hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
hírek   2017. március 13. hétfő   08:36
nincsen hozzászólás

szerző: ma
Tíz éves a Campus fesztivál - jön a Prodigy


  Idén 10 éves a Campus Fesztivál, július 19-től 23-ig az ünnephez méltó program, izgalmas és sokszínű kínálat fogadja majd a közönséget, és számos világsztár várható, jelentették be a szervezők.
  
  Debrecen az ország turisztikai régióinak egyik központja, a Campus Fesztivál pedig az ország egyik legnagyobb nyári könnyűzenei eseménye, ahol tavaly 98 ezren buliztak. A legnépszerűbb hazai előadók mellett a Campus vendége lesz a fesztiválok császára a The Prodigy, a világot igen rövid idő alatt meghódító dán Lukas Graham, a berlini DJ-producer Alle Farben, jön Charlott Boss, azaz Nod One’s Head az egyedi hangzást képviselő énekesnő, illetve a kilencvenes évek legnépszerűbb eurodance párosa a 2 Unlimited is.
  
  A The Prodigy nevét és zenéjét nem kell bemutatni senkinek, olyan slágereket írtak, mint a ’Voodoo People’, Smack My Bitch Up’,’Firestarter’, ’Breathe’. Az elmúlt huszonöt év egyik legsikeresebb, legnépszerűbb és legőrültebb brit elektronikus zenei alakulata, fellépéseiken minden alkalommal több ezer ember tombol, koncertjük vad és elementáris erejű. Több millió rajongójuk van világszerte, „kevés ennél fesztiválkompatibilisebb együttes létezik most a piacon” fogalmazta meg találóan egy kritikus.
  
  Lukas Graham 2016 felfedezettje volt, debütáló albuma a lehető legtöbb helyen pozitív kritikákat kapott, zenéjéről a New York Times írója is roppant elismerően nyilatkozott. A köztudatba ’7 Years’ című dalával robbant be az énekes, ami 33 országban vezette a slágerlistákat, és már több mint 425 millió Spotify letöltésnél jár. És, hogy mi várható egy Lukas Graham koncerten? „Megnevettetlek, megtáncoltatlak és megríkatlak, ha hagyod.”- nyilatkozta a dán művész világkörüli turnéja előtt.
  
  A Berlinből származó Alle Farben igazán nem számít újoncnak, már tíz éve ismerik és elismerik őt a klubok világában, töretlen szenvedéllyel turnézik világszerte, felejthetetlenné téve ezzel az éjszakákat New Yorktól Bangkokig. A DJ set-ek alkalmával előszeretettel vegyíti az eltérő elemeket: egy kis swing és klasszikus zene élő hangszerekkel, techno, house, minimal. Számára soha nem volt ellentmondásos Csajkovszkijt játszani egy klubban vagy egy fesztiválon, sőt kihívásként tekintett rá.
  
  A Nod One’s Head név mögött Charlott Boss áll, egy egyedülálló hangzással bíró független énekesnő és dalszerző. Míg korábban a melankolikus indie pop és house ritmus volt rá jellemző, mostanra inkább az elektronika, a dance és a pop modern szintézisét alkotta meg. Dalszerzői stílusa éppoly egyedi, mint a lélegzetelállító fellépéseinek hatása. A cselló és a balett mellett igazi hardcore metal fan. Az általa képviselt műfajt nehéz meghatározni, olyan, mint egy különös művészeti projekt.
  
  A Campus Fesztivál programkínálata az elmúlt évekhez hasonlóan igen változatos. A rendezvényre a zenei felhozatal sokszínűsége jellemző, a különböző helyszíneken a rock, az elektronikus, a világzenei és jazz koncertek mellett számos más műfaj képviselői is fellépnek. A jubileumi évben több mint 200 nem zenei program is szerepel a kínálatban: irodalmi és színházi programok, közönségtalálkozók, pódiumbeszélgetések, felolvasóestek, filmvetítések, Dumaszínház és többek között ezer négyzetméteren a Debreceni Egyetem várja majd a látogatókat.
  Az eddig is igen változatos kulturális választék egy fontos új színnel bővül: a debreceni Csokonai Színház saját programhelyszínén zenés és nem zenés színházi programok, improvizatív előadások és sztárszínészek lépnek majd egy különleges fa építmény színpadára, éjféltől pedig egyedi jazzprogram várja az ínyenceket ugyanitt.
  
  A legnagyobb magyar fesztiválok sorába lépve a Campus sem maradhat ki a feljövő zenekarok legfontosabb hazai versenyéből. A Nagy-Szín-Pad kezdeményezéshez csatlakozva a Nagyerdőn bérelt helyet kap a televíziós műsorba bekerült nyolc zenei produkció (Dope Calypso, Jónás Vera Experiment, Konyha, Lóci Játszik, Mörk, Petruska, The Qualitons és Sena), a május végén az Akvárium Klubban záruló vetélkedés győztese pedig egyenesen a fesztivál nagyszínpadán landol.
  Bővülnek a programhelyszínek, nő a fesztiválterület, idén már a Nagyerdei Stadion is körül járható lesz. A Campus Fesztivál az elmúlt évekhez hasonlóan a Nagyerdei Stadionban és környékén egyedülálló infrastruktúrával várja a látogatókat július 19-től 23-ig, immár tizedjére.
  
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ozzy robban a Crack Cocaine-nal. Új dal Billy Morrisonnal és Steve Stevensszel!
A brit doomgaze a Sugar Horse bejelentette új albumát: Grand Scheme Of Things-et
Blackened Rose sötét melankolikus himnusza az elveszett szerelemről
Foreign Hands- Új album, keményebb hangzás
Giga Totális Metal koncert - Pokolgép évek: Éjszakai bevetés 35! címmel - a Barba Negrában április 27-én
Vendetta- TX2 legkeményebb ütése
Naponta négy fiatal fontolgat öngyilkosságot, nekik is szól a Konyha új dala
Megjelent az Exodikon Chaosophilia című új nagylemeze - Klippremier: Untermensch - A manipulátorok lélektana
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 ghost brigade    between the buried and me    edvin marton    fesztiváljegy    lujuria    album    edge of paradise    rakamaz    aborted    the new black    william hurt    the offspring    bon scott    poison of marvel    krokus    bruital orgasme    newsted    cadik    dirty dogs    silver church    anna faris    beady eye    superbutt    decease    molllust  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!