hosting: Hunet
img_up/1611/bannerc96814ea.gif
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2016. július 8. péntek   04:44
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Limitált kiadású, prepaid MasterCard kártyát dob piacra a Festipay a Sziget Fesztiválon


  A Sziget Fesztiválon debütál a Festipay Prepaid kártya, amely minden MasterCard elfogadóhelyen és online vásárlások során is használható lesz. A hazai lakosság kétharmada - a MasterCard felmérése szerint - kifejezetten nyitott az olyan bankfüggetlen, gyorsan és könnyen hozzáférhető prepaid fizetési megoldások iránt, amelyek segítik költéseik kontrollálását.
  
  Limitált kiadású Festipay Prepaid kártya elindulását jelentette be a Festipay, a MasterCard és a Sziget Kft. a Balaton Soundon. A MasterCard kutatása alapján a magyar felhasználók szívesen használnák a mindennapi költéseik során az előre fizetett kártyát. A prepaid egyik legnagyobb előnye, hogy tulajdonosa folyamatosan kontrollálni tudja kiadásait, hiszen a kártya csak az előre rátöltött összeg erejéig használható. Épp ezért online vásárláskor is nagy biztonságot nyújt. A bankfüggetlen kártya igénylése egyszerű és gyors, nem szükséges hozzá folyószámlát nyitni.
  
  A Festipay Prepaid kártyához ügyfél-azonosítással és azonosítás nélkül is hozzá lehet jutni. Ha az értékesítéskor a kártyabirtokos nem adja meg az adatait, akkor a kártya legfeljebb 150 EUR-ig (kb. 47 ezer forint) tölthető fel, és nem tölthető újra. Aki szeretné a kártyát újratölteni, illetve nagyobb összegig használni, adatai megadásával – könnyített vagy teljes ügyfél-azonosítással – bármikor regisztrálhatja a kártyáját. Könnyített ügyfél-azonosítás esetében a nevet, születési dátumot, lakcímet és elérhetőségeket kell megadni, ezt követően a kártyabirtokos egy évben legfeljebb 2500 EUR-ig (kb. 790 ezer forint) tudja feltölteni a kártyát, a feltöltést készpénzzel, bankkártyával és hitelkártyával, vagy akár utalással is megteheti. Aki pedig él a teljes ügyfél-azonosítás lehetőségével és feltölti a személyigazolvány és lakcímkártyájának akár okostelefonjával lefényképezett másolatát, évi 15000 EUR-ig (4,7 millió forint) tudja használni a kártyáját, illetve elérhető válik a Festipay Prepaid kártyák közötti valós idejű pénzküldés is.
  
  Ez az első olyan prepaid kártya Magyarországon, amelyet készpénzzel is fel lehet tölteni; erre első alkalommal a Sziget Fesztiválon lesz lehetőség. A Festipay Zrt. - az országban elsőként - egy prepaid készpénzes feltöltőhálózat kiépítésén is dolgozik, melynek első állomása az OMV több mint 170 töltőállomásból álló teljes hazai kúthálózata. A prepaid kártya feltölthető továbbá banki átutalással, bankkártyával, SMS-ben, illetve a kártyák közötti valós idejű pénzküldéssel.
  
  A Festipay Prepaid kártya kibocsátója a Prepaid Financial Services Limited (PFS), amely a kártya mögötti elektronikuspénz és a MasterCard logójú kártya kibocsátásáért felel. Ezt a tevékenységét a PFS a brit felügyelet (Financial Conduct Authority) engedélye alapján végzi.
  
  Élen járnak a fesztiválok
  
  Az innovatív fizetési megoldások terjedése fesztiválkörnyezetben a leggyorsabb, így nem véletlen, hogy Magyarországon elsőként idén a Sziget Fesztiválon lesz majd kiváltható a Festipay Prepaid kártya, amelyre a mai naptól lehet előregisztrálni a www.getaprepaid.com oldalon.
  
  ”Büszkék vagyunk arra, hogy a Sziget Kft. évről-évre számos újdonságot vezet be a fesztiválpiacon. Az innovatív fizetési megoldások fesztiválkörnyezetben való alkalmazása fontos küldetésünk. A fesztiváljainkon évről-évre dinamikusan nő azon látogatók száma, akik bankkártyájukat használják fizetésre, illetve a fesztivál kártyájuk feltöltésére. A Festipay Prepaid MasterCard egy olyan újfajta fizetési mód, amely fesztiválkörnyezetben és a mindennapokban egyaránt használható. Külön öröm számunkra, hogy, a „Sziget” életérzés köszön vissza az egyedi kártya arculaton”– mondta el Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezető igazgatója.
  
  A Festipay várakozásai szerint idén akár a 7 milliót is elérheti a készpénzmentes tranzakciók száma a fesztiválokon, ami a tavalyi 5,5 millióhoz képest 27%-os növekedést jelent.
  
