hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2017. április 1. szombat   22:19
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Nova Rock 2017
2017. június 14-17, Nickelsdorf, Ausztria



  Nyár felé közeledve mindig elkezdjük áttekinteni, mely rock/metal fesztiválok kínálják a legjobb, leghúzósabb programot, melyekre éri meg leginkább ellátogatni. A minket leginkább érintő kelet-európai színtéren a csehországi Brutal Assault, a szlovén Metaldays általában mindig jó programokat szokott felvonultatni és persze mindig ott van a Nova Rock fesztivál, amelyet az osztrák, szlovák és magyar közönség is egy kicsit magáénak érez. Bár a rockszíntér színe-java most is képviselteti magát az európai fesztivál felhozatalokon, de idén egyszerűen nem lehet vita abból, hogy a legnagyobbat mégiscsak a Nova Rock robbantotta!
  
  Hiszen nézzük csak, milyen nevekkel készül a nickelsdorfi rendezvény június 14-17 között. Az itt fellépő headliner-ek egy része gyakorlatilag kuriózumnak tekinthető, akiket legalább egyszer muszáj megnézni az életben.
  A június 14-i ´bemelegítő nap´ már önmagában is elmenne egy teljes értékű napnak máshol, hiszen az egyik legtöbb lemezt eladó rockzenekarra, a Linkin Park-ra nézve talán sértő is a ´bemelegítő´ szó. Chester Bennington és Mike Shinoda rap/rock bandája a 2000-es évek egyik legnagyobb sikertörténete, legendás nótákkal. Bár a legfrissebb napvilágra került nótáik meglehetősen nagy kérdőjeleket villantottak fel a rajongók feje fölött, de koncerten minden bizonnyal szép ízelítőt kapunk a modern rocktörténelem legsikeresebb nótáiból.
  De ugyancsak ezen a napon lép fel az a banda, amelyet az itthoni koncertszervezők már évek óta nem tudnak Magyarországra csábítani. A Five Finger Death Punch-ról van szó, amelynek gitárosa, Báthory Zoltán magyar származású. Az amerikai modern metalos banda, amely kiválóan kombinálja a legsúlyosabb, legharapósabb riffeket a remekül kimunkált, emlékezetes dallamokkal, az egyik legnagyobb mai sikertörténet. Lehet, hogy Ausztriáig kell érte menni, de a 5FTD-t egyszer látni kell.
  A ´80-as években elképesztő népszerűségnek örvendő, ma már inkább tetszhalottnak látszó glam metal stílust a Steel Panther próbálja új életre kelteni. Az amerikai csapat rendelkezik mindazokkal a stílusjegyekkel, amelyekkel anno Nikki Sixx-ék, azonban a Steel Panther mégis képes mindezt olyan öniróniával és humorral előadni, amely végtelenül szimpatikussá teszi a brigádot és persze az élő koncertélmény sem akármi.
  Ausztráliából az Airbourne már a magyar színpadokat is több esetben meghódította, most a Nova Rock-on lesz elcsíphető az egyik valaha volt legintenzívebb hard rock csapat. Talán a rockerek számára nincs annyira szem előtt, azonban Fatboy Slim az egyik legnevesebb DJ és dalszerző a színtéren, így az ő előadása is mindenképpen közérdeklődésre fog számot tartani. De ha nem volt elég, fellép még aznap a La Pegatina Barcelonából valamint az új zélandi hard rocker Like A Storm.
  
  A június 15-i nap sem lesz semmi, elég ha csak olyan zenekarokra gondolunk, mint a korai 2000-es évek egyik legsikeresebb pop/punk formációja, az elmeroggyant Blink 182 tagsága. De itt lesznek a súlyosság keresztapái is, maga a Slayer, akiknek a neve garancia a kíméletlen koncertélményre. Jelen lesz az utóbbi években langyosabb vizekre evező, azonban élőben továbbra is pusztító In Flames.
  Vadiúj lemezzel a tarsolyában érkezik a mai metal színtér egyik leginkább méltatott és legígéretesebb formációja, a Mastodon. De hasonló szuperlatívuszokban szoktak értekezni a franciák avantgard death metal csapatáról, a Gojira-ról. Az amerikai stadionrock, vagyis a nagyközönség számára is könnyebben befogadható rockzenét az Alter Bridge képviseli, de ugyancsak itt lesz Danko Jones, aki ugyancsak letette már a névjegyét a rockzene asztalára.
  Szintén sokan emlékeznek még a Good Charlotte-ra, akik a maguk pop/punk zenéjükkel sok tinit csábítottak el a rockzene bugyraiba. Újjáalakulásukkal újra felidézhetők a fiatalkor leglázadóbb nótái.a Pendulum Live az elektronikus zene rajongóinak jelent fontos eseményt, hiszen az ausztrál drum and bass illetve elektronikus rock formáció egyáltalán nem mindennapi látványosság a fesztiválokon.
  
