hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2017. január 17. kedd   20:32
nincsen hozzászólás

szerző: Monyó
King European Tour 2017- Fleshgod Apocalypse
2017. január 10. Dürer kert

  Január 10-én nagy lépésre szántam el magam. A Dürer kert bejáratánál már próbáltam vegyülni a metál szubkultúra jeles tagjaival, ami nyilván kevésbé volt sikeres, mivel nem vagyok valódi szimfonikus death metál rajongó, és ez elsőre is feltűnik, még a kevésbé szakavatott szemeknek is. :) Erre az esetre találta ki a természet a női mosolyt. Várva a kihívást beljebb is merészkedtem az egész estét kitöltő, három koncertet felölelő programra, a nagy terembe.
  
  A Nightland, négytagú, olasz formáció volt az első fellépő. A 2007-ben alakult banda tagjai nem a klasszikus barokk stílust hozták. Megjelenésükben inkább a viking kultúra jutott róluk eszembe. Az énekes, gitáros Ludovico Cioffi derékig érő hullámos haja mellett nem tudnék szó nélkül elmenni… Kosztümökben a fekete dominanciája, a vállat erőteljesebbnek mutató, szabdalt bőrpántokkal jó választás volt, amennyiben férfierő sugárzása volt a cél. A három gitár (Cioffi mellett Brendon Paolini basszer és Filippo Scrima) erőteljesen szólt, a dob (Filippo Cicoria) kevésbé volt hangsúlyos. A fiúk annak ellenére nem tűntek fáradtnak, hogy három hetes európai turnéjuk közepén járnak, ahol minden nap más nagyvárosban adnak koncertet. Színpadi koreográfiájuk a két gitáros helycseréjéből állt, de nem bántam, hogy nincs cirkuszi produkció.
  
  Rövid technikai szünet után a Carach Angren hörgött tovább. Rögtön tudtam, hogy a srácok nem viccelnek, hiszen még a mikrofon állvány is kasza alakú volt. A banda duóként indult 2004-ben, Hollandiában. Hivatalosan háromtagúak (Dennis „Seregor” Droomers - ének, gitár, Clemens „Ardek” Wijers – billentyű és Ivo „Namtar” Wijers – dob), de a koncert turnéra még egy gitárost vendégként meghívtak, aki pont úgy lógott ki a sorból kopasz fejével, mint jómagam. A csapat négy stúdió albumot jelentetett meg idáig, és tavaly nyár óta szinte folyamatosan úton van a tengerentúlon és Európában is. A halál szimbolikája gyakorlatilag uralta a teljes előadást. Koponyák, erős fekete és fehér warpaint valamint a sötétség dominanciája mindenütt. Nekem túlzó volt összességében. Tetézve a darabos zombi mozdulatokkal, és a látszólag összefüggéstelenül, nyilvánvalóan egy szellem által mozgatott szintetizátorral, illetve a dobos szigorú fellépésével, amivel a közönséget próbálta idomítani, hogyan imádja az éppen királynak öltözött énekest. Körbe nézve ugyanannyi bólogató fejet láttam, mint azelőtt, így elkönyveltem, hogy a stílusban ez valószínűleg rendben van.
  
  Nagyágyúként a szintén olasz Fleshgod Apocalypse érkezett, akik szinte már teltház előtt játszottak. Ők hozták a klasszikus barokkos megjelenést. Dresszkód alapján bármelyik kastélyban muzsikálhattak volna annak idején, nem kis megdöbbenést keltve. A csapat 2007-ben alakult, jelenlegi felállásban 2010 óta zenélnek. A három énekes- gitárost (Tommaso Riccardi, Paolo Rossi, Cristiano Trionfera) valódi zongorán kísérte Francesco Ferrini, amely időnként füstöt eregetett Veronica Bordacchini orra alá, aki az est egyedüli női fellépője volt. Arcát stílusosan velencei maszk takarta. Énekhangját ritkán hallottam ki, ami részben talán a hangosítás problematikái miatt alakult így. Emiatt nem éreztem a klasszikus opera metál kategóriáját. Francesco Paoli viszont úgy verte a dobokat, mintha géppuskából tüzelt volna. A nyugalom megzavarására mindenképpen alkalmas módon. Az eddig megjelent négy albumból álló repertoárból javarészt az utolsó, 2016-ban, nemes egyszerűséggel King néven kiadott lemezről válogatták a számokat. A fiúk sem pihennek sokat. Jelenleg szintén Európát járják körbe, népszerűsítve a rajongóktól is hosszú hajat, bandapólót és bakancsot követelő metál stílust. A csajok erőteljes sminkben, fűzőkben, színes hajakkal pompáztak, ami kevésbé volt egységes, de sokkal inkább izgalmas, mint a többségben lévő srácok „egyenruhája”.
  Átéreztem a férfias, ellentmondást nem tűrő energetikát, a pogózás örömét, a hörgés erejét, a hajkoronák pörgetését, a ruhák extravaganciáját…. Nem olyan, mint a csikidám, az biztos. :)


Kulcsszavak:
  fleshgod apocalypse     nightland     carach angren 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Dürer Kert - Budapest

 kapcsolódó cikkek: 

Szimfonikus black/death metal jövő áprilisban: Septicflesh és Carach Angren a Barba Negrában

Fleshgod Apocalypse, Ex Deo 2021

King European Tour 2017 - Fleshgod Apocalypse, Carach Angren, Nightland

Ensiferum, Fleshgod Apocalypse

Ensiferum, Fleshgod Apocalypse koncertek a Barba Negrában
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
Delain, Illumishade
 kapcsolódó fotók: 

FLESHGOD APOCALYPSE - 2017. január 10. DÜRER KERT - KING EUROPEAN TOUR 2017

NIGHTLAND - 2017. január 10. DÜRER KERT - KING EUROPEAN TOUR 2017

CARACH ANGREN - 2017. január 10. DÜRER KERT - KING EUROPEAN TOUR 2017
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 az utazás    wolfsbane    ego-project    bródy jános    rocktusa    radio panic    as they burn    szabad akarat    tiga    the somersault boy    turmion kätilöt    howard jones    rimszkij-korszakov    pókember    sherlock holmes    deathstars    depeche mode    szarka gyula    heaven street seven    maurics andrás    filter    superbutt    beatrice    cavalera conspiracy    mundruczó  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!