hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2017. május 30. kedd   04:34
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Gojira a Barba Negra Trackben
2017. július 5. Barba Negra Track



  A jelen egyik legizgalmasabb extrém metal zenekarát láthatjuk július 5-én a Barba Negra Track színpadán, a Concerto Music szervezésében. A több mint 20 éve működő koncertszervező iroda igazán parádés szezont hozott össze: több telt házas koncert, két Anthrax fellépés, valamint meghatározó metal zenekarok, így a Dream Theater és a Mastodon is szerepeltek a téli és tavaszi fellépőik között, s a francia Gojira fellépésénél nem is kívánhatnánk méltóbb befejezést az első félévnyi koncertsorozatnak.
  
  Igazi mesterműként vonult be a 2016-os zenei évkönyvekbe a Gojira Magma című albuma. A lemez Svájcban, Finnországban, Ausztriában, Norvégiában és Franciaországban is bekerült a Top 10-be, mint az elmúlt év egyik érdekes, komplex, művészi, ugyanakkor továbbra is rendkívül súlyos stúdióalbuma. Az egyik első kapcsolódó videó a The Shooting Star volt.
  
  
  A Gojira 1996 óta működik, eredetileg Godzilla, majd 2001 óta a jelenlegi néven. A csapatnak négy tagja van: az énekes-gitáros Joe és a dobos Mario Duplantier fivérek, valamint a gitáros Christian Andreu és a basszusgitáros Jean-Michel Labadie. Négy karakteres lemezt követően a 2012-es L´Enfant Savage hozta meg a Gojirának a sikert, egészen átütő formában: a sajtó és a közönség is egyöntetű elismeréssel fogadta ezt a lemezt, ami után a Metallica, a Slayer és a Mastodon is turnéra invitálta a csapatot, számos fesztiválos fellépés mellett. Összesen két évet volt úton a banda, aminek a végén egy nyomtatott fotóalbumot is magába foglaló koncertfelvételt is kiadtak.
  
  Ezt követően láttak neki az új lemez készítésének, melyről a zenekart régóta ismerők megállapíthatják, hogy eddigi pályafutásuk egyik legszenvedélyesebb, leginkább erőteljes, gátlásoktól és külső hatásoktól mentes mérföldköve. Mario egészen 2013-ig tudja visszavezetni az alkotófolyamat kezdetét, amikor a Slayerrel közös amerikai turnén, a busz hátuljában kezdte összegyűjteni az ötleteket. Ezek kidolgozására a következő évben, Brooklynban került sor, Joe Silver Cord nevű stúdiójában, jó hat hónap alatt.
  
  „Mindig a nehezebb utat választjuk minden kihívás esetén – mesélte el Joe a felvételek helyszínéül szolgáló stúdió berendezésével kapcsolatban. – Együtt alakítottuk ki az alkotóterünket, amit szó szerint, a falak felhúzásától a tér berendezéséig kell érteni. Megérte, hiszen a végén egy saját zeneszerző otthont nyertünk.”
  
  Az építkezés és a dalszerzés végére az is eldőlt, hogy a zenészek nem vonnak be külső producert a keverési, rögzítési és egyéb feladatok koordinálására. Mario elmondása szerint „úgy kezdtük a pályafutásunkat, hogy mindent magunk csináltunk, és úgy éreztük, hogy ezt az albumot is így kellene elkészíteni. A dalok 80 %-át végül közösen rögzítettük a stúdióban, hiszen mindannyian összhangban voltunk a zenei elképzeléseket illetően.”
  
  A féktelen érzelmek által hajtott, 10 tételből álló lemez az élet törékenységére hívja fel a figyelmet, bemutatva a szeretteink elvesztése utáni sokkoló hatásokat. A zenét illetően a francia négyesfogat kecsesen egyensúlyoz a remegő gitárszólamok, tudat-tágító ritmusok, hűvösen elegáns dallamok és a csillagközi nyugalmat árasztó, atmoszferikus hangulatok mentén. Ahogy mindig, most is kiválóan bánnak a zenei extremitásokkal, szépséget csempészve a súlyos dallamok közé, és fényt hozva a sötétségbe.
  
  
  Összefoglalva a Magma a folyton változó Gojira 2016-os arcát mutatja meg, melyen egyszerre jelenik meg a múlt, a jelen és a jövő ígérete. Mario elmondása szerint a lemez a zenekar legigazabb megnyilvánulása, egy kiegyensúlyozott lenyomata zenei küldetésüknek. Joe ehhez még azt is hozzáfűzte: „Remélem, hogy az emberek az album kedvéért képesek lekapcsolódni az életnek nevezett mindennapi káoszról egy óra erejéig, és megélni egy kellemes pillanatot, amelyet nyers érzelem és energia tölt ki. Bár kemény időkön mentünk át, mindent beleadtunk ebbe a lemezbe. Ez a színtiszta esszenciája annak, ami mi vagyunk most.”
  
  a Concerto Music bemutatja:
  2017. július 5., szerda 19 óra
  Budapest, Barba Negra Track
  Gojira koncert
  Belépő: 6900 Ft, július 1-től 7900 Ft
  Jegyek kaphatók a Ticketportal hálózatában, a CD Pince, Headbanger üzletekben, a Barba Negra pénztárában, valamint a concerto.hu, a http://tixa.hu és a http://barbangera.hu weboldalakon.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 cro-mags    aetarnam    big miracle    ÖrdÖg    fürgerókalábak    gillian anderson    artus társulat    grammy    eddie murpy    sweat & tears    new roses    wildbirds & peacedrums    royal republic    drech mihály    beat dis    paul greengrass    petendi tamás    unexpect    sarke    kelet underground tehetségkutató    tony iommi    iron maidens    hófehér és a vadász    waking up    adele  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!