hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
hírek   2016. szeptember 30. péntek   09:53
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Hungarica „Haza és hűség”


  Új, dupla – a lengyel-magyar barátság jegyében született – kétnyelvű albummal, valamint ennek címadó számához készített nagyszabású videoklippel jelentkezett a Hungarica!
  
  A szeptember első hétvégéjén megrendezett Rock On! Fest-es fellépéséhez időzítve jelent meg a Hungarica, „Haza és hűség” című új, dupla albuma a Hadak Útja Kiadó / Hammer Music gondozásában. Az idén 10. születésnapját ünneplő csapat a lengyel-magyar kulturális évad tiszteletére készítette el különleges, kétnyelvű albumát, amelynek magyar nyelvű korongján tíz új, valamint plusz bónuszként két korábbról már ismert szám hallható, a lengyel nyelvű verzióra pedig tíz Hungarica szerzemény, valamint a lengyel nemzeti dal, a Rota feldolgozása került.
  
  A lemez felvezetéseként a még tavaly év végén publikált, négy vendégénekes – Pohl Mihály (Lord), Tóth Attila (Pokolgép), Kovács Koppány (Rómeó Vérzik), Sziva Balázs (Romantikus Erőszak) – szereplésével rögzített „London hiába vár” szolgált.
  
  
  
  A 2006-ban alakult, soproni székhelyű zenekar – Mentes Norbert alapítótag (gitáros), Fábián Zoltán (énekes), Preidl Barnabás (basszusgitáros), Kiss Dániel (dobos) – új albumára a Pusztai Zoltán szövegeivel előadott saját szerzemények mellett – a július legvégén szöveges videóként is megjelent – Petőfi Sándor „Az erdélyi hadsereg” című versének feldolgozása, valamint egy erdélyi népdal, az „Akkor szép az erdő” is felkerült.
  
  
  
  Az új dalokban Hoffer Péter - dob, Jancsó Miklós - basszusgitár, Vári-Kovács Péter - zongora, és Keserű Konrád - klasszikus gitár játéka is hallható, valamint a magyar közreműködők mellett a népszerű lengyel énekesnő, Edyta Szkołut is szerepel.
  
  A háromfelé nyitható, digipak tokos kiadványhoz egy 12 oldalas booklet tartozik, amelyben mind magyar, mind lengyel nyelven megtalálhatók a dalszövegek. Érdekesség még, hogy a lengyel korong nem tükörképe a magyar CD-nek, hiszen nem az összes, hanem csak nyolc dal került fel rá az eredeti (magyar) lemezanyagról, ezek mellett a „Vérrel szentelt föld”, és az „Átverés” lengyel átirata – utóbbi, Edyta Szkolut énekesnő előadásában –, valamint a lengyel nemzeti dal, a „Rota” található rajta.
  
  A lemez legtöbb dalának hangfelvételeit az MD Stúdióban, Schmiedl Tamás vezetésével rögzítette a csapat, az énekfelvételek Sáfár ´Öcsi´ Józsefnél készültek, a keverést, masteringet Rozgonyi Péter végezte.
  
  Hétfő este debütált a lemez címadó dalához készített nagyszabású videoklip, a lengyel, misztikus szárnyas huszár és a magyar lovas huszár főszereplésével. Ennek rendezője Császár Tamás, aki korábban a – több mint egymilliós nézettségű – „Ide születtem” kultikus filmet is forgatta a zenekarral.
  
  Mentes Norbert:
  
  ”2016 a lengyel-magyar barátság éve. Az új album dalai főként a magyar, lengyel közös történelmi múlt és a jelen eseményeit dolgozzák fel. Ismerve napjaink történéseit, kiemelt jelentőségű Lengyelország és Magyarország küzdelme a nemzetállamok és a keresztény Európa megmaradásért, ezért számunkra még nagyobb súllyal bír a lemez üzenete. Bízunk benne, hogy sikerült egy olyan dupla kiadványt készíteni, ami a rockzenén keresztül még szorosabbá köti a két nemzetet.A lemezbemutató koncerteket a Hungarica Lengyelországba kezdi október elsején. A Balti-tenger partjára, Gdyniába kaptunk meghívást, egy különleges filmfesztiválra. A rendezvény, ahol koncertek is lesznek, azoknak a hős katonáknak állít emléket, akik a II. világháború után nem törődtek bele a szovjet kommunista megszállásba és még évekig partizánként küzdöttek a kommunizmus ellen. Az utolsó katonát 1963-ban végezték ki. A filmfesztiválon természetesen az új videoklipünket is be fogjuk mutatni.A közös lengyel történelmi évad folytatásának, egyik kiemelt eseménye lesz október 23-án Győrben, a Bridge klubban. Mint a történelem folyamán már sokszor, 1956-ban is elszakíthatatlanul összefonódott a két nemzet sorsa, amikor is a lengyelországi Poznan városában elindult események katalizátorként hatottak a magyar szabadságharcra. A történelmi évad jegyében egy ingyenes, nagyszabású rockzenei megemlékezést tartunk Nyugat-Magyarországon, Győr és Poznan partnervárosok védnöksége alatt, Poznan város támogatásával. Az 1956-os szabadságharc 60. évfordulóján a HUNGARICA és a lengyel CETI zene közreműködésével emlékezünk a hősökre Győrben, október 23-án.”



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amanna bemutatja legújabb dalát „Valamiér´”
Megérkezett a Banks Arcade a Self Help című vadonatúj dala
Együtt érkezik a Dürer-be a Hatebreed és a Crowbar
Megjelent Bognár Szilvia - Király Nóra - Kovács Zoltán: Parallel című albuma
Einstürzende Neubauten alien pop music az Akváriumban
Rifflord: Dél-Dakota metal titánjai visszatérnek
A Paraline új videoklippel tiszteleg Kurt Cobain előtt: „One Shot, One Kill”
2024. tavaszán: The Devil Wears Prada európai turné
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 anberlin    waszlavik    chaoswave    kampec dolores    mr.big    opera-rock show    mundruczó    álomháború    short sharp shock    calico island    rise against     anne hathaway    emarosa    bibliotheque pascal    biters    omega    lillian axe    mutiny on the bounty    u.d.o.    varga zsuzsa    hentesek    killed with hate    merzbow    tango underground    tasters  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!