hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2017. február 10. péntek   04:37
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Pepsi Vloggerőpróba – az influencer marketing egy új megközelítése


  Negyedik hete tart a Pepsi legújabb kampánya, a Vloggerőpróba, melynek keretein belül 4 hazai vlogger – név szerint Szilva, Unfield, Goodlike és I HaveNo Idea Hungary – különböző, a téli évszakhoz kapcsolódó feladatokat old meg 8 héten keresztül. A felhasználók hétről hétre követhetik az eseményeket a Pepsi weboldalán, illetve YouTube-on, sőt, az egyes fordulók kimenteleit is megtippelhetik. A legtöbb pontot összegyűjtő felhasználó pedig nem kevesebb, mint 1.000.000 forint készpénzt nyer a játék végén.
  
  A Pepsinek nem volt könnyű dolga, ugyanis a téli kampányüzenetének („A tél egy pillanat. Hozd ki belőle a legtöbbet.”) kifejtett magyarázatát kellett célcsoportrelevánsan megjelenítenie, mégpedig úgy, hogy az mindenki számára érdekessé és könnyen nézhetővé váljon. Így esett végül a választás a vloggerekre, illetve az erőpróba műfajára.
  
  A Pepsi Vloggerőpróba sikere elsősorban a spontaneitásában rejlik, a vloggereknek ugyanis a pillanat hevében kell döntéseket hozniuk, és eszerint cselekedniük, ami rengeteg lehetséges forgatókönyvet szülhet. A szereplők egészen az erőpróba előtti percekig nem is tudják, hogy mire vállalkoznak, cserébe megvan a lehetőségük arra is, hogy ne vállalják be az adott feladatot. A szabad akarat tényezőjének, és a folyton formálódó tartalomnak köszönhetően a Vloggerőpróba egy félig reality, félig dokumentumfilm jellegű, és igencsak szórakoztató websorozattá tud válni.
  Az influencer marketing, mint jelenség nem új keletű, viszont újabb és újabb tapasztalatokat szülhetnek az esetleges együttműködések. Míg egy hazai celeb esetében arról beszélünk, hogy „adja valamihez a nevét”, addig a vloggereknél, YouTube-sztároknál ez igencsak máshogy néz ki.
  
  „Ha felkérünk egy vloggert, hogy működjön együtt a márkánkkal, akkor nem csupán az arca lesz a kampánynak, hanem tényleges alakítója és szerkesztője is.” – mondta Buzder-Lantos Nikoletta, a PepsiCo marketingvezetője.
  Az influencer marketing egyik legfontosabb hozadéka, hogy feketén-fehéren láthatjuk, a videókat hányszor és hányan tekintették meg, kiknek tetszett, illetve kiknek és miért nem. A másik fontos elem pedig annak a ténye, hogy nem fogunk elbeszélni a célcsoportunk mellett, mivel minden vlogger egy szubkultúrának is nevezhető, hardcore videófogyasztó réteget fed le az online társadalomból. A Vloggerőpróbához is úgy lettek összeválogatva a szereplők, hogy minél nagyobb réteget szólítsunk meg: lifestyle, beauty, gaming közösségek, de maguknál a karaktereknél is más-más jegyek a hangsúlyosak: cuki, nagyszájú, rosszfiú vagy éppen tízezres fordulatszámon pörög és közben még vicces is tud lenni.
  
  A vloggerek nemcsak a saját stílusjegyeiket beleszőve szerkesztik a kampány anyagait, de a saját, már kialakult közösséget magával rántó csatornájukon terjesztik is azt. Ezáltal az egész rendszer átláthatóvá válik, és sikerül vele minimalizálni is a kommunikációs defektusokat. Nagyjából odaadjuk a mikrofont nekik, és azt mondjuk „te jobban szót értesz velük, mondd el nekik inkább te”, ezt viszont egyelőre még csak most kezdik sokan felismerni.
  
  Ezzel nagyjából sikerül meglépni a szokványos productplacement fogalmi körét, ugyanis a Pepsi Vloggerőpróbában nem belekortyolnak egy dobozos kólába a vlogbejegyzésük alatt, hanem szervesen együtt élnek a márkával, és az általa közvetíteni kívánt üzenettel. Ehhez nagyban hozzájárul az is, hogy kvázi nincs időkorlát. Míg a fiatalabb korosztályt egyre kevésbé tudja lekötni egy másfél-kétperces videó – sőt, ez az időlimit egyre csak szűkül –, addig szívesen megnéznek akár 15-20 perces vlogbejegyzéseket is kedvenc előadóikkal, ezáltal pedig van idő magyarázni, illetve bővebben kifejteni, elmagyarázni, hogy mit is szeretne közvetíteni felénk egy márka.
  
  A Vloggerőpróba első körében, a versenyzőknek egy jeges szabadulószobává alakított, mozgó hűtőkamionból kellett kiszabadulniuk 30 perc alatt. Az első egy hét alatt összesen 41 percnyi videós tartalom – ha a képernyőre frissen visszatérő Buda Márton bejelentkezéseit nem számoljuk bele –, illetve közel 400.000 megtekintés született.
  A koncepció kialakítását és teljes körű koordinációját az Adamsky Budapest végzi, a közösségi média felületeket a HPS Digital kezeli.A kampányt a PepsiCo részéről Buzder-Lantos Nikoletta marketingvezető irányítja, az operatív feladatokért pedig Brandt Ilona brand manager a felelős.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 mitsoura    overdrive    spi    bootsie    +she+    tombs    dennis quaid    alter bridge    the edge    bryan adams    nova prospect    ashes of ares    pay my milk    roots of death    hopes die last    hupikék törpike    elefánt    adept    lillian axe    tommy emmanuel    keleti nyugalom    shell beach    grain    gravefruit    rage against the machine  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!