hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2017. május 26. péntek   04:20
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Hey, June!


  Formailag megújulva várja a nyarat a Hey, June!, hiszen az eddigiektől eltérően idén egész júniusban a könnyűzenét ünnepli majd a Müpa. Az előző évekhez hasonlóan idén is minden generációból a műfaj legjava érkezik a Fesztivál Színházba június 7. és 19. között, majd az egész eseményt megkoronázandó június 20-án újra a nemzeti hangversenyterem színpadára áll a legendás KFT.
  
  A sort a hazai alternatív szcéna egyik alapzenekara, az Európa Kiadó indítja június 7-én. A nyolcvanas évek elején alakult formáció az idők során sok tagcserén és narratívaváltáson átesett, ám minden alkalommal meg tudott újulni. Tette mindezt úgy, hogy közben sosem vesztette el a rá jellemző egyedi stílust és független szellemiséget. Így az immáron harminchat éve működő együttes nemcsak máig aktív, de aktuális és izgalmas része a magyar zenének, hiszen tavasszal mutatták be legújabb albumukat. A lemezbemutató turné tökéletes zárásának ígérkezik a müpás koncert, ahol a zenekari felállás mellett Víg Mihály vendégjátéka is izgalmas estét ígér.
  
  A fiatal dalszerző-énekes-gitáros, Szeder 2014-ben került a figyelem középpontjába Reggeli dal című nótájával. Az egykori francia sanzonfeldolgozásokat játszó akusztikus duett a második lemezre nemcsak formáját tekintve bővült ki, de a hangzásában is sokkal izgalmasabb lett. A szövegek humorosan szókimondóak, a hangzás pedig – többek közt az elektromos gitárnak köszönhetően – vagányabb és bátrabb lett. „Nem szakadtunk el teljesen attól az akusztikus világtól, amelyet tőlünk megszoktak, csak vittünk bele még egy nagy adag spirituszt, és így új távlatok nyíltak meg” – mesélte az új lemezről az énekesnő. A június 9-i koncerten különleges látvány- és hangzásvilággal fűszerezve találkozik a két album.
  
  A hazai könnyűzenei palettán unikumnak számít a The Qualitons zenekar. Zenéjük – amire tavaly még a Red Hot Chili Peppers tagjai is kíváncsiak voltak – leginkább a hatvanas évek beatrockjából inspirálódik, de a kezdeti instrumentális irány után 2013-tól inkább a vokális dalokra helyezték a hangsúlyt, és 2014-ben megjelent Tomorrow’s News albumukat már ezzel az irányváltással adták ki. A június 14-i müpás koncert is ennek megfelelő lesz: „megszólalnak majd a régi funkslágereink fúvósokkal megtámogatva, valamint a pszichedelikus rockdalok is teret kapnak izgalmas, effektezett hangzásvilágban.”
  
  „Suzanne Vegába oltott Sia”, „a magyar Courtney Barnett”, a fiatal magyar zenészgeneráció egyik legígéretesebb énekes-dalszerzője: az utóbbi időkben így jellemzik Jónás Verát, aki zenekarával, a Jónás Vera Experimenttel külföldi és hazai koncertsorozatok sikerei után június 19-én érkezik a Müpába. A tavaly Junior Artisjus-díjjal is jutalmazott énekesnő legfrissebb, Tiger, now! című albuma pedig idén egy Fonogram-díjat is besöpört. A sokszínű lemez rengeteg műfajt megidéz, a rock and roll és a soul is jól megfér rajta egymás mellett, mégis jóleső, koherens egészet alkot. Ez az összetettség pedig láthatóan nagyon természetesen jön Jónás Verából. A rendkívül intenzív és pozitív sajtóvisszhang mellett a régi-új rajongók egybehangzó lelkesedése mind okot adnak arra, hogy rajta tartsunk a szemünket a Jónás Vera Experimenten.
  
  A fesztivál zárásaként június 20-án, tíz év után lép újra a Müpa színpadára a 80-as évekbeli magyar újhullám emblematikus zenekara, a KFT. Méghozzá nem is akármilyen műsorral: a csak erre az estére összeállított programban a legismertebb számok mellett átdolgozások és ritkán játszott dalok is elhangzanak majd. Az együttestől megszokott hangzást ezúttal világzenei hatásokkal tarkítják, hiszen a legendás formáció vendégei Magyarországon élő kínai, marokkói és görög zenészek lesznek. A négyoktávos hangterjedelmű kínai koloratúrszoprán, Zhang Yu (Carolyn), a virtuóz görög kanunjátékos és zeneszerző Sofia Labropoulou, és a marokkói gnawazenész, Saïd Tichiti is fellép majd a kvartettel a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.
  
  Hey, June! 2017
  Európa Kiadó
  2017. június 7. 20:00
  Fesztivál Színház
  Vendég: Víg Mihály
  
  Szeder
  2017. június 9. 20:00
  Fesztivál Színház
  
  The Qualitons
  2017. június 14. 20:00
  Fesztivál Színház
  
  Jónás Vera Experiment
  2017. június 19. 20:00
  Fesztivál Színház
  
  KFT - Globe
  2017. június 20. 20:00
  Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
  Közreműködők: Bornai Tibor, Laár András, II. Lengyelfi Miklós, Márton András
  Vendég: Zhang Yu (Carolyn), Sofia Labropoulou, Saïd Tichiti



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 balázs elemér    death feast    a pap - háború a vámpírok ellen    barba negra track    stubborn    bloodbath    grinderman    mano negra    clash of  the titans    jason rouse    hope the last    chris columbus    deti picasso    dead men tell no tales    demi moore    bourne    album    seth rogen    prostitute disfigurement    devildriver    death angel    morre    soderbergh    boston manor    saint deamon  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!