hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
előzetes [buli]  2017. május 16. kedd   17:01
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Volt egyszer egy Ifipark
Több mint 30 év után újra Ifipark koncertsorozat a Várkert Bazárban

  A Várkert Bazárban 1961 és 1984 között működött a Budai Ifjúsági Park, avagy az Ifipark, amely zenés-táncos szórakozóhelynek indult, később a magyar rock fontos fellegvárává vált. Fellépett itt mindenki, aki a magyar könnyűzenei életben számított: Mini, Kex, Syrius, Piramis, Korál, P. Mobil, Beatrice, Tűzkerék, Taurus, Hobo Blues Band, Karthago és még sokan mások. Idén nyáron, több mint 30 év elteltével ismét rocklegendák lépnek az Ifipark régi-új színpadára a Várkert Bazárban.
  
  A Volt egyszer egy Ifipark koncertsorozaton június 15-től augusztus 26-ig újra legendás rockegyüttesektől lesz hangos a Várkert. Fellépnek a Piramis évek, a Beatrice, a Mini együttes, a P. Mobil – Csoda történt produkciója, a Skorpió és a Karthago zenekar. A koncerteken, ahol egy generáció ifjúsága elevenedik meg, a fiatalabbak átélhetik, milyen volt ez a kultikus szórakozóhely, megérthetik, miért is mesélnek szüleik csillogó szemmel az Ifiparkos bulikról.
  
  A Volt egyszer egy Ifipark koncertsorozat részletes programja:
  
  Június 15. – Piramis évek
  A Piramis a 70-es évek második felének, a 80-as évek elejének hihetetlenül népszerű rock zenekara volt, a kor könnyűzenei életének kínosan magasba ívelő üstököse. A dalok nagyrészét ma is kívülről fújja és rendületlenül imádja több generáció; felelevenítésük az eredeti énekhangon és az egykori dinamikával nemcsak a régi rajongóknak kínál szenzációs élményt, de ínyencség lehet minden zenebarát számára. A tervezett koncertek hangsúlyos zenei célkitűzése, hogy a PIRAMIS dalok a lehetőségekhez képest eredeti formában, a régi hangkép iránti maximális hűséggel szólaljanak meg. A két zenei ikon, Révész Sándor és Závodi János fiatal tehetséges „szövetségesekkel” lép színpadra. Horváth Ákos - gitár- vokál, Nagy Gergő- gitár, Megyaszay István - Megya- basszus, Delov Jávor - dob.
  
  Augusztus 6. – Beatrice
  A Beatrice (vagy egyszerűen csak Ricse) 1969-ben alakult lányzenekarként, akik főleg feldolgozásokat játszottak. 1971-ben csatlakozott Nagy Feró a zenekarhoz frontemberként. A Beatrice az 1987-es újjáalakulása után, a rendszerváltás légkörében lett sikercsapat. 1988-ban magánkiadásban végre megjelent első albumuk, az 1991-es Utálom az egész XX. századot című második lemezük pedig 40 héten keresztül szerepelt a Mahasz lemezeladási toplistáján, és az első helyre is feljutott. A lemezről a Beatrice máig legnagyobb slágere a 8 óra munka című dal lett. Országszerte teltházas koncerteket adtak. 1994-re az együttes gyakorlatilag elfogyott: Nagy Feró mellett csak Brúger László gitáros maradt az együttesben. Nagy Feró ezért ismét újjá szervezte a zenekart, és 1994-től hivatalosan is Új Beatrice néven működtek, változó felállással. Az „új” jelzőt a későbbiekben elhagyták, ugyanakkor az utóbbi években gyakran hirdetik a koncerteket „Nagy Feró és a Beatrice” formában.
  
  Augusztus 12. – Mini együttes, P. Mobil – Csoda történt
  Török Ádám énekes, fuvolista, dal és szövegíró, producer 69 éves és 49 éve van a színpadon. Több mint 30 magas zenei színvonalú lp, cd és dvd jelent meg tőle alkotói munkássága alatt. Közel 9000 koncertje volt itthon és külföldön, rendszeresen koncertezik a Felvidéken és Erdélyben is. Sokszor megfordul Svájcban, Lengyelországban, jelen van az USA, Ausztria, Olaszország színpadain és 1969-1984 között 97 koncertet adott az Ifjúsági Parkban.
  A krónikák sok érdekességet jegyeztek fel és őriztek meg a legendás P. Mobil-Mini közös Budai Ifjúsági Parkos koncertjeiről. A két zenekar évekig biztos pontja volt a Park keddi programjának: a Mini 97-szer, a P. Mobil – a Gesarol időket is beleszámítva – bőven 100 feletti alkalommal dübörgött az Ifiparkban, úgy, hogy 1979 után már csak két alkalommal léptek fel itt, a legendás Magyar Fal koncerten és a Parkot záró Elektromos temetés bulin. Összesen negyven alkalommal játszott együtt a Mini és a Mobil a BIP-en, először 1974. május 8-án, utoljára 1978. szeptember 5-én. Most 39 évvel múltával az utolsó közös Mini-Mobil kedd után egy szombaton fog ismét együtt játszani a két legendás zenekar. 14221 nap után újra Mini - P. Mobil koncert a „Budán a vár alatt”!
  
