hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
magazin [díjátadó]  2017. január 30. hétfő   04:21
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Indul a II. Petőfi Zenei Díj!


  2016-ban hagyományteremtő szándékkal indult útjára a Petőfi Rádió díjátadó show-ja. A Telekom VOLT Fesztivál nyitónapján megrendezett Petőfi Zenei Díj gálát a helyszínen húszezren, a több platformon zajló közvetítéseknek köszönhetően pedig közel egymillióan követték figyelemmel. Idén nyáron folytatódik a Petőfi Zenei Díj, ezúttal a VOLT mínusz egyedik napján, június 26-án, hazai és világsztárokkal. A jubileumi Telekom VOLT Fesztivál így már 6 napon át várja vendégeit Sopronban. A monstre show-ra az ötnapos bérletek érvényesek.
  
  A hazai popszakma egészét megmozgató Petőfi Zenei Díj gálán 2016-ban a legfontosabb hazai- és világsztárok színe-java lépett színpadra, de a nomináltak körét is igazi sztárparádé jellemezte. Közülük a legtöbb díjat a Halott Pénz zsebelte be: ők lettek az Év együttese és az Év dalát is ők jegyezték, miközben a Wellhello-val közös Emlékszem, Sopronban lett Az év legjobb videoklipje. Rúzsa Magdit az Év női, Szabó Balázst pedig az Év férfi előadójának választották. Megosztott díjat vehetett át Freddie és a Fran Palermo – őket Az év felfedezettjének választották, Karányi az Év DJ-je, Ákos pedig az Év Koncertje díjhoz járó szobrot vihette haza. Életműdíjat kapott Bereményi Géza.
  
  „A tavalyi gála után a fellépőinktől és a nomináltaktól egyaránt igazán pozitív visszajelzéseket kaptunk, de ami még nagyobb sikert jelentett számunkra, az a nézők és a hallgatóink reakciója. A hazai televíziózás-rádiózás történetében korábban soha nem volt példa arra, hogy egy ilyen gigantikus showt számos platformon élőben közvetítsenek, ráadásul igen nagy érdeklődés mellett. Büszkék lehetünk arra, hogy a Petőfi Zenei Díj már a születésekor Magyarország legnagyobb könnyűzenei gálája lett. Ugyanígy fontosnak tarjuk, hogy a jelöltek és a díjazottak névsora méltó lenyomata az adott évnek, hiszen a végeredmény a Petőfi Rádió játszási listája, a szakma és a közönség szavazatai alapján alakul ki.” – mondta el Pető Zoltán, a Petőfi Rádió csatornaigazgatója.
  
  A közmédia idén is élőben közvetíti majd az eseményt, több platformon: TV-ben, online és a Petőfi Rádióban is. A tavalyihoz hasonló, valóban gigantikus show-ra készülnek a szervezők. A két és fél órás programban egyedi, csak itt látható koreográfiával és programmal szerepelnek hazai sztárok, de több világsztár részvételére is lehet számítani, illetve arra, hogy a gálát követően nagykoncerteknek is otthont ad majd a Petőfi Nagyszínpad a VOLTon.
  
  „Számunkra és a tapasztalt szakmabeli kollégáink számára is nagy kihívást jelentett a gála lebonyolítása, hiszen korábban nemigen volt példa arra, hogy egy fesztivál keretei között 150 percben 15 hazai- és világsztár élőben lépjen színpadra, egyedi produkciókkal és koreográfiával. Mindezt úgy kellett megoldanunk, hogy a helyszínen jelenlévő 20.000 fesztiválozó számára is élvezetes legyen, de közben a TV-ben, a rádióban és számos online felületen követni lehessen. A célunk a tavalyival azonos: egy olyan 2 és fél órás show megvalósításán dolgozunk, ahol a legfontosabb hazai előadók közül jó néhányan színpadra lépnek, de már most dolgozunk azon, hogy több világsztárt is láthassuk a műsorban. A show részeként jellemzően 5-10 perces minikoncertek láthatóak, a világsztár vendégeink azonban a díjátadó után nagykoncerttel várják a VOLT vendégeit. ” – mondta el Lobenwein Norbert, a Petőfi Zenei Díj főrendezője.
  
  A jubileumi VOLT idén minden eddiginél hosszabbra nyúlik: hat napon át várja a fesztiválozókat Sopronban. „A hivatalos, négynapos programot előzi meg a június 27-i, jubileumi koncert, amikor hazai színpadon először koncertezik a Linkin Park. Még egy nappal korábban, vagyis hétfő este állítjuk színpadra a II. Petőfi Zenei Díj gálát, így a 25. Telekom VOLT Fesztivál programja hatnaposra bővül. Jó hír, hogy azok számára, akik ötnapos bérletet váltanak, a nyitónapi program ajándék.” – emelte ki Fülöp Zoltán, a Telekom VOLT Fesztivál házigazdája.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 helloween    rohanás    szokolay-dongó balázs    kálloy molnár péter    johnny roger    kip winger    foo fighters    szalóki Ági     2021. november 26.    cool head klan    the rite    egy színésznő lánya    vreid    entombed ad    benedict cumberbatch    pet the preacher    killswitch engage    the konincks    ian gillan    primal fear    pantera    lóci játszik    hard    brad pitt    the panic broadcast  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!