hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2017. február 3. péntek   04:22
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
2017 (is) az ingatlan éve lesz


  Megtorpanó árakat, új vevőréteg megjelenését és emelkedő hitelfelvételi kedvet jósol 2017-re a magyar ingatlanpiacon Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat tulajdonosa.
  
  Az elmúlt években tapasztalható ingatlanpiaci fellendülés várhatóan idén is folytatódik, ám az élénkülés motorját a befektetők helyett valószínűleg egy új vevőréteg megjelenése és az emelkedő hitelfelvételi kedv adja majd.
  
  ”Egyrészt az állami támogatásnak köszönhetően (CSOK, NOK) a piac lendületben marad. Alapvető kormányzati szándék, hogy az ingatlanpiac élénk legyen, hiszen számos más iparágat húz magával. Nem lesz jelentős emelkedés sem az árakban, sem a piacon, de visszaesés biztosan nem jellemzi majd a 2017-es évben az ingatlanpiacot. A tavalyi év végén megfigyelt realizálódásnál kialakult szintnél sokkal alacsonyabb ingatlanárak nem lesznek. Megjelenik ugyanakkor egy új réteg a vásárlók között. Azok is lépni fognak, akiknek kevesebb pénze van és nagyobb összegű, vagy nagyobb arányú hitelre van szüksége a lakásvásárláshoz. Ebből fenntartható lesz a kereslet„ - mondta Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat tulajdonosa, aki szerint idén jelentős lesz a lakáshitelezés szerepe.
  
  ”Most azt tapasztaljuk, hogy a vásárlások összegének kevesebb mint 30 százalékát finanszírozzák hitelből. Sok a készpénzes vásárló jelenleg, mi ennek az aránynak a csökkenésével számolunk. Vagyis többen fognak hitelből is vásárolni, és azt is nagyon valószínűnek tartom, hogy nagyobb lesz az egy-egy ügyleten belüli hitelarány is. A hitel termékek egyre kedvezőbb konstrukciókkal érhetőek el, tehát azoknak is megéri majd kölcsönt felvenni, akiknek van elegendő tőkéje„ - tette hozzá a szakértő.
  
  Gadanecz Zoltán idén az albérletek árainak csökkenését várja. A GDN tulajdonosa úgy véli, hogy a bérlés helyett sokan a vásárlást választják majd, ami valamivel lentebb nyomja az albérletek árait.
  
  ”A javuló hitel lehetőségek meg fogják állítani a bérleti díjak emelkedését. Jelentős változásra nem számítok, de minimális csökkenésre igen„ - mondta Zoltán, akinek az előrejelzése a tavalyi évben megfigyelt folyamatokon alapul.
  
  ”A 2016-os év az ingatlanpiacot bolondokházává változtatta. A vásárlók a 2013 óta tartó felívelést tavaly végre észrevették. 2015-ben már a média is sulykolta és 2016-ban ennek hatására mindenki lakást akart venni és pestiesen szólva, túltolták. A bróker botrány megrengette a bizalmat az értékpapírokban és egyéb pénzügyi termékekben, az emelkedő ingatlanárak pedig azt mutatták, hogy ide érdemes pénzt tenni. Ez katalizálta az ingatlanpiacot. Minden vevői réteg megjelent, nemcsak a befektetők vásároltak, ők 2015-ig uralták a piacot, de 2016-ban a magánszemélyek is nagyot haraptak az ingatlanpiacról. Ez annyira igaz volt, hogy a befektetők ki is szorultak. Az árak ugyanis olyan magasra szöktek, hogy már nem érte meg felújítani és eladni. Eljutottunk odáig, hogy tetőzött az ingatlanpiac. Miből látszott ez? A panellakások árán például. 2013 októberében egy 32 négyzetméteres, IV. kerületi panellakás ára 5 és fél millióról 7 és fél millióra emelkedett, csupán néhány hónap alatt! Ez közel másfélszeres növekedés! Most ugyanezt látjuk visszafelé a 82 négyzetméteres, 3 szobás panellakás 30 millióról 26 millióra esett vissza. Ez a megtorpanás jellemezte a tavalyi év végét„ - tette hozzá a GDN tulajdonosa.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 resident evil    anti-flag    james newton howard    kamarás iván    michael cera    a titánok harca    dote    S X    Ötödik sebesség    guano apes    bon jovi    bad religion    mantra porno    gaudi    tündértantra    james sullivan    crest of darkness    ego-project    joey jordison    sharon tate    abstinenz    kyuss    devil sold his soul    gutenberg halott    skip the use  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!