hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2004. május 3. hétfő   13:22
nincsen hozzászólás

szerző: Rossika
Blood Is Fire, Stereochrist, Bridge To Solace, Darkest Hour
2004 március 23, Süss Fel Nap

  The Bros Are Back In Town!” hangzott a beharangozóban, s azonnal izgalom töltötte meg szívem, hisz kedvenc bandámról az amerikai Darkest Hour-ról volt szó. Az évente rendszeresen vissza-vissza térő metal-punkrock banda az egyik legenergikusabb, legeredetibb zenét játssza a mai színtéren, s lelkesedésüket tovább fokozza, hogy kifejezetten kedvelik a budapesti közönséget. A március végi buli pedig a Süss Fel Napban amolyan örömkoncert volt a számukra és természetesen számunkra is hisz az eredeti turnétervben nem szerepelt a fővárosi helyszín.
  
  De haladjunk szép sorban. Az estét a gyömrői/budapesti Blood Is Fire indította. Sajnos a hangzás elég gyengére sikerült, de aki ismeri őket és tudja micsoda pörgéseket szoktak rendezni a srácok az érzésből küldte a mozgást a ritmusos metal-hardcore zenére. Kevés idejük volt, s sietségnek megvolt az ára, az új EP-s számokat sikerült csak lenyomniuk pedig érezhető volt, hogy a régi slágerekre vannak inkább ráhangolódva. Ennek ellenére az új anyag szerintem elég erős, látszik, hogy sokat foglalkoznak a zenével, s a rengeteg koncertnek köszönhetően a produkcióval semmi baj persze ha a közönség és a hangzás ott van a helyén -. Egy hosszú tétellel kezdték, voltak benne nagyon fogós lassabb témák, de aztán a durva ordítós ének a lágy dallamos részekkel ötvözve nagyon erőteljes hatással volt a közönségre. Nagyon tetszik mikor a bőgős széthörgi az agyunkat, s már-már azt hittem beindul a nép, de úgy látszik mindenki későbbre tartalékolta az erőit. A végén eljátszották az új EP legerősebb szerzeményét a Whole New Life-ot is.
  
  Ha a Blood Is Fire koncertjét gyengécskének nevezhetjük, akkor a Stereochrist fellépését meg unalmasnak titulálnám. A több Mood tagot is magának tudó stoner csapat az új Dead River Blues korongjukat igyekezett népszerűsíteni, de ahogy láttam az aznapi közönségnek nem ők kellettek. Pedig olyan csodákat” hallhattunk, mint az All Along The River vagy a Holosonic. Lehet, hogy a doom stílusnak ez fekszik bár szerintem kicsit intenzívebb mozgás elférne de a frontember sem sokat fáradozott a közönség mozgásba hozásával. Összességében egy remek csapatnak mondanám a Stereochristet de egy Darkest Hour felvezetésben nem találták a helyüket.

  A Bridge To Solace volt a következő, aki arra hivatott, hogy végre odapörköljön a nézőseregnek, hátha be lehet indítani őket még a DH előtt. A várakozásokkal ellentétben sajnos egyetlen új számot sem hallhattunk a készülő split anyagról az Amendment 18-el közösen már megvan az anyag viszont az Of Bitterness And Hope dalait csipőből tüzelték a srácok. Meg is lett az eredménye, hatalmas alkalmi kórusok” alakultak, beindult a mozgolódás is. Ádi remekül pózol koncertről-koncertre javulnak a mozdulatai (csak nem gyakorol otthon?) Zoli pedig, mint valami vadállat esett neki az elölállóknak. A korong negyedik dalát a Deathrace With Dimension 4-t egy külföldi arc nyomta le, azt hiszem ő segítette ki a csapatot a turnén mikor Zolinak gondjai akadtak a torkával. Mivel is zárhattak volna mással, mint a Paper Bags And Plastic Cups-szal, bár némi gitárszólóval megspékelték most a szerzeményt. Nagyon király volt megint a BTS bulija, már majdnem megfeledkeztem a DH hátralévő fellépéséről.
  
  Szerencsére ők nem, s egy gyors átállást követően már süvítettek is az új” album Hidden Hands Of A Sadist Nation dalai. Természetesen a The Sadist Nationnal kezdtek. Aki még nem ismeri a dalt annak nehéz lesz megmagyaráznom mit érzek olyankor mikor John belekezd az Its everywhere...” passzusba, de ha fergeteges gitártémát kellene említenem ez lenne az egyik első ami beugrana. Iszonyat tökéletes és akkora súlya van, hogy vállból tépi ki a karjaid. Nem is kellett sokat várni, az egész terem egyként őrjöngött, s igyekeztünk túlkiabálni az amerikaiakat. Amit Mike és persze Kris művel a gitárral arra nics megfelelő szó, s ehhez társul még Paul pengetése, s a precizitás és pontosság nagymestere Ryan Parrish (a party diktátor!). Sokkoló volt, s a hatás egy óráig tartott. Eljátszották többek között a régebbi The Mark Of The Judas-t, de gyilkoltak az A Blessing In Tragedy-vel is egyet. A hazai rajongók legnagyobb örömére egy kis közös emlék a Dawncore-ral közös splitről is leküldték a számukat, majd a lassan négy éve napi rendszerességgel általam hallgatott For The Soul Of The Savior-ral zárták az estét. Apró elemeinkre daráltak minket, s a legutóbbi kifulladásával ellentétben John most nagyon jól tűrte és bírta a rohamainkat. S a ...so save a prayer for me dont waste a prayer on me...” szövegű záróakkordokkal azt is sikerült elérniük az amerikai punkrock de nevezhetjük őket metal fenegyerekeknek, hogy még fel sem másztam a Süss Fel Nap lépcsőjén, de már azt vártam mikor hallhatom őket ismét élőben. Reméljük nem adnak alább a múltból és akkor idén lesz még rá lehetőségünk idehaza is.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
     social suicide    emilrulez    loch vostok    zoolander    nicolas cage    wolfheart    phoenix    steve carell    firewind    cult of grace    backpackers’ spring    kenneth branagh    sofitel    szükségállapot    rockmaraton    kill devil hill    roger faxon    hatóságilag tilos    odett és a go girlz    deathcore    starbenders    holy moses    just go with it    wolfsbane  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!