hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2016. augusztus 25. csütörtök   16:13
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Budapest Ritmo


  Sokszor valószínűtlen, meglepő egymásra találások jellemzik az első Budapest Ritmot, Magyarország legújabb és legnagyobb világzenei fesztiválját. Örmények és törökök, franciák és japánok, romák és számik, magyarok és egyiptomiak lépnek fel együtt, közös produkciókban a fesztiválon. A budapesti WOMEX-et is nagy sikerrel bemutató Hangvető valamint a CAFe Budapest közös rendezvényén új energiák jönnek létre a színpadon és a nézőtéren, az elmúlt évek legnagyobb világzenei sztárjainak koncertjein.
  
  Soha nem látott gazdagságú világzenei programmal köszön be Magyarország legújabb és legnagyobb világzenei fesztiválja, a Budapest Ritmo. A budapesti WOMEX-et is nagy sikerrel bemutató Hangvető valamint a CAFe Budapest közös rendezvénye hagyományt kíván teremteni ezzel, első alkalommal október 13-16 között, több színpadon, a Müpa épületében és a mellette felállított sátorban.
  Az első Budapest Ritmo fő témája a találkozás, a sokszor valószínűtlen, meglepő egymásra találás: örmények és törökök, franciák és japánok, romák és számik, magyarok és egyiptomiak közös játéka. Új energiák jönnek létre a színpadon és a nézőtéren is, miközben a magyar és kelet-európai előadók mellett az elmúlt évek legnagyobb világzenei sztárjai közül is többen fellépnek, így a mauritániai Noura Mint Seymali, a kolumbiai Meridian Brothers, a török Omar Faruk Tekbilek. Három magyar ősbemutatót is láthat a közönség: Szalóki Ági, Lakatos Mónika és Pandzarisz Dina vokális triójának bemutatkozását, Balogh Kálmán és Lukács Miklós cimbalmosok közös játékát az egyiptomi Tarek Abdallahhal és Both Miklós különleges, ukrajnai gyűjtéseken alapuló műsorát. A fesztivál egyúttal ízelítőt ad az idén Spanyolországban megrendezendő WOMEX műsorából is: egy héttel az esemény előtt a beválogatott zenekarok közül több is itt varázsolja el és ugrasztja talpra majd a közönséget, köztük a sierra leone-i Kondi Band, a portugál-angolai Throes and The Shine, a francia-japán Maia Barouh és a norvég-számi Vassvik.
  
  A 4 földrész 25 országából érkező 40 fellépő között egyaránt találni világsztárokat és feltörekvő művészeket, elmélyülésre és bulizásra hívogató produkciókat, bizonyítva, hogy a világzene vagány és meglepő, menő és változatos. Míg a Fesztivál Színházban az elmélyülésé, a Müpa Átriumában elhelyezett ideiglenes színpadon a felfedezésé, a sátorban a bulizásé a főszerep.
  A Budapest Ritmo nemcsak Magyarország, hanem az egész térség legfontosabb világzenei eseménye kíván lenni – az a hely, ahol Közép-Kelet-Európa zenészei bemutatkozhatnak a világnak, ezért a program mintegy egyharmadát Magyarországról és a régióból – Lengyelországból, Csehországból, Szlovákiából, Ukrajnából, Bosznia-Hercegovinából, Észtországból, Örményországból, Ausztriából – érkező zenészek töltik meg. A fesztiválra már első alkalommal is a világzenei szakma csaknem száz nagyágyúja érkezik majd.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 tom cruise    wintersun    tim ripper owens    john cale    alterdistrict    waking into nightmares    death in vegas    caliban    thyrfing    burzum    soreii és poolek    matthew macfadyen    satyricon    for good    szilvási gipsy folk band    before the dawn    silenus    the all-american rejects    satyricon    ego-project    bootsie    corrodal    anathema    halestorm    total world domination  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!