  Augusztus 25. – Skorpió
  A Skorpió 1973-ban alakult magyar rockegyüttes az 1971-es Locomotiv GT és az 1972-es Taurus után hazánk harmadik supergroupjaként. Tagjai korábban mind ismert együttesekben játszottak és komoly hírnévre tettek szert: Frenreisz Károly az LGT énekes-basszusgitárosa volt, Szűcs Antal Gábor énekes-gitáros és Fekete Gábor dobos a Hungáriában, Papp Gyula orgonista pedig a Miniben játszott. A Skorpió az 1970-es évek egyik legjobb magyar együttese volt. Tagjai magas színvonalú hangszeres játékot valósítottak meg, koncertjeik élményszámba mentek.
  1979. április 4-én a zenekar feloszlott, Frenreisz a Generál gitárosával, Tátrai Tiborral és a fiatal nemzedék egyik dobosával, a Korálból kivált Papp Tamással létrehozta az Új Skorpió nevű együttest. Szűcs Antal Gábor, Németh Gábor és Papp Gyula Németh Alajos basszusgitárossal és Vikidál Gyula énekessel megalapította a Dinamit együttest. Az Új Skorpió két album és számtalan koncert után 1983-ban feloszlott, Tátrai Tibor a Hobo Blues Band tagja lett.
  Frenreisz Szűcs Antal Gábor, Papp Tamás és Pálvölgyi Géza billentyűs társaságában 1985-ben újraalapította a Skorpiót. Napjainkban ritkán lépnek fel az aktuális felállásban (Németh Gáborral és Tátrai Tiborral mint állandó vendéggel).
  
  Augusztus 26. – Karthago
  A KARTHAGO együttes ma Magyarországon és közép-Európában is, az egyetlen olyan élő, igazi rocklegenda, amelynek tagjai, az 1979-es megalakulásuktól kezdődően, a mai napig is aktívan, változtatás nélkül, együtt muzsikálnak. Ennek a kivételes hitelességnek és természetesen az erőteljes, emellett színvonalas, minőségi zenéjüknek, az évtizedeket és generációkat átívelő slágereiknek, valamint a látványos színpadi shownak köszönhető, hogy napjainkban a zenekar minden egyes koncertjére sokezren látogatnak bárhol az országban, sőt a határainkon túl is.
  A KARTHAGO tagjai, a mai napig változatlanul: Gidófalvy Attila - billentyűk, gitár, ének, Kiss Zoltán Zéro - basszusgitár, ének, Szigeti Ferenc - zenekarvezető, szólógitár, ének, Kocsándi Miklós - dob, gitár, ének,Takáts Tamás - ének, szájharmonika, dobok.
  A KARTHAGO töretlen népszerűsége, elképesztő ereje, energiája és igazi értéke az idén már 38 (!) éve eredeti, változatlan felállásban működő öt kiváló muzsikus karizmatikus egyéniségében, ismertségében, zenei tudásában, magabiztosságában, összeszokottságában, humorában, a jellegzetesen egyedi színpadi show-ban, és nem utolsósorban a remekül megírt, sláger jellegű dallamos, de mégis kemény rock-dalokban, lírai balladákban rejlik.
  
  Az egyes koncertekre egységesen 3900 Ft-os áron váltható belépő a Várkert Bazár jegypénztáraiban, a varkertbazar.hu és a jegy.hu oldalon.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 destinity    rivers run dry    hobó-vadászat40    gábor andrás    jón thor birgisson    zach galifianikis    o´sullivan    black francis    tökéletlen trükk    yzzo    neaera    the last felony    the cribs    wolves in the throne room    beatkoho    lemmy    wolfsbane    this gift is a curse    rosa parks    loreena mckennitt    hurts    backbeet    volumes    aquileia ostroma     anne hathaway  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!