hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2017. március 22. szerda   04:27
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
10 nap múlva kezdődik a 37. Budapesti Tavaszi Fesztivál


  Megérkezett a csillagászati tavasz, 10 nap múlva pedig Európa egyik legfontosabb összművészeti fesztiváljával a kulturális tavasz is elkezdődik. Március 31-én indul, és több mint három héten át tart majd a világsztárokat, bemutatókat és rendhagyó eseményeket felsorakoztató Budapesti Tavaszi Fesztivál.
  
  „Minden évben újra és újra csodálattal tölt el, hogy milyen sokszínű a Budapesti Tavaszi Fesztivál palettája. A jazzkoncertektől kezdve a kiállításokig minden megtalálható a programban. Ha időm engedné, bizonyosan elmennék Daniele Gatti és a Mahler Chamber Orchestra koncertjére, vagy Ivo Pogorelich zongoraestjére, de a jazzkoncertek és a kiállítások között is sok a nagyon hívogató„ – nyilatkozta Nánási Henrik, a világhírű magyar karmester, a Komische Oper Berlin főzeneigazgatója, aki hosszú idő után először látható Magyarországon. A legendás, világszerte óriási sikerrel, teltházak előtt játszott Varázsfuvola mellett egy igazi zenei különlegességgel is készül, a Zeneakadémián Korngold Hegedűversenyét mind Michael Barenboim, a kiváló hegedűművész, mind Nánási Henrik karmester a budapesti koncerten szólaltatja meg először, április 21-én.
  
  „Fontosnak tartjuk, hogy produkciók létrehozásában, magyarországi bemutatókban, rendhagyó, máshol-máskor nem látott programokban gondolkodjunk, többek között ez teszi a Budapesti Tavaszi Fesztivál programját igazán figyelemreméltóvá, és ebben a törekvésünkben a nemzetközi és a hazai művészek is partnereink„ - emeli ki Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója, a Budapesti Tavaszi Fesztivál operatív testületének elnöke, és Bán Teodóra a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ vezetője, az operatív testület tagja.
  
  Ennek jegyében számtalan új, hazai produkciót a Budapesti Tavaszi Fesztiválon láthat először a közönség: premierrel ünnepli a kiegyezés 150. évfordulóját a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, Tánckánon - Hommage à Kodály Zoltán címmel bemutatóra készül a Magyar Állami Népi Együttes, Adieu! címmel mutatja be vadonatúj produkcióját a Recirquel Újcirkusz Társulat, míg a Magyar Állami Operaház A kalóz című balettpremierrel várja a nézőket. A fesztivál záróelőadása pedig Kodály Háry János című operájának nagyszabású bemutatója lesz, Anger Ferenc rendezésében, Palló Imre vezényletével, továbbá Budapesten elsőként a fesztiválon debütáló Dobák Attilával a címszerepben.
  
  Új táncdarabot készít a fesztiválra LAJTHA címmel Barta Dóra koreográfus és társulata, és színházi bemutatókban sem lesz hiány: Guus Kuijer elismert holland gyermek- és ifjúsági író Minden dolgok könyve című művét a Kolibri Színház mutatja be, a B32 Galériában Csikós Attila Díszítők című darabjának premierjére kerül sor. Az Átrium Film-Színházban Dömötör Tamás rendező Kihallgatás című előadása, a Jurányi Inkubátor Házban Pass Andrea új produkciója, míg a Bethlen Téri Színházban a 42. Színház EuXIT című vadonatúj előadása debütál.
  A Frenák Pál Társulat XX_&_Fragments_ című, a Budapest Art Week programjaihoz kapcsolódó helyszín-specifikus estje pedig azért különleges, mert kifejezetten a Bálna Budapest rendhagyó tereire készül, és ebben a formában csak a fesztiválon, egyetlen alkalommal látható.
  
  A Budapesti Tavaszi Fesztivál nemzetközi programkínálatának köszönhetően 2017-ben is számtalan kiváló alkotó érkezik Budapestre a világ minden pontjáról, magukkal hozva hazájuk kultúráját.
  Március 31-én Bertrand de Billy és a Lausanne-i Kamarazenekar estjén két Ravel-mű és Haydn „London” szimfóniája csendül fel a briliáns francia zongoraművész, Pascal Rogé közreműködésével. A világszerte hatalmas sikerrel turnézó The Shanghai Quartet Beethoven B-dúr és Schubert d-moll („A halál és a lányka”) kvartettje mellett kínai dalokat is megszólaltat majd.
  
  Ryo Onoki csellókoncertjén Bach és Brahms kompozíciói mellett Toshiro Mayuzumi japán zeneszerző művei is elhangoznak, a Lappföldi Kamarazenekar az európai kontinens legészakabbi zenekaraként kortárs finn műveket is műsorára tűz majd. A koreai zenei kultúra sokszínűségébe a Coreyah zenekar és a dél-koreai énekes, gitáros és dalszerző, Gonne Choi koncertjén pillanthat be a hazai közönség. A brooklyni születésű énekes-dalszerző, Matt Simons koncertjének köszönhetően egy estére Budapestre költözik New York, Jim Jarmusch múzsája, a libanoni születésű lenyűgöző énekesnő, Yasmine Hamdan pedig a közel-keleti hangzásvilágba kalauzolja majd a közönséget az A38 színpadán – csak néhányat kiemelve a gazdag, kontinenseken és műfajokon átívelő programkínálatból.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 poisonblack    hell-vill    sister sin    engel    asphyx    alex kapranos    steven soderbergh    debustrol    divine damnation    tilos az Á    burst    arany jános    cult of luna        geezer butler    timberlake    septicmen     damnations day    hobo blues band    thirty seconds to mars    dreamworks    parway drive (aus)    deathcore    galla miklós    larsen  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!