  ”Tapasztalatunk szerint fesztiválkörnyezetben nagyon jól működik az előre feltöltött kártya, hiszen a költések egyszerűen menedzselhetők. Ezért is kerestük azokat a lehetőségeket, amelyek ugyanezt a kényelmet nyújtják a fesztiválon kívül is; erre a legjobb megoldást a MasterCard prepaid terméke nyújtotta. A kibocsátó PFS-re pedig azért esett a választás, mert az egyik legnagyobb piaci tapasztalattal rendelkező vállalat és az EU-n belül széles feltöltői hálózatuk van. A MasterCard és a PFS együttműködés révén egy széles körben, itthon és külföldön is használható prepaid szolgáltatást teszünk elérhetővé, amelynek az igénylése és a használata is gyors és egyszerű. A Festipay Prepaid kártya piaci bevezetését a legnagyobb, és a készpénzmentes fizetés tekintetében élen járó Sziget Fesztiválra időzítettük. A kártyával a Szigeten lehet először fizetni, de ez csak az első lépés, hiszen a kártya a fesztiválszezon után, a mindennapokban is jelentősen egyszerűsíti és biztonságossá teszi majd a fizetést„ – magyarázta Márki László, a Festipay vezérigazgatója.
  
  A magyarok kétharmada nyitott a prepaid iránt
  
  A Festipay Prepaid kártya valamennyi MasterCard elfogadóhelyen működik majd, és a regisztrált kártyákkal lehetőség lesz ATM-ből készpénzfelvételre. A társaság nemzetközi kutatása alapján itthon is van igény az új típusú kártyákra: a felmérés magyar válaszadóinak 61%-a nyilatkozott úgy, hogy használna prepaid kártyát a mindennapos vásárlásokhoz. A prepaid kártya egyaránt praktikus azoknak, akik könnyen, gyorsan, bankfüggetlen módon szeretnének bankkártyához jutni, vagy azoknak, akik internetes vásárlás, online játék során kívánják pénzüket biztonságban tudni. A költéseiket tudatosan kezelők számára is jól működő eszköz és ajándékkártyaként is adható. Az előre fizetett kártyát a szülők a gyerekeiknek is átadhatják, így a zsebpénz felhasználása jobban ellenőrizhető, a külföldön dolgozóknak pedig pénzküldési lehetőséget biztosít az új termék.
  
  ”Nagy öröm számunkra, hogy részt vehetünk az első hazai kibocsátású lakossági prepaid kártya bevezetésében. Az előre fizetett kártyák megjelenésével számos új lehetőség is érkezik Magyarországra, hiszen megannyi módja van a termék felhasználásának. A kártyához egyszerűen, könnyített ügyfél-azonosítással lehet hozzájutni, és jól használható például online vásárlásra, de a gyerekek is kaphatják ilyen kártyán a zsebpénzt. Sőt, sok országban van már arra példa, hogy a szociális juttatásokat nem a postás viszi ki, hanem előre fizetett kártyán adják oda. Így lerövidül a pénzkiosztás folyamata, ezáltal kevesebb a hibalehetőség. Csökkennek a pénzkezelés költségei is, nő a biztonság, és a hamis bankjegyek kockázata sem merül fel„ - mondta Eölyüs Endre, a MasterCard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.
  
  Azok, akik augusztus 1-ig előregisztrálnak, exkluzív, névre szóló kártyát kapnak. A Szigeten lévő Prepaid Pontokon pedig természetesen azok is hozzájuthatnak a kártyához, akik korábban nem regisztráltak.
  
  Festipay Zrt.
  A hazai fesztiválpiac legnagyobb készpénzmentes fizetési szolgáltatója, a Festipay Zrt. A piacvezető elektronikus tranzakciós szolgáltató Cardnet Zrt, valamint – a Sziget, Volt, Balaton Sound, Strand, Gourmet, Gyereksziget, és több más fesztivál szervezője - a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. 2015. novemberében alapították meg közös cégüket, a Festipay Zrt-t. A Festipay rendezvények, fesztiválok számára nyújt teljes körű, készpénzmentes fizetési megoldásokat a hazai és a nemzetközi piacon egyaránt. A cég készpénzmentes fizetési megoldásokon túl képes a fesztiválokhoz kapcsolódó további szolgáltatások integrálására is, mint pl. jegykezelés, beléptetés, márka kommunikációhoz kapcsolódó aktivitások. Főbb fesztivál partnereink: Sziget Fesztivál, Volt Fesztivál, BalatonSound, EFOTT, a romániai Untold, a francia Delta Festival, a Budai Borfesztivál.
  
  MasterCard
  MasterCard (NYSE: MA), az egyik globális piacvezető fizetési és technológiai vállalat, mely jelenleg a világ leggyorsabb feldolgozó hálózatát üzemelteti, összekötve fogyasztókat, pénzintézeteket, kereskedőket, kormányokat és üzleti vállalkozásokat több mint 210 országban világszerte. A MasterCard termékei és üzleti megoldásai könnyebbé, kényelmesebbé és biztonságosabbá teszik a mindennapi kereskedelmet, a vásárlást, az utazást, az üzleti tevékenységet, valamint a pénzügyek intézését. További információ: www.mastercard.com. Kövessen minket a Twitteren: @mastercardnews, @mastercardhu.
  
