló jelmezekkel és minőségi koreográfiákkal nyűgözi le közönségét. A Tűzmadarak zsonglőrcsoport a világ számos országában megfordult, most pedig érkeznek a VOLTra.
  
  A VOLT a gyerekeket is várja
  
  A Telekom VOLT fesztivál idén is sok szeretettel várja a gyerekeket, akik egy VOLT-ról készült rajzzal válthatják meg a belépőjegyüket. A Civil Zónában számos izgalmas programmal készülnek a legkisebbek szórakoztatására: a Játszóház Projekt tapasztalt játékmesterei az egész fesztivál ideje alatt a legjobb újgenerációs társasjátékokkal várják a játszani vágyókat, csütörtöktől szombatig pedig rengeteg gyerekjátékkal is készülnek.
  A Magyar Cserkészszövetség sátránál mindennap családi nyomozós játékban vehetnek részt, a Borfaluban minden délután, a Diákhitel Kávézó sátrában pedig szombaton 10-től lesz kézműves-foglalkozás. A Csodák Palotája izgalmas logikai, ügyességi játékokkal, mini előadásokkal, látványos kísérletekkel készül, a Soproni Egyetem sátrában pedig természettudományos ismereteiteket gazdagíthatjátok játékos formában.
  A gyerekprogramok csütörtökön és pénteken 15:00-tól 19:00-ig, szombaton pedig 10:00-tól 19:00-ig tartanak. Minden gyerek, aki ezekben az időszakokban érkezik, ajándék vattacukrot is kap.
  A VOLT gyerekporgramjairól részletesen: volt.hu/gyerekprogramok
  
  VOLT Transzfer és VOLT vonat Budapestről
  
  A fesztivál szervezői azokra is gondoltak, akik a fővárosból indulva kifejezetten a 25. Telekom VOLT Fesztivál kedvéért szeretnének Sopronba utazni, és a koncertek végeztével hazajutni.
  Az Akvárium Klubtól naponta többször indulnak busz-különjáratok, amelyek a fesztivál bejáratáig viszik utasaikat, és ugyanezen az útvonalon közlekednek visszafelé is. Óriási előnyük, hogy a jegyet váltóknak nem kell az első, hajnali menetrendszerinti járatra várniuk. A transzfer jegyeket erősen ajánlott előre megvásárolni, a http://volt.hu/jegy/category/other-services weboldalon.
  A fesztivál ideje alatt minden nap a budapesti Déli pályaudvarról Kelenföld és Győr érintésével indul VOLT vonat Sopronba, majd éjjel 4:00-kor ugyanezen az útvonalon vissza a fővárosba. A VOLT vonatra váltott kombinált jegyek a soproni helyi, menetrendszerinti és mentesítő autóbuszaira is korlátlan számú utazási lehetőséget kínálnak a fesztivál teljes ideje alatt.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 jambalaya     ripoff raskolnikov    redheart    thomas balmes    batman    men in black    semi holsen    sworn enemy    csak szexre kellesz    szerencsecsillag    earth wind & fire experience    chronosphere    szükségállapot    septicflesh    blythe    entombed    salvus    pintér csaba    teurgia    eye beyond sight    the elijah    what we all come to need    paul greengrass    babák    day of mourning  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!