hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
magazin [album]  2017. április 24. hétfő   14:24
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Stílusikonok az EFOTT színpadán
„Bátorság kell manapság középszerűnek lenni”?

  Póló – farmer – tornacipő, vagy direkt erre az alkalomra beszerzett egyedi darabok? Tömegbe olvadás, vagy minél nagyobb feltűnéskeltés? A EFOTT-ozók ízlése nemcsak a zene, de a divat terén is igencsak különböző, és ez természetesen nemcsak a fesztiválozókra, de színpadra lépő zenészek esetében is igaz. A 2017-től hatnaposra bővült (július 11-17.) fesztiválra készülve górcső alá vettük az elmúlt évek meghatározó szettjeit.
  
  Az extrémek
  Mint mindenhol, az EFOTT-on is szép számmal fordulnak meg olyan elődadók és persze fesztiválozók, akik extrém öltözködésükkel is feltűnést keltenek. Ide tartozik a koncerteket bodysurf-fel fűszerező Péterfy Bori, aki hol csupaflitter nadrágjával, hol szívárványszínekben pompázó, foszforeszkáló patchwork köpenyével hódít. De Pásztor Annát sem kell félteni, ha feltűnő szerelésekről van szó.
  − Fesztiválon mindent ér! Ott lehetek egyszerre ufó, indián és szamuráj. Amúgy minden koncertre egy bőröndnyi ruhával indulok el, aztán az utolsó percekben, az aktuális hangulatom szerint magamra pakolom azt, ami éppen jön – meséli az Anna and The Barbies énekesnője. Az idei szezonra is mindenféle izgalmas szereléssel készülök, 3D-ben is fognak nekem ruhát és jelmezeket nyomtatni. Van viszont egy szett, ami nélkül nem indulok fesztiválozni: egy 17 centis latex magassarkú, egy xxl-es atléta, amit miniruhának használok, és egy leggings. Ennyivel meg is lehet váltani a világot.
  
  A karakterhűek
  Olyan előadók is akadnak, akik megjelenésükkel is zenei stílusukat tükrözik. Az Ivan and The Parazol tagjai például egy pillanatig sem tagadhatják, hogy szívüket a beat és rock and roll dobogtatja meg, hiszen a fiúk nemcsak zenéjükben, de öltözetükben is hűen ábrázolják a 60-as évek Amerikáját. Bőrkapcsok és csatok, bokáig érő kabát és cilinder – ez már a Paddy and the Rats, akik nemcsak zenéjükben idézik meg az ír kocsmák hangulatát.
  
  A stílusteremtők
  Farmer, ing, nyakkendő, zakó, tornacipő és fullcap – az első hangzásra és vizualizálásra össze nem illő darabokat a Wellhello-s srácok sikeresen honosították meg, egy egészen új divathullámot vezetve be a köztudatba. Hasonlóan komolyan veszik a fellépést a Hurts tagjai is, akik összetéveszthetetlen dalaik mellett, kifogástalan stílusukról is világszerte ismertek.
  
  Az eklektika kedvelők
  Van az a pillanat, amikor a rajongó felnéz a színpadra és hirtelen nem tudja, hogy egy színes, szürreális álomba keveredett-e, vagy a valóság ilyen eklektikus. Ez az érzés rendszeresen előjöhet a Belga vagy a Soerii és Poolek koncertjein is. Előbbi tagjainak elengedhetetlen kelléke a térdzokni és a télen-nyáron hordott kötött sapka, míg utóbbiak a műanyag parókák mellett előszeretettel hordanak színes cicanadrágot, és időnként a színpadképet jelmezes táncosokkal is kiegészítik.
  
  Hiphopos lazaság
  Az R’n’B, hiphop és egyéb laza stílusok képviselői nemcsak dallamiakban és szövegeikben mellőzik a korlátokat, hanem öltözködésben is. Sean Pault bő cuccai, időnként csillogó kiegészítői és a fuxai nélkül szinte már el sem lehet képzelni, de bizonyára Tinie Tempah is a szokásához hasonló, őrült, elborult és nagyon lezser viseletben jelenik majd meg a Velencei-tó partján.
  
  EFOTT – Csak szabadon…



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
A BFZ 2024–25-ös évada
Kétszázadik mesterkurzusát tartja meg szombaton a Fesztivál Akadémia Budapest
Rómában és Amszterdamban lép fel Kelemen Barnabás a világ legpatinásabb zenei intézményeiben
Felolvasás és kiállításmegnyitó a Cervantes Intézetben - A nők és a diplomácia
XXIV. Nemzetközi Tervezőgrafikai Biennálé A Képzőn
Legendás fellépők és izgalmas zenei felfedezések – idén is vár a Budapest Ritmo
Sci-fi világot teremtenek fényszobrász alkotások Budapesten
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 michael amott    profane omen    dóm tér    pintér csaba    kyle eastwood    péterfy bori love band    panírozott barikák    a38 hajó    kate beckinsale    barack obama    kristin davis    innerwrath    sleepless    world painted blood    eric martin    alexander payne    venom    super 8    stagediving    nvyllund    john frusciante    protest the hero    x-men: first class    blink 182    jackie chan  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!