  Sziget Kft.
  A Sziget Szervezőiroda Közép-Európa piacvezető rendezvényszervező cége; nevéhez fűződnek a Gyerek Sziget és a Gourmet Fesztivál mellett Magyarország legismertebb és európai szinten is kiemelkedő fesztiváljai. A szigetes fesztiválok mindegyike nyert már kategóriájában a legnagyobb nemzetközi fesztivál-elismerésen, a European Festival Awardson. A Sziget először 2011-ben hozta el a „fődíjat”, azaz a legnagyobb fesztiválok első helyezését, a 2012-es Balaton Sound a közepes méretű kategóriában volt Európa legjobbja, a 2013-ban debütált B.My.Lake abban az évben a legjobb új fesztivál kategóriában volt a győztes, és 2014-ben ismét a Sziget lett a kontinens legjobb „nagyfesztiválja”. A 2015-ös rendezvények közül két „szigetes” fesztivál is kapott nemzetközi elismerést. A Telekom VOLT Fesztivál a kategória legjobbjának járó díjat hozta el, míg a Szigetnek a legjobb programfelhozatalért járó díjat adták át.
  
  Prepaid Financial Services
  A Prepaid Financial Services (PFS) egy többszörösen elismert és díjazott, innovatív fizetési megoldásokra és technológiákra szakosodott nemzetközi vállalat, amely széleskörben nyújt elektronikuspénz és banki alapú szolgáltatásokat, ide értve elektronikus pénztárcákat, plasztik és virtuális bankkártyákat, fizetési számlákat a brit és az európai piacon egyaránt. A brit pénzügyi felügyelet (FCA) engedélye alapján, határon átnyúló szolgáltatásnyújtással, a teljes SEPA régióban kibocsátási tevékenységét végez. A 2008-ban alapított PFS az egyik leggyorsabban növekvő európai kibocsátó, amelynek programjai 23 országban működnek, összesen 20 különböző pénznemben. Szolgáltatásait és élvonalbeli technológiai platformját állami szereplők, kormányzatok és intézmények, mobil szolgáltatók, bankok és más vállalatok használják világszerte. A PFS a „Sunday Times Tech Track 100” leggyorsabban növekvő technológiai vállalatait tartalmazó listájának rendszeres szereplője három éve, méghozzá a 25 leggyorsabb között nyilvántartva, illetve a Deloitte EMEA régiót felölelő „Technology Fast 500” listáján legutóbb a 108. helyezést érte el.
  
  A Festipay Prepaid MasterCard kibocsátója a Prepaid Financial Services Limited a MasterCard International Incorporated által kapott engedélye alapján. A Prepaid Financial Services a Financial Conduct Authority által szabályozott és felügyelt szolgáltató, regisztrációs száma: 900036, bejegyzett címe 36 Carnaby Street, London, W1F 7DR.Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:
 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2019. június 25.
Whitesnake 2019-ben, a Barba Negra-ban
2019. június 26.
Dead Can Dance 2019-ben Budapesten (Papp László Budapest Sportaréna)
2019. június 30.
Noisem, Corrupt Moral Altar (Dürer Kert - Budapest)
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Tankcsapda – Liliput Hollywood
Nemzetközi és magyar sztárokkal indul az országos kerékpár fieszta
Vigyél harmóniát a mindennapokba
Füstölgéseink
Újabb jubileumok a Track-ben
II.Óbudai világzenei hét a Kobuci kertben
Innovatív szuperprodukciót jelentett be az EFOTT
Június 2-án kezdődik a nyári színházi szezon Zsámbékon
 kiemelt 
Mathcore/djent őrület a Frontierer-rel a Dürerben
  
A harmadik júliusi tukker buli is nagy dobásnak ígérkezik, hiszen ezúttal a világ legzajosabb mathcore bandáját nézhetitek meg immáron másodszorra kis hazánkban

Suppression (USA), The Migraines (UK)
Noisem, Corrupt Moral Altar
Beast In Black & Myrath - From Hell With Love Tour 2019
Kowalsky meg a Vega az Arena-ban
 friss hozzászólások 

A rock ötven árnyalta - The Dead Daisies (2)
Satyricon, Suicidal Angels (3)
Könyvtárban forgatott klipet az Emma Undressed (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto Music
Hammer Concerts
Livesound Productions
VilágVeleje Produkció

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 dillinger escape plan    johnny roger    public image ltd.    mission: impossible    jurij    leecher    paul greengrass    gio geraca    bullet for my valentine    abhorrence    josé carreras    heaven steet seven    enforcer    metalmania    stormhammer    skarhead    jared leto    merlin    colin o donoghue    sonata artica    nick mccarthy    faces of suffering    sziget 2011    die apokalyptischen reiter    joe bonamassa  

img_up/1611/bannerc96814ea.gif
Copyright 2000-2019 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!