  A hardcore műfaj egyik legintenzívebb koncertbandája, az amerikai Suicidal Tendencies biztosan be fogja indítani a közönséget, mint ahogy azt Magyarországon is számos alkalommal megtették már. Zárójelben talán csak annyit érdemes megemlíteni: jelenleg náluk játszik a Slayer és az egész metalszíntér elsőszámú dobosának számító Dave Lombardo. A búcsúturnéját sajnos lemondó The Dillinger Escape Plan rajongói a Nova Rock-on is vigasztalódhatnak, az elképesztő élő teljesítményt prezentáló amerikai banda egész biztosan itt is lebontja a színpadot.
  A modern metal különféle árnyalatait rajtuk kívül képviselni fogja még a brit metalcore-os Architects és az amerikai mészárszék, a DevilDriver. Ezen a napon megtekinthető lesz még az A Day To Remember, a Me First And The Gimme Gimmes, az Avatar és a Shame koncertje.
  
  A június 16-i nap is olyan lesz, amelyet egyszerűen rocktörténelmi jelentésűnek kell tekintsünk. Hiszen a fesztivál talán legnagyobb fogása, a System Of A Down lép fel, akik az egész rockszíntér egyik legmarkánsabb bandája voltak a 2000-es évek első felében. A tagok aztán a saját útjukat kezdték járni, de most ismét System Of A Down néven koncerteznek, a 2000-es évek kultikusnak bátran nevezhető nótáival. Új lemezről egyelőre csak bizonytalan híresztelések lebegnek, de ki tudja, talán új System dalokat is befúj egyszer a szél az ablakon. Hasonlóan fontos formáció a Prophets Of Rage, amely a Rage Against The Machine zenei szekcióját fogja össze két kultikus rapperrel, a Cypress Hill-es B-Real-lel és a Public Enemy-s Chuck D-vel a mikrofon mögött. Ez a csapat a tagok előéletének legendás nótáit fogja előadni, néhány saját szerzeménnyel együtt.
  A kíméletlen metal zenét a Kreator teszi hozzá a naphoz, a germán thrash metal brigádnak nemrég jelent meg az egészen kiváló új albuma. A német rap és hip hop életet a Beginner ismerteti a közönséggel, a brit énekes, Rag´n´Bone Man pedig az európai slágerlistákat megjárt dalait fogja prezentálni a közönségnek. Két kaliforniai banda is tiszteletét teszi, az Of Mice & Men a metalcore műfajban utazik, a Pierce The Veil pedig San Diego rockzenéjét mutatja be.
  Rajtuk kívül pedig fellép még a 187 Strassenbande, SSIO, Sleeping with Sirens, Four Year Strong, Dawa, Jamaram, Code Orange és Alex Vargas.
  
  A szombati napra, június 17-re is sikerült néhány emlékezetes nevet összegyűjtenie a Nova Rock fesztiválnak. A nap legfontosabb neve a Green Day, az egyik legfontosabb pop/punk formáció, a fiatalkori lázadás zenéje. A slágerlistákat megjárt szerzeményeik biztosan mindenkiből kihozzák az állatot. Ha már punkzene, akkor nem szabad kihagyni a Rancid-et sem, akik azt a keményvonalas punk muzsikát nyomják, amit biztosan nem illet senki a pop jelzővel.
  Talán sokan nem tudják, de KITT tulajdonosa és a női úszódresszek nagy rajongója, David Hasselhoff nem csak a színvásznon, hanem a zenei életben is tényezőnek számít. Így a The Hoff címmel jelölt időpont őt jelöli, ahol a ´80-as évek szívtiprója fakad dalra, az önfeledt szórakozás tehát biztosított.
  
  Vissza a legsúlyosabb zenei stílusra, a metalzene olyan kőkemény bandái lesznek még jelen, mint az óriási koncertbandának számító Hatebreed, a death metalos Suicide Silence, akik élőben bizonyíthatják, hogy a sok kritikát kiváltó új lemezük is meg tud dörrenni élőben. A Sabaton pedig a power metal legsikeresebb formációjává vált az elmúlt pár évben. A svédek valódi harci gépezetként fogják letarolni a közönséget a rögtön énekelhető, jól megírt harci slágereikkel.
  Az Epica a szimfonikus metal egyik legnevesebb produkciója, a gyönyörű énekesnővel, Simone Simons-szal a fronton. A Broilers inkább Németországban ismert, a punkzenekar koncertjére biztosan meg fogja csinálni a hangulatot a németajkú közönség. Lesz még Simple Plan, Machine Gun Kelly, Black Star Riders, Feine Sahne Fischfilet, Eskimo Callboy, Black Inhale, Dead!, Wendis Böhmische Blasmusik.
  
  A zenei kínálat meglehetősen széles palettával bír, egy a rock és metal rajongói mellett az elektronikus zene hívei és a punkok is biztosan találni fognak kedvükre való programot. Biztos, hogy mindenki talál kedvére való előadásokat, de az is biztos, hogy némelyik koncert egyenesen a kihagyhatatlan kategóriába tartozik.
  A jegyár tekintetében a hetijegy 170 eurótól kezdődik, a VIP jegy kategóriáért pedig 255 eurót kell fizetni, de van olyan 500 eurós ´all you can rock´ lehetőség is, amely korlátlan étel és italfogyasztást is biztosít.
  Jegyek tekintetében a Nova Rock oldalát és az Eventim oldalát érdemes böngészni.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 amy winehouse    kaltenecker    Ü    eternal flight    narnia    ralph fiennes    serj tankian    djabe    wendigo    negura bunget    brandon flowers    devil sold his soul    nova rock    tűzzománc    no doubt    jens bogren    heights    wolf shaped clouds    deviant    apey & the pea    dan patlansky    heights    southern comfort    trollfest    taylor swift  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!