hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2016. augusztus 30. kedd   04:22
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
A legbulisabb nyárzárás a Tisza-parton volt


  A SZIN az egyetlen hazai Greener Festival díjas rendezvényként idén is az ökotudatosságot tűzte ki zászlajára, így sikerrel működött a RE:kocsma, ahol ki lehetett próbálni az ehető kanalat és a szalma szívószálat is, valamint ötösre vizsgázott a komposzt wc is. A SZINen négy nap alatt közel 90 ezren búcsúztatták ebben az évben is a nyarat.
  
  Jasmine Thompson, Foreign Beggars, 2Unlimited, Kwabs, Boban Markovic Orchestra – csupán néhány név a SZINre csábított nemzetközi sztárokból. Az egyik legnagyobb buli díját kétségtelenül a Dubioza Kolektív vihetné haza ebben az évben is: a bosnyák csapat buliján nem csak a közönség érezte magát remekül, de a zenekar azt is elárulta, hogy bár ez csak a második alkalom volt, hogy a SZINen játszottak, az őrületes hangulat miatt imádnak ide járni és ezúttal is remekül érezték magukat a Tisza-parti buliban.
  
  Természetesen a hazai zenekarok jelentős része is a SZINen tartotta nyárbúcsúztatóját: többek között itt volt a Wellhello, a Brains, az Irie Maffia, a Quimby, az Ivan & The Parazol, a Middlemist Red, a Fish! és a Supernem, a Halott Pénz koncertjén pedig még egy emlékezetes lánykérés is volt. A Nagyszínpad mellett mindennap három helyszínen, hajnalig ment a tánc, az egyik legnépszerűbb helyszín pedig a medencében lévő Silent Disco volt. A Szegedi Ifjúsági Napokon azonban a legnagyobb előadók mellett gondoltak a kezdő bandákra is, így egy új, interaktív helyszínen, a SZIN Hyde színpadon kezdő zenekarok kaptak lehetőséget, de az eredeti Hyde Parkban lévő Speaker´s Cornerhez hasonlóan itt is bárki felállhatott és beszélhetett vagy zenélhetett a mini színpadon.
  A zenei programokon túl 27 civil szervezet sátránál játszhattak, alkothattak és okosodhattak a fesztiválozók, a legaktívabbak pedig SZIN bérletet is nyerhettek a jövő évre. A főként Szegedhez kapcsolódó szervezetek közt itt volt a Móra Ferenc Múzeum, a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár, de az SZTE is számos programmal várta a SZINezőket.
  
  Visszatért a RE:kocsma: a fesztivál legzöldebb helyszínén ki lehetett próbálni az ehető kanalat és a szalma szívószálat is, a kínálatból a legnépszerűbb azonban egyértelműen a jégpohár volt. A RE-eszközök használatáért cserébe a fesztiválozók egy „öko-vip” karszalagot kaptak, amivel használhatták a komposzt wc-ket, amely különösen a lányok körében volt igen népszerű, a SZIN legtisztább mosdóit a látogatók egytizede kipróbálta a négy nap alatt. A RE:kocsma célja, hogy a jövőben több „öko-vip” programmal bővítsék ki a szolgáltatásokat. A fesztiválozók jól vizsgáztak a szelektív hulladékgyűjtők használatából is, a szervezők pedig a tisztaságért érdemelnek piros pontot.
  Az idei SZIN legdivatosabb kiegészítője kétségtelenül a karszalagokból készült fülbevaló volt, amit maguk a SZINezők rakhattak össze, az újrahasznosított ékszer pedig annyira népszerű volt, hogy szombat délutánra az összes kellék elfogyott hozzá.
  
  A leglátogatottabb napok a szerda, a péntek és a szombat voltK, mindent összevetve négy nap alatt közel 90 ezren SZINeztek idén, a Civil Falu játékos, ujjlenyomatos térképe – ahol a fesztiválozók bejelölhették, hogy honnan érkeztek – tanúsága szerint pedig még Londonból, Németországból, Kanadából és Nicaragua-ból is érkeztek fesztiválozók, hogy kiSZINezzék a nyár utolsó napjait.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 red dragon cartel    vágtázó csodaszarvas    anna & the barbies    another way    dynamite    gábor andrás    cherry bomb    from afar    black label society    krúbi    octopoly    vomitous    rockélet    alteriah    pribojszky mátyás    project x    g    simpson család    in flames    electric callboy    amaranthe    lujuria    green zone    warren riker    impro school  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!